Copil de șase ani din Constanța, sfâșiat de doi maidanezi. Primăria promite: "Din toamnă, lucrurile se vor schimba"

6221
11
Copil de șase ani din Constanța, sfâșiat de doi maidanezi. Primăria promite:

Articole de la același autor

Problema câinilor fără stăpân, lăsați liberi pe străzile Constanței, are în spate o lungă istorie. Deși reclamații există, iar hingherii se plâng că muncesc la foc continuu, rezolvarea tot întârzie să apară. Dar mai rău este că, atunci când revine în actualitate, se întâmplă din cauza unei tragedii. 


Așa s-a întâmplat și zilele trecute, când Elena Florea, o mămică din Constanța, a ieșit liniștită dintr-un bloc din Tomis I, de mână cu băiețelul ei de șase ani. O fracțiune de secundă a durat până când, de sub o mașină parcată în zonă, doi maidanezi s-au năpustit asupra micuțului și l-au sfâșiat, provocându-i răni grave.


"Efectiv, copilul meu a fost atacat fără să facă nimic. De sub o mașină au sărit doi câini. Norocul lui că am fost acolo. A suferit mușcături grave, iar la un picior rana a fost mai profundă", ne-a povestit îngri-jorată mama copilului. 


În urma incidentului, copilul a fost transportat la Spitalul de Boli Infecțioase Constanța, unde i s-au administrat vaccinul antitetanos și tratament antibiotic, căci după cum bine se știe, mușcătura de câine poate transmite multe boli grave. 


Hingherii, șpagă de 30 de lei pentru a elibera câinii


În timp ce unii constănțeni abordează problema câinilor maidanezi într-o manieră agresivă și realistă, pe bună dreptate de altfel, alții pun emoționalul în prim-plan și sar în apărarea patrupedelor. La fel s-a întâmplat și după ce Elena Florea a povestit, pe o rețea de socializare, drama prin care a trecut.


"După ce băiețelul meu a fost mușcat de două fiare, căci altfel nu se pot numi, am văzut tot felul de reacții urâte la adresa mea și a mămicilor din cartier. Dragi iubitori de animale, DA, am fost în grupul vostru, căci acum m-ați exclus, și am putut citi clar cum plătiți hingherilor sume cuprinse între 30 și 40 lei pentru a fi eliberați «cățelușii». Câte tragedii trebuie să se mai întâmple? Ideea este că nu mai trebuie să lăsăm lucruri de genul acesta să se întâmple. Voi merge mai departe și sper să am cât mai multe mămici alături. În 2016, într-un oraș turistic, te mănâncă maidanezii. "


Primăria Constanța ne dă speranțe


Contactați pentru a oferi un punct de vedere în acest caz, reprezentanții Primăriei Constanța ne dau asigurări că problema câinilor fără stăpân va deveni istorie din momentul în care adminis-trația locală va avea propriul serviciu de ecarisaj.


"Luna aceasta au fost ridicați în jur de 50 de câini comunitari, avem un acord încheiat cu GREEN LIFE RECYCLING, ei se ocupă de așa ceva până vom face noi, ca primărie, un ser-viciu specializat de eca-risaj, ca să gestionăm problema cum trebuie, dar până atunci mai durează. Avem acest contract până la sfârșitul lui august. Din păcate, mai sunt niște haite de câini pe aici prin centru, dar se acți-onează numai la sesizări. De aceea, rugăm și populația să ne anunțe despre existența câinilor pe străzi, la numărul de telefon 0241/550.055, e dispecerat non- stop. În orice caz, când se va face acest serviciu va fi mult mai bine", a declarat, pentru Cuget Liber, Liviu Tramudana, purtătorul de cuvânt al Primăriei Constanța.


Comentează știrea

11 comentarii. Pagina 1 din 2. Click pe pagina dorită : 1 2 
Nazi
13 iulie 2016
Opinie

Domnule primar Fagadau dar banii dati de primarie pentru sterilizarea cainilor unde sunt? A, atunci nu erati primar dar tot in primarie ati lucrat. Bani s-au dus iar acum condamnam cainii la moarte.Daca ai sterilizam acum erau oale si ulcele.

Jasper&Horace
13 iulie 2016
101 maidanezi

Domn Fagadau , care toamna? Acum in 2016 la alegerile parlamentare sau in 2019 la alegerile prezidentiale? In perioada oct.-nov. o sa prinda si ei 2-3 potai si o sa faca tam-tam prin presa,iar dupa alegeri o sa inchida 'taraba" din cauza banilor. Fagadau n-a fost in stare sa planteze un copac sau sa amenajeze un spatiu verde , cat timp a fost otreapa lui Mazare sau cand a fost primar interimar, si voi aveti pretentii sa curete orasul de caini vagabonzi? PS.@ " Nazi" : banii ptr sterilizare, ii gasesti in Madagascar ,in bungalow-urile lui Mazare.Acolo sunt banii dumneavoastra stimati cetateni!

Marinaru
13 iulie 2016
numai minciunele!

Domnule Primar Fagadau....de ce nu iesiti acum sa spuneti ca rezolvati problema câinilor vagabonzi? Sau nu mai aveti nevoie de voturi? Ce ar fii sabpuneti mana sa faceti ceva real ptr Constanta? Asa aprobat ptr construirea blocurilor noi in zone deja aglomerate puteri sa dati? Stati linistit ca nu va agitati sa faceti ceva.....oricum 4 ani o sa dormiti in postu de Primar si tot no sa faceti nimic!!! Nu contează ca sunteti de la psd, pnl sau orice partit....toti mintiti sa aveti ocazia sa semnati aprobari de constructii si sa va asigurări conturile pentru pensionare!

PetreD
13 iulie 2016
Cainii exista pentru ca sunt tinuti de oameni!

In cartierul unde locuiesc se adunase o haita de caini. Am sunat la ecarisaj si la primarie. A venit echipajul. A plecat echipajul pentru ca "oamenii" si ghilimelele sunt puse intentionat de pe la blocuri au iesit si au protestat agresiv in fata celor de la ecarisaj ca sa nu stranga cainii. Atat timp cat traim langa oameni cu intentii criminale si antisociale (pastrarea cainilor in oras e doar un act antisocial si terorist cu scopul de a crea neplacere tuturor celorlalti) O discutie cu o vecina: Cainii nu sunt agresivi decat atunci cand vad ca oamenilor le e frica. (vorbeam cu ea de agresarea unui copil de catre caini) Avem oameni care nu dau cu securea sau cu parul in semenii lor dar isi manifesta intentiile criminale prin pastrarea cainilor agresivi pe langa blocuri. Pe principiul pe mine nu ma musca, nu vad de ce te musca pe tine.

ct
13 iulie 2016
alo,primaria...

toti suntem locuitorii orasului si toti trebuie sa respectam legea...hingherii sa fie insotiti de un politist, care poate amenda PE LOC orice cetatean care ii impiedica sa fie faca treaba!!! simplu, eficient... toeretic, pensionarii trebuie respactati, macar pt varsta, practic, ne arata de multe ori ca nu merita acest respect! Vrem un pras fara tigani, carute in trafic, maidanezi ...si fara asistati sociali din banii nostri ! in loc sa circule pensionarii gratis , sa circule gratuit elevii sub 14 ani !!!

marimaru
13 iulie 2016
petred

Alo...daca iti plac sau iubesti asa mult maidanezii care ucid copii pe strada....iai in casa! Eu unu nu ma opun! Eu am un câine dresat si vacinat si raspund ptr faptele lui in fata legii...u sibFagatldau....cam NU! Deci iubesti maidanezii, ok te inteleg, dar copii sunt mostenirea noatra nu câinii, daca catelu meu doar sar da la un copil sau ar maraii....La Revedere! Fiindcă am si copii si catel si spre diferenta de tine sar părea ca pot face diferenta!!!; deci succes si infiaza toti maidanezi, poti face o asociatie împreună cu actuali primar!!!

pavel
13 iulie 2016
primaria

poate salariatii din primarie se vor ocupa si de multimea garajelor, daca tot vor drepturi banesti nemeritate; locuri de parcat masini sunt destule!

Moarte Maidanezilor
14 iulie 2016
www.maidanezii.blogspot.ro

Fiecare sa omoare cati maidanezi poate . Cautati pe net otrava pentru maidanezi si folositi orice metoda pentru exterminarea maidanezilor

alexa
15 iulie 2016
minciuna

mamica e membra IREC si o mare mincinoasa.. la fel ca fagadau care a promis ca va face un adapost modern, dar a data afacerea pe mana unei foste angajate a primariei pt 30 mii euro, numita Andrusca fosta Bucur

Garleanu Eva
16 iulie 2016
Maidanezii afacerea secolului,

Declaratiile unui martor. "Am văzut-o pe mama copilului povestind. Era foarte liniștitoare, chiar zambea. Cred ca este o minciuna pt a putea avea scuza Ecarisajul si afacerile cu primăria. Arătau un copil cu doi plasturi la picior."

11 comentarii. Pagina 1 din 2. Click pe pagina dorită : 1 2 

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.2032 secunde