Măsuri extreme

Copiii nevaccinați, interziși în colectivitate. Nu vor mai putea fi înscriși la grădiniță sau la școală

1369
4
Copiii nevaccinați, interziși în colectivitate. Nu vor mai putea fi înscriși la grădiniță sau la școală - inceconditii-1443628422.jpg

Articole de la același autor

Deși vaccinarea copiilor este deocamdată lăsată la latitudinea părinților, Ministerul Sănătății pregătește un proiect de lege prin care nouă vaccinuri împotriva unor afecțiuni grave să devină obligatorii. 


Astfel, dacă un părinte nu dorește să își vaccineze copilul, trebuie să semneze o declarație prin care refuză acest lucru. Dar, înscrierea copiilor la grădiniță sau la școală, fie ea publică sau privată, se va face cu dovada faptului că cei mici au fost vaccinați.
Pe fondul scăderii acoperirii vaccinale în România, Ministerul Sănătății pre-gătește un proiect de lege prin care să oblige părinții să își vaccineze copiii împotriva a nouă boli grave: hepatitei B, a difteriei, tetanosului, pertussis, poliomielitei, rujeolei, oreionului, rubeolei și BCG.


Astfel, dacă la înscrierea la grădiniță sau la școală părintele nu va putea prezenta dovada vaccinării complete, atunci va trebui să aducă de la Comisia Județeană de Vaccinare un document în care să fie precizate clar datele de recuperare în următorul an a vaccinării cu vaccinurile care previn bolile mai sus. 


Dacă nici după un an vaccinarea nu va fi completă, grădinița sau școala nu-l mai poate înscrie pe copil. Copilul va putea fi înscris într-o formă de învățământ doar după ce medicul de familie va completa pe adeverința medicală rubrica "antecedente vaccinale complete corespunzătoare vârstei". Vaccinările obligatorii se efectuează doar în unitățile medicale autorizate.


Părinții și medicii de familie, amendați
Potrivit aceluiași proiect de lege, părinții și medicii de familie care refuză vaccinarea vor fi amendați cu sume cuprinse între 5.000 și 10.000 de lei. 


"Părinții trebuie să fie conștienți de protecția pe care vaccinarea o oferă copiilor și de faptul că, în prezent, riscul de apariție a unor boli eradicate a crescut extrem de mult. Cât privește sancțiunile aplicate medicilor nu sunt în măsură să fac declarații, însă e adevărat că trebuie realizată o mai bună informare a părinților cu privire la beneficiile vaccinării", a explicat dr. Cristina Mihai, medic primar pediatru, șefa secției de pediatrie a Spitalului Județean Constanța. 


În afara vaccinurilor obligatorii, proiectul prevede și vaccinarea unor categorii de risc, cum ar fi bolnavii cronici și grupele de populație la risc.Fondurile pentru procurarea și distribuirea vaccinurilor către Direcției de Sănătate Publică vor fi asigurate de Ministerul Sănătății.


Comentează știrea

x
1 octombrie 2015
neconstitutional

unde este dreptul la educatie conform Constitutiei? este alegerea fiecaruia daca face sa nu vaccinul respective, si sa nu mai ingrase portofelele corporatiilor farmaceutice.

Cosmin
1 octombrie 2015
Selectam dezvoltatori pentru piata globala.

-Selectam urgent dezvoltatori de proiect pentru piata globala. -Proiectul este lansat de curand si are mari perspective. -NU este necesara niciun fel de experienta! -Asiguram suport si logistica in desfasurarea activitatii. -Lucrati intr-un mediu placut, proactiv. -Principala atributie este mentinerea unei evidente a ofertelor prospectante si actualizate zilnic. -Oferim sanse reale de avansare in cariera! -Plata castigurilor realizate este garantata prin contract legal, cu posibilitatea unor bonusuri substantiale. -Se lucreaza part-time (in timpul liber) sau full-time, la alegere. -Programul de lucru este flexibil. -Cerem seriozitate maxima si dorinta de a invata ceva absolut nou si de viitor. -Sunt suficiente studiile medii. -Cerem cunostinte minime de operare pe internet, de lucru cu fisiere word si pdf si navigare online. -Solicitati acum mai multe detalii la una dintre adresele noastre de email: [email protected] Cerinte: - cunostinte despre utilizarea Internetului - cunostinte despre Word si Excel - perseverenta, ambitie si dorinta de a reusi intr-un domeniu nou - posibilitatea de a lucra minim 3 ore pe zi Important: Pentru informatii suplimentare trimiteti "info" la: [email protected] Oferte: -oferim instruire gratuita -contract -scrisoare de recomandare pentru persoanele interesate de aceasta -posibilitatea de a lucra de acasa

lisa mona
2 octombrie 2015
copilarie

dupa nastere copii sunt orfani, altii le hotarasc viata! exclus credinta oarba!

...
10 octombrie 2015
vaccinul provoaca autism si distruge imunitatea

Pe termen lung te termina, de aia bill gates vrea vaccinuri multe, sa ne termine. Plus ca ei fac profit pe spatele nostru.

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.2925 secunde