Dezastru în centrele de prelucrare a produselor alimentare. O unitate de lapte a fost închisă!

244
Dezastru în centrele de prelucrare a produselor alimentare. O unitate de lapte a fost închisă! - dezastruincentrele-1490115684.jpg

Articole de la același autor

Inspectorii din cadrul Direcției Sanitar Veterinare și pentru Siguranța Alimentelor Constanța au verificat, în numai cinci zile, peste o sută de unități de alimentație publică, magazine și depozite alimentare. Au fost vizate două centre de colectare pește, un centru de procesare produse din carne, un centru de colectare lapte, două măcelării, trei unități de prelucrare lapte, nouă depozite alimentare, două măcelării, o carmangerie, 30 de magazine alimentare, o cantină, 28 de super și hipermarketuri, șapte laboratoare de cofetărie și patiserie, patru brutării, patru unități de comercializare produse congelate, două depozite de legume fructe, patru unități de fabricare vin, o unitate de ambalare și o fabrică de cereale extrudate. 


"În urma controalelor, s-au constatat neconformități cu privire la condițiile necorespunzătoare de igienă în spațiile de producție, etichetarea necorespunzătoare a produselor alimentare, comercializarea cărnii de pasăre în condiții necorespunzătoare. A fost emisă o ordonanță de interzicere a activității pentru o unitate prelucrare lapte", a explicat dr. Diana Cristescu, directorul executiv al DSV Constanța. 


Pentru abaterile de la legislația sanitară veterinară și pentru siguranța alimentelor, au fost aplicate trei sancțiuni contravenționale, în valoare de 3.200 de lei. De asemenea, a fost emisă o ordonanță de interzicere a activității pentru un centru prelucrare lapte. În plus, au fost confiscate și retrase de la vânzare peste patru tone de carne și produse din carne, 1.541 de kilograme de produse lactate, 638 kg de pește și produse din pește, și câteva zeci de cofraje de ouă. Valoarea acestora depășește 47.000 de lei. 


"Produsele confiscate au fost dirijate către unități de neutralizare a subproduselor de origine animală și a produselor derivate care nu sunt destinate consumului uman și distruse prin incinerare", a mai spus șeful DSV Constanța.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 0.837 secunde