Cursuri gratuite de îngrijitori de bătrâni, desfășurate la Constanța

540
Cursuri gratuite de îngrijitori de bătrâni, desfășurate la Constanța - cursmedicalingrijitori-1435600018.jpg

Articole de la același autor

Ieri, în orașul Ovidiu, a fost demarat cursul de calificare în meseria de îngrijitor de bolnavi la domiciliu și este adresat unui număr de 28 de per-soane angajate.

Cursul este organizat în cadrul unui proiect european al cărui beneficiar este Asociația GRADO și este oferit gratuit.

Proiectul strategic în cadrul căruia este organizat cursul, "Calificare profesională pentru dezvoltarea comunităților locale", are ca obiectiv asigurarea accesului la formare profesională continuă pentru 700 de angajați necalificați sau cu nivel scăzut de calificare, în șase comunități din mai multe județe, printre care și Constanța.

Persoanele vor fi formate în domeniul prestării de servicii de îngrijire, respectiv îngrijitor de bătrâni, îngrijitor de bolnavi la domiciliu, îngrijitor de copii, babysitter, dar și ca agenți de securitate și confecționer geam termoizolator.

Perioada de desfășurare a acestor cursuri este de aproximativ patru luni, distribuită pe ore de curs de teorie și practică a căror durată a fost redusă ca urmare a procedurii de certificare a competențelor.

În cadrul cursurilor de calificare, cursanții vor be-neficia de toate materialele necesare derulării activității practice, iar după examinarea finală, aceștia vor primi o calificare complementară profesiei și o diplomă, eliberată de Autoritatea Națională pentru Calificări (ANC).

Proiectul este cofinanțat din Fondul Social European prin Programul Operațional Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007-2013. Investește în oameni! și se derulează pe o perioadă de 18 luni.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.4946 secunde