De ce protejează Protecția Consumatorilor hipermarketurile cu probleme?

495
5
De ce protejează  Protecția Consumatorilor hipermarketurile cu probleme? - mafiacarnii-1394816079.jpg

Articole de la același autor

r Protecția Consumatorilor dă doar niște date vagi despre controale, fără să spună ce și unde a găsit probleme


Scandalul cărnii stricate și revândute pare să fie de-abia la început. Deși a anunțat cu surle și trâmbițe că a declanșat controale și verificări în toate marile magazine, Autoritatea Națională pentru Protecția Consumatorilor nu dă nicio dată concretă referitoare la problemele descoperite. Toate informațiile se rezumă la niște cifre vagi, la nivel național, în timp ce constănțenii și nu numai ei așteaptă cu inima la gură să afle dacă au fost victimele mafiei cărnii. 
Cu prilejul aniversării Zilei Internaționale a Protecției Consumatorilor, directorul Comisariatului Județean pentru Protecția Consumatorilor Constanța, Nicolae Timoașcă, a convocat o întâlnire cu agenții economici și cu presa. Rugat însă să dea informații despre rezultatele controalelor în super și hipermarketurile din Constanța, șeful CJPC s-a scuzat invocând o adresă a ANPC prin care comunicările importante le dă numai Autoritatea Națională pentru Pro-tecția Consumatorilor de la București. Așa se face că, deși comisarii OPC au verificat la sânge toate marile magazine, în cursul zilei de joi, 13 martie, nicio informație concretă nu poate fi transmisă constănțenilor. 


19 tone de carne, scoase definitiv de la vânzare
Într-un comunicat de presă sec, de doar câteva rânduri și mai multe cifre, ni se comunică faptul că, din cei 401 operatori economici contro-lați, la 161 au fost identificate abateri. În total, au fost verificate 333 tone de carne, aproape jumătatea din ea fiind cu probleme (115 tone). 
Comisarii ANPC au dispus oprirea temporară de la comercializare a aproximativ 94 de tone de carne, până la remedierea deficiențelor, iar alte 19 tone au fost oprite definitiv de la vânzare, pentru a fi distruse. Au fost aplicate, în total, 104 amenzi, valoarea totală fiind de 436.200 de lei. "Abateri constatate: data durabilității minimale depășită, nerespectarea condițiilor de depozitare, modificări organoleptice - culoare, aspect, textură și miros, ambalaje deteriorate, deficiențe de etichetare: elemente incomplete, informații netraduse și lipsă informare preț. Abaterile constatate la raft sunt legate de deficiențe de etichetare, lipsă de informare preț și informații netra-duse", se arată în comunicatul transmis de Biroul de presă al ANPC.


"Încă se derulează controale!"
Contactată telefonic, Monica Pretorian, purtătorul de cuvânt al ANPC, a declarat, pentru "Cuget Liber": "Încă se derulează controale. Deocamdată nu putem să dăm o situație exactă. Aceasta va fi prezentată zilele acestea". Așadar, nimic concret despre neregulile din Constanța. Trebuie să recunoaștem că această tăcere și aparentă transparență este destul de suspectă. Consumatorii constănțeni și nu numai au dreptul să știe dacă au avut în farfurie carne veche și reprocesată și dacă astfel de practici sunt și la comercianții din județul nostru. 
Între timp, la Constanța, coincidență sau nu, în plin scandal cu marfă expirată, unele filiale de cartier ale hipermarketurilor și-au închis carmangeriile.






Comentează știrea

Motanul Danila
15 martie 2014
Rea vointa

Cea mai mare jale,la aceste hipermarketuri-dupa mine,este la raionul de peste(valabil in totalitate si la pescariile din oras).Eu as controla zilnic aceste pescarii....

Cetatzean
16 martie 2014
Simplu

Totul e foarte simplu! Spaga,spaga si iar spaga....Se va arunca cu praf in ochii "prostilor",adica cifre: ale cantitatzilor niciodata verificate,ale amenzilor ce vor parea usturatoare,dar "cainii latra ,ursul merge".Si eventual: Basescu e de vina

Pintea
16 martie 2014
ANPC=Autorit pt Protectia Comerciantilor?

Hipermarketurile sunt cel mai mare contribuabil la bugetul statului.Ex; 1 buc salata verde este cumparata din Italia cu 0.30 lei,se vinde la noi cu 3 lei -statul castiga tva 0.75 bani cum vreti ca statul sa-i supere pe comercianti . Strugurii la producator 1-2 lei -pe piata 10-15 lei, portocalele 0.3-0.5 lei- la noi 3-4 lei. Statul fara sa faca nimic castiga mai mult decat producatorul .Cu toate ca platim pe aceste produse ca la Caritas acestea sunt expirate, imbalsamate cu otavuri.Rezultatul nr bolnavilor din Romania este din ce in ce mai mare.

Beria
16 martie 2014
Mafia generalizata

Comisarii de la Protectia Consumatorului se afla permanent intr-o mare dilema:pe de o parte frica fata de sefii lor iar pe de alta,puterea financiara si influienta politica a supermarketurilor.In concluzie, raul trebuie taiat de la radacina.Acelasi lucru este valabil si in ceea ce priveste evaziunea fiscala.

Dr.Mengele
16 martie 2014
Zece negri mititei

Zece Oameni de Valoare ai Constantei.Au fost premiati de Spitalul Privat Isis.Dina a primit salam cu oua.Si-au ramas doar noua.Noua Oameni de Valoare ai Constantei,fac politica cum pot.Unul este condamnat pe loc. Si-au ramas doar opt...Omul de Valoare Dina Constantin este Directorul Directiei de Sanatate Publica Constanta.Domn' Dima,Mengele Te invidiaza.Asta nu mi-a dat prin cap.Hotoman mic !

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.4888 secunde