Cumpărați carne de miel din Piața Griviței? Aveți grijă să nu puneți pe masa de Paște… altceva

2558
2
Cumpărați carne de miel din Piața Griviței? Aveți grijă să nu puneți pe masa de Paște… altceva - carnemiei-1460738732.jpg

Articole de la același autor

Constănțenii au început să se pregătească de sărbătorile de Paște, iar piețele sunt pline de miei, legume și fructe de sezon. Atenție, însă de unde cumpărați pentru că unii comercianți nu au toate actele în regulă și riscați să fiți păcăliți.

În cursul zilei de vineri, inspectorii sanitar-veterinari și polițiștii au confiscat sute de kilograme de carne de miel pentru care comercianții nu au putut să dovedească proveniența și ziua în care animalele au fost sacrificate. Controalele s-au desfășurat în Piața Griviței, în baza Planului de măsuri al Inspectoratului General al Poliției României pentru asigurarea unui climat de siguranță publică și protejarea populației împotriva actelor de comerț ilicit în perioada sărbătorilor pascale. Au participat echipe mixte, formate din polițiști S.I.C.E., reprezentanți ai Direcției Sanitar Veterinare Constanța și ai Comisariatului Județean pentru Protecția Consumatorilor Constanța.

"Au fost verificate mai multe societăți comerciale și persoane fizice autorizate, au fost aplicate cinci sancțiuni contravenționale, în valoare totală de peste 13.000 lei. De asemenea, au fost confiscate 493 de kilograme de carne, în valoare de 12.300 de lei", au anunțat reprezentanții Inspectoratului Județean de Poliție Constanța.

Potrivit acestora, în hala de carne din Piața Griviței, a fost identificat R. D., reprezentant al P.F.A., care oferea spre vânzare carne de miel și oaie pentru care nu a putut prezenta documente de proveniență. Cantitatea totală identificată, respectiv 408,3 kilograme, a fost confiscată, urmând a fi distrusă prin intermediul reprezentanților DSV Constanța. De asemenea, un alt producător individual, care oferea spre vânzare carne de oaie și miel, nu a putut prezenta autorizație de comercializare emisă de A.N.S.V.S.A Constanța și, în consecință, i-au fost confiscate aproape 90 de kilograme de carne.

Nu vă lăsați păcăliți!

Reprezentanții DSV Constanța ne recomandă să fim foarte atenți ce și de unde cumpărăm mielul pentru Paște. Carnea trebuie să prezinte, fără excepții, ștampila sanitar-veterinară. Ca să vă dați seama dacă este proaspătă, specialiștii atrag atenția că aceasta trebuie să aibă o textură elastică și să nu prezinte o suprafață lipicioasă sau urât mirositoare. În plus, o culoare ușor verzuie a cărnii poate fi semn de alterare. După ce ați cumpărat carnea de miel, transportați-o în condiții igienice și depozitați-o la temperaturi optime.

Comentează știrea

Teo
16 aprilie 2016
Aleluia !

In sfarsit ati dat si un nume de piata sau loc d-asta imputit cu carne proasta !! Si cu nesimtiti care vand asa ceva...

Papu
17 aprilie 2016
Miel sau câine ?!

Celor de la DVS Constanța le dau o idee: - să oblige makidonii și nu numai pe ei care vând miei tăiați și jupuiți la piață, să lase urechile mielului ne-tăiate și cu blăniță pe ele ca să fim siguri că nu cumpărăm ham-ham !!!!!!!!!!!!!. Mai în glumă mai în serios se zice că de Paște cam dispar maidanezii de printre blocuri.

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.4045 secunde