Copii, dincolo de cifre. Organizația Mondială a Sănătății subliniază importanța vaccinării

124
Copii, dincolo de cifre. Organizația Mondială a Sănătății subliniază importanța vaccinării - cumsallinistimpecopilintimpulsid-1493389432.jpg

Articole de la același autor

Organizația Mondială a Sănătății (OMS) atrage atenția că fiecare copil merită o șansă la viață sănătoasă, iar vaccinarea reprezintă un pas esențial pentru atingerea acestui obiectiv.


Tocmai de aceea, în Săptămâna Europeană a Imunizării, va fi organizată conferința "Vaccinarea: o problemă de sănătate publică. Copii, dincolo de cifre", sub Înaltul Patronaj al Guvernului României, de către Biroul pentru România al Organizației Mondiale a Sănătății și de către Parlamentul României - Comisia pentru Sănătate Publică a Senatului României și Comisia pentru Sănătate și Familie a Camerei Deputaților.


Evenimentul reunește experți români și europeni în domeniul sănătății pentru a analiza contextul actual intern, caracterizat de epidemia de rujeolă și scăderea continuă a ratei vaccinării și pentru a identifica soluții împotriva acestui fenomen, în vederea asigurării unui nivel optim recomandat al acoperirii vaccinale.


Săptămâna Europeană a Imunizării se desfășoară în perioada 24 – 30 aprilie 2017, în Regiunea Europeană a Organizației Mondiale a Sănătății, cu scopul de a îmbunătăți gradul de conștientizare cu privire la importanța imunizării și de a sublinia necesitatea creșterii ratei de vaccinare pentru asigurarea protecției optime împotriva unor boli infecțioase grave, prevenibile prin vaccinare. România se alătură țărilor membre ale Regiunii Europene a OMS, care desfășoară activități dedicate acestei inițiative, susținând mesajul campaniei "Vaccinurile sunt eficiente" și punctând importanța creșterii acoperirii vaccinale pentru protejarea sănătății populației.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 5.0509 secunde