Crucea Roșie împlinește 137 de ani de activitate

93
Crucea Roșie împlinește 137 de ani de activitate - crucearosie-1372867545.jpg

Articole de la același autor

Crucea Roșie Română sărbătorește astăzi 137 de ani de activitate. Cu acest prilej, filiala Constanța a organizației prezintă un spectacol omagial cu intrare liberă, de la ora 19,00, în față la City Park Mall.

"În data de 4 iulie 2013, se împlinesc 137 de ani de istorie a Crucii Roșii Române. Pe 4 iulie 1876 se înființa Crucea Roșie Română, primul sediu fiind în Spitalul Colțea din București. Printre semnatarii actului de înființare a Crucii Roșii Române se regăsesc importante personalități ale vremii: Nicolae Kretzulescu, George Gr. Cantacuzino, C.A. Rosetti, Ion Ghica, Dimitrie Sturdza, Gr. G. Cantacuzino și medicul Carol Davilla. Cel din urmă a elaborat proiectul de statut al societății, acesta fiind adoptat la 15 iulie 1876, sub președinția prințului Dimitrie Ghica", explică Carmen Lungu, directorul Crucea Roșie Constanța. România a fost printre primele țări din lume care a înființat o societate de Cruce Roșie și tot printre primele care a trimis, la nici trei săptămâni de la înființare, prima ambulanță într-o misiune umanitară pe frontul sârbo-turc de la sud de Dunăre, acordând ajutor medical militarilor răniți, indiferent de tabăra din care făceau parte.

"Marcăm această zi printr-un spectacol omagial prin care mulțumim voluntarilor, partenerilor și tuturor celor ce au fost alături de organizația noastră pe parcursul timpului", mai spune Carmen Lungu. Gore, LeeYa, Denisa Lucan, Lara Moco, Balkis, Glorya, Chris Thrace, Favorit Band, Cătălina Alex și New Force of Dance sunt cei ce vor încânta publicul astăzi, înce-pând cu ora 19,00, în fața la City Park Mall. 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.5022 secunde