Cum s-a dezlănțuit iarna la Constanța

747
2

Articole de la același autor

Iarna s-a dezlănțuit cu toate forțele ei în ultimele zile la Constanța. A plouat cât pentru toată luna, a nins mult de s-au închis școlile și a viscolit de s-au troienit toate drumurile. Acesta este bilanțul primului episod de vreme severă din acest an. 
Dacă în week-end constănțenii s-au mulțumit să privească stihiile naturii și să se plimbe cu săniuța, prima zi a săptămânii i-a găsit dând cu lopata ca să își scoată mașina din parcare sau înotând în zăpada depusă fără milă pe trotuare. Singurii care s-au bucurat de nea au fost școlarii și preșcolarii, care au avut parte și de o zi liberă, pentru a ieși la joacă. La Constanța, Primăria și firma de deszăpezire au mobilizat peste 120 de utilaje și 140 de oameni pentru a degaja străzile, trotuarele și stațiile de autobuz. "S-a acționat cu 122 de utilaje, gredere, vole, lame, autospeciale cu braț ridicător, autobasculante cu braț articulat și sărărițe pentru împrăștierea materialului antiderapant. În total, au fost aruncate pe străzi peste 800 de tone de amestec de fulgi de clorură de calciu și nisip. Peste 140 de oameni degajează manual zăpada din intersecții sau locuri unde utilajele nu au acces", au anunțat reprezentanții Primăriei Constanța. În ciuda traficului dificil, conducerea Regiei Autonome de Transport în Comun Constanța a scos pe traseu toate efectivele de autobuze. Acestea au circulat după orarul normal, cu unele întârzieri în stații, cauzate de traficul greoi. În cursul dimineții, directorul general al RATC, Ovidiu Cristian Tănase a dispus degajarea stațiilor, astfel încât călătorii să urce și să coboare fără dificultate din autobuze. 
Nu uitați să curățați trotuarele!
Reprezentanții Comandamentului de iarnă al Primăriei Constanța roagă toți conducătorii auto care nu au mașinile echipate adecvat pentru condiții de iarnă (cauciucuri sau lanțuri), să folosească mijloacele de transport în comun. Șoferii sunt rugați să nu parcheze în zonele de acțiune a utilajelor de deszăpezire, pentru a nu îngreuna activitatea acestora în special evitarea zonelor din apropierea intersecțiilor. De asemenea, persoanele fizice și agenții economici nu trebuie să uite că au obligația de a îndepărta zăpada din fața sediilor, a magazinelor și a locuințelor, conform HCLM nr. 184/2013. În caz contrar, riscă amenzi. Pentru orice fel de probleme cauzate de timpul nefavorabil, puteți suna la Dispeceratul Primăriei Municipiului Constanța, la numărul de telefon  0241/550.055. În perioada următoare, când se va opri ninsoarea, se va proceda la ridicarea mormanelor de zăpadă depozitate pe unele artere ale municipiului Constanța. 
Localități fără curent electric
Deși echipele Enel au lucrat continuu pentru remedierea avariilor, în unele zone din județ au reușit să ajungă abia în cursul zilei de ieri. Sute de consumatori din mai multe localități au stat zeci de ore fără energie electrică, dar și fără apă. La ora închiderii ediției încă nu erau alimentate cu curent electric localitățile Pecineaga - parțial, Tuzla - parțial, Darabani, Vama Veche - parțial, Gura Dobrogei - parțial, Viroaga - parțial și Dunăreni - parțial. În localitatea Mihail Kogălniceanu erau probleme cu alimentarea cu gaze naturale. 
Drumuri închise 
Și duminică și în cursul zilei de ieri, circulația pe drumurile naționale s-a desfășurat cu dificultate. În ciuda eforturilor drumarilor, DN 22 nu a putut fi deblocat pe sectorul Ovidiu - Mihai Viteazu, iar pe DN 22A, DN3, DN38 și DN39 circulația autovehiculelor peste 7,5 tone a fost restricționată. De asemenea, drumul județean 24 a fost închis între localitățile Băltăgești și Crucea, DN23 - între Capidava și Topalu, DJ225 - între Mireasa și Runcu, DJ 226 B - între Pantelimon și DN 2A, DJ 226 - între Năvodari și Com-binatul Chimic, DJ 222 - între Peștera și Medgidia și DJ 223 între Cernavodă și Hârșova. Traficul a fost blocat și pe drumurile comunale 61 (Siliștea - Seimeni - Cernavodă), 63 (Siliștea - Țepeș Vodă) și 86 (Năvodari - Sibioara) și 77 (Cogealac - Fântânele). Iar pe toate celelalte drumuri comunale, județene și naționale care străbat județul s-a circulat în condiții de iarnă. 


Comentează știrea

stanciu romeo
28 ianuarie 2014
iarna la cta

Buna ziua, Ca de obicei sunteti foarte prost iformati. Pana astazi la pra 8 au fost inchise urmatoarele drumuri in partea de nord a judetului : Kogalniceanu-Ramnicu de sus Kogalniceanu-Harsova Kogalniceanu-Saraiu

cristi unchiul si nepotul
28 ianuarie 2014
BATE VANTUL IN ELICE

Bine ca functioneaza eolienele!!!!

Articole pe aceeași temă

Luni, 27 Ianuarie 2014
Stire din Social : Urgia albă a ajuns la Constanța
Pagina a fost generata in 1.3381 secunde