Dezastru în supermarketuri. Tone de carne, confiscate și distruse

438
Dezastru în supermarketuri. Tone de carne, confiscate și distruse - dezastruinsupermarketuri-1475508831.jpg
Inspectorii sanitar-veterinari din cadrul Direcției Sanitar-Veterinare au verificat, în numai cinci zile, peste 110 puncte de comercializare a produselor alimentare sau unități de alimentație publică.

Este vorba despre patru restaurante, trei unități tip fast food, două cantine, trei unități tip bistro, 11 super sau hipermarket-uri, șapte magazine alimentare, 14 laboratoare cofetărie sau patiserie, 12 depozite alimentare, o unitate procesare lapte, trei centre de prelucrare lapte, două centre colectare pește, o unitate de produse proaspete din pescuit, o unitate de procesare produse din pescuit, două centre de ambalare ouă, șase producători particulari, o măcelarie, trei exploatații comerciale de animale, o farmacie veterinară, doi transportatori de animale vii, patru unități fabricare pâine și specialități, trei unități comercializare produse congelate, patru depozite semințe consum, patru depozite de destinație, trei depozite legume fructe, o unitate cultivare legume, trei unități fabricare vin, două unități fabricare apă de masă, o unitate fabricare cereale extrudate, o unitate ambalare produse alimentare și o unitate de morărit.

"În urma controalelor s-au constatat neconformități cu privire la nerespectarea condițiilor de depozitare a produselor alimentare. Pentru abaterile de la legislația sanitară veterinară și pentru siguranța alimentelor, au fost aplicate cinci sancțiuni contravenționale, în valoare totală de 3.000 de lei", a explicat directorul executiv al DSV Constanța, dr. Geronimo Brănescu.

Potrivit acestuia, au fost confiscate și retrase de la vânzare, peste 5,2 tone de carne și produse din carne, 1.165 de kg de produse lactate, 485 de kg de pește și produse din pește și sute de cofraje de ouă. Valoarea acestora este în cuantum de 69.614 lei. Produsele confiscate au fost dirijate către unități de neutralizare a subproduselor de origine animală și a produselor derivate care nu sunt destinate consumului uman și distruse prin incinerare.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.5033 secunde