Cum puteți adopta un câine fără stăpân din Biobaza Constanța

1462
16
Cum puteți adopta un câine fără stăpân din Biobaza Constanța - cumpotiadopta1-1392137177.jpg

Articole de la același autor

Constănțenii trebuie să facă dovada că au cu ce să îl hrănească  și au unde să îl crească 


Câinii maidanezi adunați de pe străzile Constanței așteaptă să fie luați acasă de iubitorii de animale sau de cei care au nevoie de un patruped să le suravegheze proprietatea. De câteva zile, Biobaza Constanța a început să dea spre adopție câinii fără stăpân pe care îi are în îngrijire. Eutanasierile încă nu au fost demarate, pentru că încă nu au fost organizate licitațiile pentru serviciile respective. 


Procedura de adopție a câinilor fără stăpân a fost reluată după o sistare de câteva săptămâni, din cauza implementării noilor reguli. Modificările legislative au fost votate în ultima ședință de Consiliu Local și se pare că Biobaza primește cereri de la constănțeni dornici să ia acasă un cățeluș. Cei nerevendicați sau care nu sunt adoptați rămân deocamdată în Biobază, până când vor începe eutanasierile. Potrivit primarului Radu Mazăre, deocamdată are loc organizarea licitațiilor și, din momentul în care procedurile vor fi clare, câinii fără stăpân vor mai avea la dispoziție doar 14 zile, după care vor fi eutanasiați. 


Însă, nici să luați acasă un câine nu vă închipuiți că este prea simplu. Trebuie să faceți dovada că îl puteți îngriji, că aveți resurse financiare și să aveți unde să îl țineți. Primul pas pe care ne sfătuiesc cei de la Biobaza Constanța să îl facem, atunci când ne hotărâm să adoptăm un câine, este să ne ducem la fața locului și să îl alegem. "Veniți aici, vedeți, alegeți un câine și noi îl punem deoparte, apoi facem demersurile pentru a fi sterilizat", ne-a explicat telefonic o reprezentantă a Biobazei. Apoi, în ziua în care venim să îl luăm acasă, trebuie să prezentăm o adeverință de venit de la serviciu sau cuponul de pensie în cazul vârstnicilor. 
"În plus, trebuie să faceți dovada spațiului unde va fi dus câinele. Dacă merge la curte, trebuie prezentată schița din contractul casei. Dacă merge la bloc, este necesar și acordul tuturor vecinilor", ne-a mai spus femeia. 
În cazul în care câinele va fi ținut pe lângă bloc și nu în apartament, este nevoie și de o autorizație de amplasament a cuștii, avizată de Direcția Sanitar-Veterinară. 


Asociațiile pentru protecția animalelor, invitate la eutanasieri 
În prezent, lucrătorii Biobazei continuă să adune câinii fără stăpân de pe străzile Constanței, atât la sesizările cetățenilor, cât și în acțiuni separate. Doar câinii grav bolnavi sau răniți sunt eutanasiați, la recomandarea medicului. 
Conform legii, este interzisă eutanasierea câinilor care nu suferă de boli incurabile înainte de expirarea termenului de 14 zile lucrătoare de la cazarea acestora. După încheierea procedurilor de licitații și demararea eutanasierilor oficiale, decizia de eutanasiere va fi emisă prin completarea de către împuternicitul primarului a unui formular special. Eutanasierea va fi efectuată numai de medici veterinari, iar asociațiile pentru protecția animalelor vor fi prezente la aceste operațiuni.


Comentează știrea

16 comentarii. Pagina 1 din 2. Click pe pagina dorită : 1 2 
ct
12 februarie 2014
proasta idee

media, ar trebui sa puna presiune pe autoritati pt curatarea orasului de maidanezi, nicidecum sa incite la pastrarea lor in nr mare ..cum adica "sa fie tinuti langa bloc" ? il iei de pe strada sa ajunga inapoi in strada! dar de amnezi, de ce nu scrieti ?caci e clar ca 99% din cei adoptati tot pe strada ajung, doar ca noi, platitorii de taxe ,contribuim si la bunastarea firmelor private adiacente maidanezilor... treziti-va constanteni, chiar considerati ca orasul nostru nu are alte prioritati?

CONTRA CT.
12 februarie 2014
Masura cu acordul vecinilor este NELEGALA

Urmariti va rog: 1. Decizia CURTII DE APEL TIMISOARA nr. 740/12 mai 2009; 2. Decizia CURTII DE APEL ORADEA nr. 98/CA/2007; 3. Sentinta nr. 3.407/CA/28 mai 2012 a TRIBUNALULUI BRASOV; 4. Sentinta nr. 528/CA/10.12.2008 de la Tribunalul SATU MARE; 5. Decizia CURTII DE APEL CLUJ publicata si in Monitorul Oficial al Romaniei nr. 721/13 octombrie 2011. Mai mult decat atat, in momentul de fata Consiliul Local Municipal Constanta este dat in judecata pentru inlaturarea definitiva si irevocabila a "acordului vecinilor".Consiliul Local cu hotararea nr. 184/31.07.2013 A GRESIT, Ca sa nu greseasca trebuia sa dispuna doar de un calculator, net, si ...sa citeasca. Onorariile avocatilor nu ar trebui sa se plateasca din buzunarul contribuabililor ci din buzunarul celor care au gresit.

admirator
12 februarie 2014
ar fi o chestie buna,

daca nu se vede -clar- tergiversarea problemei si lipsa de hotarire in aplicarea legii. Cei care adopta cainii, trebuie sa nu mai aiba alti caini acasa. Doar nu fac manej in curte sau apartament... Adoptiile in custi linga bloc, trebuie sa fie semnate de toti membrii asociatiei. De ce se mai astteapta 14 zile, dupa castigarea licitatiei? Cainii sunt prinsi de mai multa vreme. Biobaza tine socoteala zilelor, nu firmele de eutanasiere. Alea sunt doar executantii comenzii... Mazare, iar minti?

Dr.Mengele
12 februarie 2014
Arhitect de cotet

Tarabele cu inele din alpaca,tarabele cu ligheane,aprinzatoare de aragaz,lanterne,etc.,au intrat deja in peisajul urban.Bineinteles ca tarabele sunt pentru sarmani.Toaletele ecologice,adevarate bombe sanitare au ajuns mobilier stradal.Veceul taranului din fundul curtii face parte din arhitectura orasului.Sa nu uit de vaporase,de geamanduri din tabla ruginita sau de carma de vapor ingropata in marmura neagra,adevarate opere de arta urbana.De la garajul de cartier,garajul cu muraturi,varza acra,resturi de mobilier,ulei de motor,sobolani,purici am ajuns la cotetul de asociatie.Vin vremuri bune pentru arhitectii de cotete,pentru inspectorii de la Detectia Sanitar Urinara,si presedintii asociatiilor de locatari,s-a legalizat spaga de cotet.Imi imaginez ca arhitectii vor sari sa proiecteze cotetul anului 2020 sau cel mai frumos cotet de cartier.Vad cotete etajate,cotete cu balcon,caini cu tigara la balcon,pisici la parter,covorase la aerisire,sobolani in subsol.O echipa intreaga de la Inspectia in Cotete,verifica calitatea lucrarilor. Se vor destina loturi speciale pentru fermele de cartier,se vor face masuratori topografice. Inginerii proiectanti,arhitectii de cotete,au de lucru:proiecte,autorizatii cu spaga,schite,verificatori de proiecte,rezistenta la cutremure,dosare,etc.Vechile parcari de cartier au fost transformate in benzinarii,alte spatii de parcare au lacat pe ele,sunt parcari private.Au mai ramas cateva spatii verzi care vor trece in proprietatea fermelor de cartier.Despre mirosuri,zgomote,responsabilitati,curatenie, numarul maxim de animale,nu se pomeneste nimic.Observati ca autoritatile se spala pe maini in stilul lor caracteristic.Unii locatari sunt indreptatiti sa faca reclamatii.Pe alta parte fermierii de cartier vor spune ca au actele in regula.Circ la politie,plangeri la tribunal,mediatori de cartier,SMURD de caini,legi pesediste.

suporter fc farul
12 februarie 2014
Subiectivism in declaratie

În cazul în care câinele va fi ținut pe lângă bloc și nu în apartament, este nevoie și de o autorizație de amplasament a cuștii, avizată de Direcția Sanitar-Veterinară. SI UITE ASTFEL CUM ASA ZISII IUBITORI DE ANIMALE, UITA SA INCHIDA USA LUI AZOREL SI MILIOANE DE ROMANI VOR FI MUSCATI DE "ADORABIILELE" FIARE CANINE. Mai da, HIENE NU DORITI, sunt amuzante si nu o sa ne para rau sa fim muscati de ele, si mai mult curata strazile de caini si pisici, ADUCETI HIENE PE STRAZILE ROMANIEI !!!

Diana
12 februarie 2014
CE PROSTIE

Domnul Mazare nu vrea sa fie eutanasiat?

Manuela
12 februarie 2014
Rusine!

Hai ca sunteti chiar impocriti si lipsiti de orice dram de omenie. Voi astia care ati comentat. Chiar nu puteti intelege ca aceste animale se afla pe strada din cauza hotilor care timp de 15 ani si-au umplut buzunarele pe seama maidanezilor, 15 ani in care au primit beneficii din cauza ca aceste animale se imprecheaza in nestire pe strada, mor, sufera. Sunt niste animale domesticite! Nu e vina lor! Si ipocriti, da, sunteti niste ipocriti. Vreti sa spuneti ca nici un cunoscut sau un familiar voua sau chiar voi personal, nu ati lasat nici un caine la marginea campului? Va garantez ca da. Si multi altii! Daca se vroia pana in ziua de azi s-ar fi terminat de mult cu cainii. Nu se vrea. Pentru ca daca totul s-ar face ca la carte si in interesul cetanetilor, nu ar mai fi aceasta situatie. Acum ca ne infruntam cu ea, la omorat cu cainii. Si spun omorat pentru ca euthanasia nu se face nici aia ca la carte. Rusine Constantei si locuitorilor plin de ura fata de animalele astea nevinovate!

adrian
12 februarie 2014
suptporter

da, te apuca de oua.. ah, dar nu are de ce... numai retardati

Răspuns la: Subiectivism in declaratie
Adăugat de : suporter fc farul, 12 februarie 2014
În cazul în care câinele va fi ținut pe lângă bloc și nu în apartament, este nevoie și de o autorizație de amplasament a cuștii, avizată...
adrian
12 februarie 2014
?

imi stabilesti tu mie, pe proprietatea mea cati caini sa am, mai infectie umana!?... alta grija nu aveti... nu vreti decat sange, sange sange.. cretini, subspecii, jeguri, asta sunteti.. cainii sunt pe strazi din cauza voastra, tarani infecti!, nu ati auzit de sterilizare.. doar abandonati sau ucideti.. sper sa v-o plateasca viata cu varf si indesat!

Răspuns la: ar fi o chestie buna,
Adăugat de : admirator, 12 februarie 2014
daca nu se vede -clar- tergiversarea problemei si lipsa de hotarire in aplicarea legii. Cei care adopta cainii, trebuie sa nu mai aiba alti caini...
gogu
12 februarie 2014
jigodii nenorocite!

"Constantenii sa faca dovada... " bla, bla, bla... Da' autoritatie ce vor de fapt?! Constantenii sa NU POATA ADOPTA! Asta vor tarfele de consilieri si hingherii penali ai orasului! Niste nenorociti! Dracu' ii mai voteaza! O sa vedeti!

16 comentarii. Pagina 1 din 2. Click pe pagina dorită : 1 2 

Articole pe aceeași temă

Vineri, 07 Februarie 2014
Stire din Cetățenești : Cum se protejează câinii de răceală
Marţi, 04 Februarie 2014
Stire din Cetățenești : Cine nu poate fi  părinte adoptiv
Pagina a fost generata in 0.5983 secunde