Cum vor fi transformate vapoarele din Constanța în opere de artă urbană

1738
7
Cum vor fi transformate vapoarele din Constanța în opere de artă urbană - fotofondvapor1-1435593737.jpg

Articole de la același autor

Cele cinci vapoare simbol din Constanța, care marchează intrările din oraș, vor fi decorate cu creații unice, pe teme marine și teme populare românești. Autoritățile locale lansează un concurs de idei și dorește ca acestea să devină adevărate opere de artă urbană. Vopseaua este oferită de Policolor, care va susține realizarea creațiilor cu suprafețe de aproape 5.000 de metri pătrați. Prima lucrare va putea fi admirată de public încă din această vară.

În parteneriat cu Primăria municipiului Constanța, Policolor organizează Culorile României în Constanța, proiect ce include decorarea cu creații unice, pe teme marine și teme populare românești, a celor cinci vapoare simbol din Constanța, amplasate la intrările din oraș și în fața Gării.

Fiecare vapor va deveni o lucrare de artă urbană, unică prin tematică și execuție. Temele ce vor fi transpuse pe vapoare vor fi alese în urma concursurilor de creație desfășurate în rândul liceenilor, studenților și absolvenților de Arte, Arhitectură, Urbanism și Peisagistică.

Culorile României în Constanța este parte a campaniei Policolor, care își propune să aducă culoare în zonele urbane, prin pictarea cu elemente locale, românești, a unor zone sau obiective din orașe, de care să beneficieze comunitatea locală.

"Constanța are nevoie să își recon-

struiască identitatea, să își redescopere valorile și să se afirme pe harta culturală a României. Acest lucru poate fi făcut cu și pentru comunitatea locală, prin acțiuni care să atragă tinerii alături de oraș și care să confere recunoaștere talentului lor. Acest prim proiect are alături instituțiile de învățământ și cele de cultură locală care își doresc să contribuie mai mult la viața comunității locale. Suntem alături de ei și vom sprijini inițiativele care vor să contribuie la transformarea orașului într-unul cât mai frumos și mai original", este de părere Decebal Făgădău, primar interimar al municipiului Constanța.

Premiu de 1.000 de euro

Primul vapor ce intră în concursul de creație este cel amplasat la intersecția bulevardului Tomis cu bulevardul Aurel Vlaicu. Participanții se pot înscrie prin completarea și trimiterea formularului de participare de pe site-ul www.culorileromaniei.ro, la secțiunea Concurs. Data limită până la care sunt acceptate înscrierile este 6 iulie 2015, ora 24. Persoanele interesate să participe la concurs se pot înscrie individual sau în echipe de maximum cinci persoane. Lucrările pot fi depuse până pe data de 13 iulie. Juriul este format din reprezentanți ai instituțiilor de educație și cultură din Constanța și București, reprezentanți ai Primăriei Constanța, ai Policolor și Ambasadori ai Culorilor.

Se caută voluntari

Lucrarea declarată câștigătoare va fi premiată cu 1.000 de euro, iar autorul sau autorii vor fi promovați atât prin amplasarea semnăturii lor, în semn de recunoaștere a talentului lor, pe lucrarea implementată, timp de doi ani, cât și prin promovarea lor pe site-ul Culorile României. De asemenea, primii 20 de voluntari care se înscriu pentru participarea la realizarea picturii pe vapor vor beneficia de cazare și masă timp de 15 zile, cât este estimată durata realizării lucrării artistice. Primul vapor va fi finalizat până la sfârșitul sezonului estival. Pentru următoarele patru vapoare, concursul de creație va fi inițiat în toamna acestui an.

Comentează știrea

Luci
30 iunie 2015
Nebuni

Ma voi ati innebunit...... Ce e cu ideea asta tampita voi vreti sa mazgaliti orasu. Huliganilor.

militaru gheorghe
30 iunie 2015
part time

Oferta anului, acum pentru toti! De ce veti gasi din ce in ce mai des aceasta oferta de lucru? Pentru ca noi suntem cei mai seriosi! NU este necesara niciun fel de experienta! Oferim curs gratuit si complet de instruire de la zero! Selectam urgent dezvoltatori de proiect pentru piata nationala si mondiala. Plata castigurilor realizate este garantata prin contract legal. Se lucreaza part-time (in timpul liber) sau full-time, la alegere. Cerem seriozitate maxima si dorinta de a invata ceva absolut nou si de viitor. Va oferim alte detalii dupa ce trimiteti textul "Info" la adresa de email: [email protected]

sever-plastician
30 iunie 2015
HEI-RUP TOVARASI

cine este cretinoidul(a) careia ii baseste creierul plat o astfel de idee? mai intai navele de 2 lei puse de guvernul mazare este o idee tampita. ca si cand pui un bocanc in fata unei fabrici de pantofi. in al doilea rand: In Cta exista doua filiale ale artistilor plastici din Romania(UAP) CARE CUPRIND ARTISTI DE SEAMA PE PLAN NATIONAL SI EUROPEAN. cu toate acestea ,un iluminat, s-a "gandt" ca este preferabil sa dea niste vopsele unor pusti spre a varui niste fiare vechi. cati neuroni poate avea un creier ca sa propuna o astfel de imbecilitate? oare pentru decorarea vilei personale ar angaja aceiasi diletanti? nu credeti tovarasi, ca, cu banii castigati pe fierul vechi al acestor nave de rahat sculptorii UAP Cta ar putea sa creeze doua monumente cu adevarata valoare artistica? sau politica MAZARE si-a pus amprenta indelebila asupra gandirii si bunului simt? prostia si mahalagismul va caracterizeaza. rog redactia sa nu cenzureze comentariul care nu este mai virulent decat comentariile lui BANCIU.(pastrez desigur proportia, nefiind profesionist).mersi.

Angela
30 iunie 2015
ARTA, nu kitch bolnav !

Vedeti sa nu cumva sa vina Kero-Zen sau Obie sau alti confrati de-ai lor si sa mazgaleasca orasul su fantasmele lor schizofrenice - precum urmatoarele http://transilvaniareporter.ro/special/kero-zen-graffer-vrem-sa-transformam-clujul-muzeu-de-arta-stradala/, http://www.evz.ro/imagini-gigantice-suprarealiste-au-aparut-pe-blocurile-din-craiova-foto.html si desigur ... http://actualdecluj.ro/tag/kero-zen/

Gaboan
30 iunie 2015
Cei lipsea Constantei?

Identitatea unui oras se castiga prin curatenie, reducerea criminalitatii si educarea cetatenilor. Constat ca in continuare nimeni dintre primari nu doresc sa indeplineasca aceste lucruri de bun simt. Mai de graba ar repara centrul vechi , ar curata mazgaliturile de arta urbana de pe cladirile vechi ale Constantei. Ar repara si ar aduce la viata artera Str Stefan cel mare, ar curata copacii de pe marile bulevarde .... ar demonta cafenele din fata primarie, nu ai loc sa treci pe trotuar ..... si lista e lunga... Ma uit la oras cum decade si imi e rusine de ce vad . Constat ca nu s-a schimbat nimic la primarie , sunt tot aceiasi oameni ce nu doresc binele orasului!!

Pentru
30 iunie 2015
Luci,sever,Angela,Gaboan

Nu va intristati.Fagadau nu are mai multa minte decat Mazare.Este un manelist,un cocalar si analfabet ca si invatatorul lui.Arunca banii in vant.La anul vom sterge toata rusinea asta de pe fata orasului.Administratie mizerabila....! Vapoarele alea,porcariile alea de conserve, de beculete si stegulete murdare vor ajunge la fier vechi si din banii obtinuti platim artisti plastici adevarati.Cred ca v-ati lamurit ce-i poate mintea lui Fagadau.Am avut ca primar un marinar ratat.Norocul nostru este ca nu am ales un medic ginecolog pe functia de primar.Vai de capul meu ! Mi-e jena sa scriu.Cum ar fi aratat orasul ? Era plin de instrumente chirurgicale,seringi si scene din chinurile facerii,ridicate la nivel de arta stradala.

Gigi
1 iulie 2015
aoleu

Andreea, nu prelua necritic comunicatele primariei. Navele alea, nepotrivite sau nu in locurile in care au fost puse, sunt totusi niste nave si trebuie sa arate ca niste nave. E ca si cum ai amplasa o statuie cu un cal pe care apoi l-ai vopsi in picatele, pentru ca vrea Policolor sa-si faca reclama la vopsea. In al doilea rand, campania asta a policolor e una absolut tembela: aceeasi tema nationalista de care nu scapam de la Ceausescu incoace. Cat despre Fagadau, am dubii ca baiatul asta are mai mult de doi neuroni.

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.5899 secunde