Cum putem scăpa de debranșările colective de la rețeaua de apă

551
1
Cum putem scăpa de debranșările colective  de la rețeaua de apă - cumputemsascapam2-1387558644.jpg

Articole de la același autor

r Pentru toate apartamentele de la nivelul asociațiilor sau blocurilor din Cernavodă au fost încheiate convențiile de facturare individuală


În urmă cu șase ani, RAJA Constanța a lansat, la nivelul județului, campania de încheiere a convențiilor de facturare individuală la nivelul asociațiilor / blocurilor / condominiilor. Campania a avut ca obiectiv principal evitarea debranșării întregii asociații, în caz de neplată a contravalorii consumului de apă a vreunui utilizator din cadrul unui condominiu. 
Facturarea individuală pe apartamente este o soluție civilizată, prin care se va respecta regula "Consumatorul plătește", iar la nivelul asociațiilor de locatari / proprietari nu vor mai exista cazuri în care utilizatorii bun-platnici să sufere de lipsa apei, din cauza datornicilor, în urma aplicării măsurii de debranșare pentru recuperarea debitelor. 
Dar această campanie a venit și în sprijinul celor care aveau datorii. Pentru toți aceștia, RAJA Con-stanța a încheiat procese verbale de eșalonare pe termen lung, ceea ce înseamnă că ratele pentru achitarea debitelor au fost foarte mici și se încadrau în limita suportabilității, din punct de vedere financiar, pentru orice familie. 
Practic, în urma încheierii convențiilor cadru de facturare individuală a consumurilor de apă și canalizare, pe baza tabelelor cu consumurile defalcate, primite de la asociații, RAJA Constanța poate emite lunar factura pentru fiecare apartament în parte, din cadrul unei asociații de locatari / proprietari. Ca și în cazul plăților pentru energie, telefonie sau cablu TV, și plata apei se va face individual. 


Facturi lunare pentru fiecare apartament 
În urma încheierii acestor convenții, citirea contoarelor de branșament se va face lunar, de către un reprezentant al RAJA Constanța împreună cu delegatul asociației, prin întocmirea unui proces verbal de constatare a consumului. După întocmirea procesului verbal de constatare, administratorul asocia-ției are obligația să încheie și să predea tabelul cu defalcarea consumului general pe apartamente. Comitetul executiv al asociației are obligația să efectueze calculul și repartiția consumurilor de apă, inclusiv să repartizeze cota parte din diferen-țele dintre suma citirilor de pe apo-metrele individuale și cele generale, după criteriile aprobate de adunarea generală a asociației. Tabelul va fi semnat și ștampilat de președintele asociației și reprezintă dovada faptului că debitul fiecărui utilizator - apartament reprezintă o datorie certă, lichidă și exigibilă. 
În cazul în care asociația nu-și îndeplinește obligația de a preda tabelul, facturarea individuală pe apartamente se va face pe baza tabelului predat cu o lună înainte, urmând ca regularizarea consumului să se facă în luna următoare. 
Ca urmare a încheierii convențiilor cadru de facturare individuală a consumurilor de apă și canali-zare, pe baza tabelelor cu consumurile defalcate, primite de la asociații, RAJA Constanța va putea emite lunar factură pentru fiecare apartament în parte, din cadrul unei asociații de locatari ori proprietari. 


Campania continuă 
"În urma acestor eforturi, putem să vă anunțăm că, în județul Con-stanța, există primul oraș din țară unde nu se vor mai face debranșări colective la nivelul asociațiilor / blocurilor din cauza datoriilor. La ora actuală, la nivelul tuturor apar-tamentelor din cadrul asociațiilor / blocurilor din Cernavodă sunt încheiate convențiile de facturare individuală. În orașul Medgidia, convențiile de facturare individuală sunt încheiate în procent de 61%, în Năvodari în procent de 30%, în restul localităților procentul fiind în jur de 20%. În ceea ce privește municipiul Constanța, toate aso-ciațiile ce au înregistrat în timp datorii la plata consumului de apă au încheiate aceste convenții de facturare individuală", precizează purtătorul de cuvânt al SC RAJA SA, Irina Oprea. 
RAJA va continua campania de încheiere a convențiilor de facturare individuală, astfel încât județul Constanța să fie primul județ la nivel național în care nu se vor mai face debranșări colective la nivelul asociațiilor sau blocurilor. 


Comentează știrea

maidaneziana infinita
23 decembrie 2013
cei 15 000 maidanezi din municipiul CTA

nici in Bucaristan maidanezistan nu poate fi mai rau ca in CTA iar OPARESCU NU ARE CUM SA FIE MAI TICALOS,MAI NESIMTIT,MAI INUMAN ,MAI LACOM MAI DISPRETUITOR SAU MAI NEMERNIC CA JEGUL INUMAN ABSOLUT AKA SULTANUL MAZARE care sfideaza total populatia prin faptul ca de aprox.1an hingherii lui nu au mai strans decat 5% din cainii ctei si castrat 10% din caini si ca nu are bani sa inceapa programul eutanasierilor

Articole pe aceeași temă

Joi, 12 Decembrie 2013
Stire din Social : Se oprește apa în Techirghiol
Miercuri, 11 Decembrie 2013
Stire din Social : Lucrările RAJA, finalizate cu succes
Pagina a fost generata in 2.9742 secunde