Cum pot fi achitate contribuțiile sociale peste hotare

232
Cum pot fi achitate contribuțiile sociale  peste hotare - petitii-1491138499.jpg

Articole de la același autor

Documentul portabil A1 emis de Casa Națională de Pensii Publice este un certificat care atestă faptul că titularul formularului este supus legislației române de securitate socială pe toată perioada înscrisă pe respectivul formular. Prin urmare, acesta este scutit de la plata contribuțiilor sociale în alte state membre UE/SEE/ Elveția, pe al căror teritoriu se deplasează/tranzitează șoferii pentru efectuarea serviciilor de transport internațional.

Tocmai de aceea, au precizat reprezentanții Casei Județene de Pensii, certificatul A1 confirmă faptul că o persoană își achită contribuțiile sociale în altă țară din Uniunea Europeană, acolo unde este detașată sau lucrează în mai multe țări în același timp.

Pentru obținerea documentului portabil A1, solicitanții trebuie să depună, însă, la Pensii, un dosar care trebuie să conțină documentația din "Cererea pentru societăți comerciale de transport rutier intern și internațional - pluriactivitate".

Abia în momentul în care dosarul primește aviz favorabil pentru emiterea documentului portabil A1, angajatorii vor primi o parolă de acces la aplicația informatică SFERA, în care vor completa formularele A1 cu datele referitoare la societate și șoferii în cauză. 

De precizat că documentul portabil A1 nu poate fi asimilat, din punct de vedere legal, unui permis de muncă. 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.7173 secunde