Cum poți să devii, gratuit, bonă cu acte în regulă

955
Cum poți să devii, gratuit, bonă cu acte în regulă - babysitter-1340211993.jpg

Articole de la același autor

Dacă nu aveți un loc de muncă, vă plac copiii și doriți să deveniți bonă, aveți șansa acum să participați la cursuri gratuite în urma cărora obțineți certificare națională și internațională.
Proiectul Școala Bonelor a ajuns, ieri, și la Constanța, dând posibilitatea femeilor din întreg județul să participe la un program unic de formare profesională. Proiectul este derulat de Fundația "Romanian Angel Appeal", cu finanțare europeană, în cadrul programului "Femei pentru femei - Program național de calificare și acreditare a femeilor în ocupația de baby-sitter".
"Ideea s-a născut acum mulți ani. Am scris proiectul și am căutat o sursă de finanțare. Proiectul răspunde mai multor nevoi: numărul insuficient de locuri în creșe și grădinițe, la care se adaugă lipsa personalului calificat în ocupația de bonă. Pe de altă parte, există un număr mare de femei care riscă să părăsească piața muncii pentru a se dedica îngrijirii propriilor copii, neavând acces la servicii de calitate, dar și riscul de abuz, accidente, dez-voltare necorespunzătoare a copiilor prin nesupraveghere și îngrijire adecvată", a precizat dr. Silvia Asandi, managerul de proiect și directorul general al Fundației "Romanian Angel Appeal".

Pentru femeile inactive
Scopul proiectului este de a pune bazele unui sistem standardizat în domeniul îngrijirii de calitate a copiilor pe timpul zilei la domiciliu, permițându-le astfel mamelor participarea pe piața muncii sau continuarea studiilor.
Există două grupuri țintă, femeile inactive, elevele, studentele care sunt recrutate în proiect, femeile cu copii care muncesc sau studiază și riscă să părăsească piața muncii pentru a-și îngriji copiii mici. Însă principalul grup țintă sunt copiii care vor beneficia de servicii adecvate de îngrijire.

Bonele învață și tehnici de acordare a primului ajutor
"Am elaborat o programă de formare consistentă care să cores-pundă ocupației de baby-sitter. Cursantele vor primi «Cartea bonei», unde vor avea partea teoretică, și vor viziona multe filme educaționale, pentru fixarea abilităților deprinse în sala de curs. Sunt abordări moderne privind creșterea și educarea copiilor. Noi învățăm bonele dincolo de îngrijirea zilnică, igienă și alimentație, cum să observe, să gândească și să înțeleagă copilul, tehnici de comunicare, dar și tehnici de acordarea a primului ajutor", a mai declarat Silvia Asandi.
Sunt, în total, 120 de ore de formare teoretică și 240 de ore de formare practică. Formatorii au fost atent selectați, din rândul medicilor, asistenților sociali, psihologilor, oamenilor care lucrează cu copiii de multă vreme. La finalul cursului, se susține un examen serios, în prezența unei comisii din care face parte și un reprezentant al Autorității Naționale pentru Calificări (ANC). Certificatul este acreditat de ANC și recunoscut în Uniunea Europeană.

Evaluare psihologică, obligatorie și eliminatorie
Înscrierile se pot face până pe data de 10 august, la sediul Direcției Generale pentru Asistență Socială și Protecția Copilului din Constanța, dar și în localitățile Medgidia, Năvodari și Techirghiol. Se pot înscrie persoanele cu vârsta cuprinsă între 18 și 64 de ani, absolvente a minimum opt clase, fără ocupație și care nu realizează venituri dintr-o activitate economică sau socială. Solicitantele trebuie să aibă o stare bună de sănătate fizică și psihică, certificată prin adeverință medicală, trebuie să nu fi avut vreo condamnare pentru care s-a pronunțat o hotărâre judecăto-rească rămasă definitivă și să nu fi fost decăzute din drepturile părintești sau să nu-i fi fost interzise drepturile părintești. Ulterior, persoanele înscrise vor fi supuse unei evaluări psihologice și, dacă obțin avizul favorabil, pot începe cursurile.



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Miercuri, 29 Decembrie 2010
Stire din Social : Cum să găsiți o bonă de Revelion
Sâmbătă, 05 Mai 2012
Stire din Monden : Laurette a rămas fără bonă
Pagina a fost generata in 0.3006 secunde