Controale în restaurante și supermarketuri. Produsele rămase de la Crăciun, "reșapate" în galantare

328

Articole de la același autor

După ce s-au terminat sărbătorile de iarnă, medicii veterinari au luat la rând restaurantele și supermarketurile din Constanța cu scopul de a-i descuraja să scoată la vânzare produsele vechi cu care au rămas pe stoc. Cu acest prilej au găsit tone de alimente neconforme, pe care le-au confiscat și le-au distrus.

În total, în mai puțin de două săptămâni de zile, au fost verificate 56 de obiective. Au fost vizate 16 restaurante, trei unități fast food, patru super/hipermarket-uri, patru laboratoare cofetărie/patiserie, șase depozite alimentare, șase magazine alimentare, o unitate de procesare lapte, o unitate de procesare miere, patru centre prelucrare lapte, două unități de fabricare pâine și specialități de panifi-cație, două unități de comercializare produse congelate, o unitate de fabricare borș, o unitate de fabricare produse zaharoase, o unitate de prelucrare și conservare cartofi, o unitate de cultivare legume, trei depozite de destinație.

"Au fost confiscate și retrase de la vânzare, 4.839 de kilograme de carne și produse din carne, 1.211 kg de produse lactate, 531 kg de pește și produse din pește și zeci de cofraje de ouă. Valoarea acestora depășește 50.000 de lei. Produsele confiscate au fost dirijate către unități de neutralizare a subproduselor de origine animală și a produselor derivate care nu sunt destinate consu-mului uman și distruse prin incinerare", explică purtătorul de cuvânt al DSV Constanța, Cristina Linte.

A fost numit un nou director executiv

În altă ordine de idei, începând cu 11 ianuarie, noul director al Direcției Sanitar Veterinare și pentru Siguranța Alimentelor Constanța este dr. Silvana Diana Cristescu. Reamintim că postul de director executiv al DSV Constanța a rămas vacant după numirea directorului Geronimo Brănescu președinte al Agenției Naționale Sanitar-Veterinare și pentru Siguranța Alimentelor.

Silvana Diana Cristescu este angajat în cadrul DSV Constanța încă din anul 1999 și și-a desfășurat activitatea în cadrul Serviciului de Sănătate și Bunăstare Animală. Începând din anul 2015 și până în prezent aceasta a deținut funcția de șef Serviciu Control Oficial Sănătate Animală din cadrul DSVSA Constanța.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 2.4276 secunde