De ce nu scade prețul la apă

1746
12
De ce nu scade prețul la apă - decenuscade3-1397750937.jpg

Articole de la același autor

Până la finele anului 2014, apa constănțenilor nu se va scumpi nici măcar cu câțiva bănuți. Anunțul a fost făcut de directorul general al SC RAJA SA, Felix Stroe, care a spus că, deși cheltuielile au cres-cut, prețul va fi păstrat ace-lași, deocamdată. 
"Prețul la apă nu se mărește până la data de 31 decembrie 2014. Cu toate că prețurile la combustibil, energie electrică au tot crescut, materialele s-au scumpit, deci nouă ne-au crescut cheltuielile, păstrăm același preț la apă", a declarat Felix Stroe. 
Potrivit acestuia, apa din Constanța este de o calitate excepțională și nu este nevoie să cumpărăm apă plată la bidon. "Consumați apă de la robinet! Eu beau apă de la robinet, de la RAJA. Apa este un lichid viu. Apa care stă șase luni, îmbuteliată în plastic și nu se schimbă deloc, are în ea conservant. Apa de la izvor nu rezistă, se strică, la fel și apa noastră. Ne zbatem să renunțăm la tratamentul cu clor și să rămânem doar la cel pe bază de ultraviolete, dar nu putem, ne obligă legea", a mai spus directorul general al RAJA. 
Acesta este de părere că prețul apei ar putea scădea numai dacă legea le va permite să cumpere energie electrică mai ieftină, direct de la Hidroelectrica, și dacă TVA-ul la apă va fi redus. "Este imoral ca TVA-ul la apa de băut să fie de 24 la sută, ca la parfum sau alte produse. Dacă energia electrică ar fi mai ieftină, ar mai scădea prețul cu 10 la sută și dacă TVA-ul ar fi zero la apă, apa s-ar putea ieftini cu o treime. Noi am făcut solicitări. Toate guvernele ne-au refuzat, nu am avut, din păcate, succes", a mai spus Felix Stroe. 
În prezent, în județul Constanța, un metru cub de apă costă 4,68 lei, cu TVA și un metru cub de apă pentru canalizare costă 4,16 lei cu TVA. Așadar, la fiecare metru de apă consumat, constănțenii plătesc 8,84 de lei, consumul pentru canalizare calculându-se la 100 la sută consumul de apă. 


Comentează știrea

12 comentarii. Pagina 1 din 2. Click pe pagina dorită : 1 2 
eu
18 aprilie 2014
incredibil

Bai prostule daca ne zici sa bem apa doar nu o pisam pe toata ca sa ne iei bani la canalizare 100%. Ai renuntat la apa de ploaie si te ai bagat cu canalizarea acum...nu mai stiti cum sa ne jegmaniti hoti imputiti ...

info-war
18 aprilie 2014
Exportatori de apa

Cum don Stroe,chiar si actualul guvern nu va asculta ?Pai matale nu l-ai sustinut?Mare sarla esti!Te-ai retras din ceata lui Constantinescu-Mazare?Esti cel mai tare daca incepi exportul de apa!

GIGI
18 aprilie 2014
PE VOI MAI HOTILOR NU VA VEDE DNA?

si cand o disparea tatucu vostru mazare poate mai intrati si voi in banca vopastra...CATA CRETINITATE INTRETINEREA LA BLOC A DEVENIT MAI MARE DECAT UN ALARIU MIN PE ECONOMIE................DNA PE ASTIA TOTI HOTII DIN ACEST ORAS NU II VEDE?........

eu
18 aprilie 2014
apa buna de baut?

Apa are o calitate foarte buna? E oribila la gust in multe cartiere!

Miruna
18 aprilie 2014
pe mazarica il doare la basca rosie de lamentarile voastre

nue el individul care a zis ''cat voi fi eu primar voi construi,eu nu distrug eu construiesc''=))))?!?!?!acesta e primarul ales de pensionari,bunicii,strabunicii sau parintiii unora si de unii pomanagii si semianalfabeti Ati vrut mazare, o sa aveti mazare !! ...MASCARICIUL INTERLOP va devaliza orasul ,il va umple de gunoaie si maidanezi ,va distruge toate spatiile verzi(apropos de sp verzi, in curand vom fi INVADATI DE TANTARI,MUSCULITE,GANDACEI,SI ALTE INSECTE PT PRIMARIA NU FACE DEZINSECTIE CA LUMEA)...PANA SI SOBOLANI AVEM !!.DACA ALEGATORII CONSTANTEI SUNT MASOCHISTI SAU EGOISTI,DACA LE PASA DOAR DE STOMACUL LOR GHIFTUIT CU PUI SI OREZ DE LA MAZARE.....ASTA E!

costin
18 aprilie 2014
apa

cea mai scumpa apa din tara este la constanta si acest individ ne spune caterinci si baliverne.Reduceti cheltuielile la fiecare avarie vin vreo 20 de lucratori si lucreaza numai doi restul mainile la spate,fumeaza si bea bere

Pintea
19 aprilie 2014
Sibiu ,oras european

Conform cifrelor oficiale, la nivel de țară în ceea ce privește prețul perceput pe metrul cub de apă pe primul loc este Constanța, unde localnicii plătesc 8,84 de lei pe metrul cub, urmată de Târgoviște, 8,53 lei/mc, Neamț, 8,18 lei/mc, Buzău, 8,16 lei/mc sau Slatina, cu 7,87 mc. Cea mai ieftină apă o are Sibiul, de 5,40 lei/mc, clasându-se astfel pe locul 46, din 49 în acest top național. Și la Sfântul Gheorghe taxele percepute de operatorul din municipiu sunt , de 5,82 lei/mc, iar la Mureș, tariful perceput este de 6,53 lei pe metrul cub.Sunt mandru ca suntem fruntasi si al gigacalorie ,la taxa de gunoi, la taxa de parcare .La biruri suntem pe primul loc , iar Sibiul pe ultimul loc de ce pentru ca acolo este un primar cinstit care nu fura si este primarul tuturor sibienilor nu numai a unei parti din populatie .Tor Ardealul este fruntea.

Pintea
19 aprilie 2014
Completare

Cea mai ieftină apă ,dintre orasele mari, o are Sibiul...........

stefan
19 aprilie 2014
gluma buna

ar fi culmea sa se mai scumpeasca dupa ce avem cea mai scumpa apa din tara.

DAN
19 aprilie 2014
APA

Ati venit ati taiat apa ATI luat apometrul si mai taxat $ 3600 eu pt. CE,+2100 ron.recordare la apa.CE BINE MERGE MAFIA LEGALA IN ROMANIA.$$$$$$.TAXE,$$$$$,TAXE,$$$$$.

12 comentarii. Pagina 1 din 2. Click pe pagina dorită : 1 2 

Articole pe aceeași temă

Miercuri, 09 Aprilie 2014
Stire din Social : Eforie Sud rămâne fără apă rece
Joi, 17 Aprilie 2014
Stire din Social : Ce program  au casieriile RAJA
Pagina a fost generata in 0.4051 secunde