Cum obțineți adeverința de vechime

1235
3
Cum obțineți adeverința de vechime - incattimptrebuiesaeliberezeangaj-1413186242.jpg

Articole de la același autor

Adeverința de vechime în muncă este noul instrument de atestare a vechimii după desființarea carnetelor de muncă. Salariații au dreptul să solicite acest document angajatorului. Concomitent, angajatorul are obli-gația de a elibera adeverința de vechime în muncă în termen de 15 zile de la data solicitării. După data de 1 ianuarie 2011, evidența muncii se realizează doar electronic, prin Revisal. În cazul în care angajatorul, din motive obiective, nu poate elibera adeverința de ve-chime, salariatul poate solicita aceas-tă adeverință de la Inspectoratul Teritorial de Muncă din Constanța. Solicitantul plătește un tarif de 20 de lei pentru fiecare document solicitat la ITM. Vechimea în muncă, stabilită până la data de 31 decembrie 2010, se probează cu ajutorul carnetului de muncă. Însă pentru perioada de după anul 2010, este nevoie de această adeverință de vechime. Nu există un model standard de adeverință de vechime în mediul privat, însă acest document trebuie să conțină câteva elemente esențiale, cum ar fi numărul și data contractului individual de muncă pe baza căruia se atestă vechimea, funcția salariatului, mu-tațiile intervenite pe contractul individual de muncă: încheierea, mo-dificarea, suspendarea și încetarea contractului individual de muncă, valoarea salariului de bază, inclusiv sporuri care intră în calculul punctajului mediu anual, data de încetare a contractului de muncă și dacă salariatul a avut sau nu concediu fără plată și/sau absențe nemotivate.




Comentează știrea

Pavel
13 octombrie 2014
Stat de rahat

O extraordinar de mare porcarie! Daca ai ghinionul sa lucrezi diferite perioade de timp in locuri aflate la distante mari si in plus unele din firme mai se si desfiinteaza,umbla bade ca prostu' ca asa vrea statu' nostru! Pai nu se transmit datele la ,,fortele de munca'' sau cum dracu le mai zice? Nu e mai bine sa mearga contribuabilul stors de viata si de bani la un singur birou din localitatea lui? Pai la ce bun se opresc impozite si platesti taxe ca boul in Romania,ca tot tu sa te fatai si sa cauti fostii angajatori,sa te milogesti sa te primeasca daca au program,sa afli unde mai e ,,sefu'' si ale rahaturi ?!Mai bine atunci la negru!

Relu
22 octombrie 2014
Cele mai sigure locuri de munca!

Cele mai sigure locuri de munca! Oferta extrem de serioasa! Asiguram din start contract legal! Deja s-au facut primele plati! Multi oameni s-au convins, e randul dumneavoastra acum! NU este MLM! NU este joc piramidal! Castigurile sunt garantate! Cautam operatori online care vor sa castige cel putin 300 de dolari lunar, cu o munca usoara de 3 ore pe zi! Pentru a va oferi detalii, trimiteti textul "Info" la adresa de email: [email protected]

Mariana Dinca
14 martie 2018
arhiva IHRMamaia

Nu gasesc birourile de unde sa-mi iau adeverinta ptr verile in care am lucrat lahotel Flora

Articole pe aceeași temă

Sâmbătă, 14 Iunie 2014
Stire din Cetățenești : Colțul constănțeanului supărat
Pagina a fost generata in 0.5121 secunde