Constănțenii pot afla direct de acasă informații despre stagiul de cotizare

630
Constănțenii pot afla direct de acasă informații despre stagiul de cotizare - pensii1-1484588643.jpg

Articole de la același autor

Casa Națională de Pensii Publice a pus la dispoziția contribuabililor, de curând, un serviciu electronic prin intermediul căruia orice per-soană poate afla informații legate de stagiul de cotizare realizat sau vârsta la care poate solicita înscrierea la una dintre categoriile de pensie existente.

"La ora actuală, 686 de constănțeni au deja cont aprobat pe portalul CNPP. Cei interesați de astfel de informații le pot accesa on-line, gratuit, la adresa https://www.cnpp.ro/home, accesând fereastra «De ce să îmi fac cont?» și urmând întocmai procedurile indicate acolo", a declarat directorul Casei Județene de Pensii (CJP), Cristina Samoilă. Pentru crearea unui astfel de cont on-line, vizitatorii trebuie să citească descrierea fluxului de creare utilizator și să își exprime acordul pentru condițiile de utilizare a portalului CNPP.  De precizat că acordul este considerat a fi asumat prin introducerea datelor specifice cererii de creare cont. Pentru identificarea unică a utilizatorului este necesară completarea formularului de creare cont. Toate câmpurile marcate cu * sunt obligatorii și salvarea cererii nu este posibilă dacă acestea nu sunt completate. 

"Datele introduse trebuie să fie conforme cu realitatea, iar după finalizarea completării formularului, acesta se printează pentru a putea fi semnat în original. Apoi, solicitantul se va prezenta personal cu cererea semnată la sediul nostru, împreună cu actul de identitate în original și copie", a explicat reprezentantul CJP. Cererea va fi procesată și aprobată după care datele de acces (nume utilizator și parolă) și vor fi transmise solicitantului, pe e-mailul specificat de acesta în cerere.

Trebuie precizat faptul că solicitanții care dețin astfel de conturi vor putea obține date referitoare doar la stagiile de cotizare prestate după data de 1 aprilie 2001. În ceea ce privește condițiile de pensionare se pot obține informații referitoare la data ieșirii la pensie, nu și amănunte în legătură cu cuantumul acesteia. 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Vineri, 09 Decembrie 2016
Stire din Social : Cresc pensiile din 2017. Iată cu cât
Pagina a fost generata in 1.4097 secunde