Cum va arăta vaporul de pe b-dul Tomis. Făgădău: "Un prim pas în redefinirea imaginii Constanței"

2006
12
Cum va arăta vaporul de pe b-dul Tomis. Făgădău:

Articole de la același autor

Vaporul de pe bulevardul Tomis, la ieșirea din Constanța spre Ovidiu, va înfățișa un răsărit de soare la Marea Neagră. Două tinere artiste vor aduce valurile și soarele într-o zonă urbană, în proiectul "Culorile României în Constanța".

Irina Mihaela Mocanu și Sandra Bălășoiu au câștigat concursul de creație lansat de Policolor, în parteneriat cu Primăria municipiului Constanța. Ele aduc o interpretare modernă și urbană pentru simbolurile marine, "Marea la răsărit, integrată urban!" este mesajul proiectului lor, ales de către juriu pentru transformarea într-un exponat de artă urbană a primului vapor simbol din Constanța.

Concursul de creație care face parte din campania "Redescoperă Culorile României" este destinat promovării României și culorilor ei, prin susținerea Policolor. Competiția a demarat în cursul lunii iunie și nu se va încheia până când toate cele cinci vapoare din Constanța care marchează intrările în oraș nu vor fi transformate în artă. Câștigătorii concursului vor fi premiați cu suma de 1.000 de euro, iar lucrarea va purta semnătura lor.

Primul vapor va fi transformat în următoarele săptămâni. Lucrările au demarat în cursul zilei de ieri.

"Am imaginat vaporul ca fiind mai mult decât o pânză care primește o inserție artistică exterioară: el este simbolul mării scos din contextul pentru care a fost creat și care păstrează esența apei imprimată pe «corp». Astfel, vaporul devine un mediu de reflexie a mării prin filtrul geometriei proprii cadrului urban", a declarat Irina Mihaela Mocanu, una dintre cele două artiste câștigătoare ale concursului.

O mare de idei…

Jurizarea a fost realizată de către specialiști care reprezintă Primăria Constanța, Uniunea Artiștilor Plastici Constanța, Facultatea de Arte din cadrul Universității "Ovidius", Colegiul Național de Arte "Regina Maria" Constanța, Muzeul de Artă și Muzeul de Artă Populară Constanța, precum și de către manageri de brand ai Policolor.

Concursul a atras atenția tinerilor artiști la nivel național și a înregistrat 102 participanți care au depus mai mult de 50 de proiecte de creație. Dintre acestea 33 au respectat toate regulile concursului și brief-ul de creație, au fost declarate eligibile și au intrat în etapa de jurizare.

"Suntem încântați că acest demers a suscitat atât interes și că am avut un număr mare de proiecte bine construite din care să alegem. Este un prim pas în redefinirea imaginii orașului, în construirea de noi repere urbane atât pentru comunitate, cât și pentru turiștii care vizitează orașul Constanța", a declarat Decebal Făgădău, primar interimar al municipiului Constanța. 

Comentează știrea

12 comentarii. Pagina 1 din 2. Click pe pagina dorită : 1 2 
moromete
23 iulie 2015
kitsch

scoateti panarama aia de vapor din fata garii. cine la pus acolo, mascand cladirea garii, a fost un dobitoc.

mazare
23 iulie 2015
abureli

Bani cheltuiti aiurea altele sunt prioritatile nu niste fiare vechi puse la intrarile si iesirile din Constanta

oprescu
23 iulie 2015
vapor vs. pasaj

Fagadaule, mai bine desfiintezi panarama aia de vapor, iar in locul cu pricina construiesti un pasaj rutier subteran ca cel de la Carrefour. Ia exemplu de la Oprescu, care a inaugurat zilele trecute un astfel de pasaj in Bucuresti, in Piata Presei Libere. Ar fi de un million de ori mai util, pentru fluidizarea traficului. Intersectia cu pricina e un cosmar. Spatiul din zona permite construirea unui astfel de pasaj. Nu rata momentul!!

marcu
23 iulie 2015
Constanta - centru cultural international

Felicitari domnule Fagadau pentru idee! Abia asteptam sa vopsiti si statuia lui Ovidiu, ca n-a mai fost vopsita de mult. Si eventual sa stergeti inscriptia aia macabra de pe soclu, aia cu "Sub astă piatră zace Ovidiu cântărețul / Iubirilor gingașe răpus de al său talent. / O, tu ce treci pe aicea și dacă ai iubit vreodată / Te roagă pentru dânsul sa-i fie somnul lin." Sa scrieti Policolor mai bine, ca sa redescoperim culorile Romaniei! Domnul Fagadau, patron al culturii!

constantean
23 iulie 2015
fier vechi

Nu scapam in veci de apucaturile comuniste. Mormane de fier vechi au ajuns la rangul de opera de arta. Daca treci granita spre nord-est, tancurile armatei sovietice eliberatoare sunt nimicuri pe langa vaporasele lui mazare.

Mirela V.
23 iulie 2015
Este o enormitate

Vaporasele ar fi foarte frumoase, in culorile originare, dar intr-un parc muzeal. Primaria s-a lasat convinsa sa permita unei firme sa faca un kitsch-reclama. Pentru ca vaporul spoit asta va fi, o reclama la vopsea.

Proletculturnik
23 iulie 2015
"Za Rodinu"(Pentru Patrie)

Constanta este un oras infratit cu Tiraspol.Numai acolo vezi tancuri,rachete,fiare vechi ridicate pe soclu.Poti sa faci ceva in gustul rusilor si in "arta" lui Fagadau ? Tone de vopsea se arunca pe fiarele astea in fiecare an.In fata garii Constanta vezi ridicat pe soclu un ditamai vaporul impodobit cu beculete si stegulete colorate,o gemandura,vezi panouri publicitare cat casa,tarabe,castraveti,usturoi,mere,taxiuri,cocioabe,cersetori,prelate,termopane,autobuze,o intrega tiganie.Acolo mai lipsesc carpetele cu rapirea din serai si bineinteles andrelele bunicii mele.Proletcultura cu catarg oglindita in apa marii-arta neobolsevica.Domn' Fagadau,nu te mai osteni.La anul schimbam toti kulturnicii din primarie si aruncam tigania voastra le fier vechi.

Sindbad
23 iulie 2015
Praf in ochii prostimii...

Uite ce spune un tip, N. Chomsky, despre manipularea populatiei: "Strategia diversiunii consista în deturnarea atenției publicului de la problemele importante si de la schimbările hotărâte de elitele politice si economice, printr-un potop continuu de distracții si de informații neînsemnate. Aceste lucruri au loc in tara, la C-ta, pe fondul prostirii locuitorilor, ademeniri cu margele colorate, pt. acapararea totala a avutiei publice in folosul haitei de la conducere.

Constanteanca
23 iulie 2015
Nu ne asculta nimeni

Noi vrem trotoare pe care sa putem circula, piste pentru biciclete, parcuri curate. Si nu in ultimul rand vrem sa avem si noi un centru al orasului asa cum au cei din Brasov si Cluj.

un cetatean
23 iulie 2015
vrem Constanta curata!

si faceti dracului ceva cu cabina aia de wc asa zis ecologic care e chiar cand iesi din gara pe partea stanga spre autogara, ca pute de inebunesti! sa nu mai vorbesc da spatiul asa zis verde tot din zona aia si tigania de trotuar care face legatura spre policlinica CFR!

Răspuns la: "Za Rodinu"(Pentru Patrie)
Adăugat de : Proletculturnik, 23 iulie 2015
Constanta este un oras infratit cu Tiraspol.Numai acolo vezi tancuri,rachete,fiare vechi ridicate pe soclu.Poti sa faci ceva in gustul rusilor si in...
12 comentarii. Pagina 1 din 2. Click pe pagina dorită : 1 2 

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.4265 secunde