Cum poate fi convinsă populația să se vaccineze

137

Articole de la același autor

Direcția de Sănătate Publică (DSP) Timiș le-a cerut medicilor de familie reevaluarea situației acoperirii vaccinale antirujeolă pe grupele de vârstă stabilite de Ministerul Sănătății. În același timp, la nivelul județului s-a constituit și echipa de coordonare a măsurilor de limitare a epidemiei de rujeolă, comisie care a identificat și faptul că localitatea Oțelec nu are medici de familie. 


"Membrii Direcției de Sănătate Publică (DSP) Timiș din comisia coordonată de Prefectura Timiș vor avea discuții directe cu familiile care fac parte din mediile defavorizate și au complianță scăzută la vaccinare (romi), precum și să distribuie afișe cu mesaj specific, care vor fi afișate în comunele respective și în satele aparținătoare, în locuri vizibile și accesibile populației", arată un comunicat de presă al Prefecturii Timiș.


Împreună cu reprezentantul minorității romilor de la Prefectură au fost identificate 15 localități cu comunități semnificative de romi, unde acoperirea vaccinală este scăzută, în timp ce asistenții comunitari din șapte localități rurale au identificat copiii neînscriși la medicii de familie, se mai arată în comunicat.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 1.4864 secunde