Cum se poate face medierea șomerilor

255
Cum se poate face medierea șomerilor - someri-1503844370.jpg

Articole de la același autor

Șomerii care beneficiază de indemnizație de șomaj au obligația de a participa la serviciile de mediere, la solicitarea Agenției Județene pentru Ocuparea Forței de muncă (AJOFM). 


În schimb, șomerii care nu beneficiază de indemnizații de șomaj trebuie să depună o cerere la AJOFM pentru a fi luați în evidență în vederea medierii și în cazul neîncadrării în muncă, să reînnoiască cererea la șase luni. 


De servicii de mediere gratuite beneficiază, la cerere, și următoarele categorii de persoane: cele care ocupă un loc de muncă și din diferite motive doresc schimbarea acestuia; cetățenii străini sau apatrizi care au fost încadrați în muncă sau au realizat venituri în România, conform legii etc. 


Aceste servicii de mediere pentru persoanele în căutarea unui loc de muncă se acordă gratuit de către AJOFM și constau în informații privind locurile de muncă vacante și condițiile de ocupare a acestora prin publicarea, afișarea, organizarea de burse ale locurilor de muncă. Apoi, 


ei pot apela la medierea electronică, având ca scop punerea automată în corespondență a cererilor și ofertelor de locuri de muncă. La final, poate avea loc preselecția candidaților corespunzător cerințelor locurilor de muncă oferite și în concordanță cu pregătirea, aptitudinile, experiența și cu interesele acestora. 


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.7008 secunde