Constănțenii nu au încă încredere în magazinele online

173
Constănțenii  nu au încă încredere  în magazinele online - comertonline-1490633007.jpg

Articole de la același autor

Aproape doi din zece utilizatori de internet din România (18 la sută) au făcut cumpărături online anul trecut, cel mai mic procent din Uniunea Europeană, unde media a fost de 66 la sută. 


În Bulgaria, următoarea clasată, 27 la sută din internauți au achiziționat produse de pe internet. De asemenea, conform statisticilor europene analizate de agenția de marketing Perceptum, 7 la sută din cifra de afaceri a firmelor românești, cu excepția celor din sectorul financiar a fost generată de vânzările pe internet. Doar Bulgaria, Cipru, cu câte 4 la sută, și Grecia, cu 6 la sută au avut procente mai mici.


"Analizând datele disponibile, atât pe grupe de vârstă, cât și pe sexe și educație, portretul cumpărătorului online ar arată așa: bărbat, cu vârsta între 25 și 34 de ani, cu studii superioare, informat, preocupat de propria imagine, care achiziționează mai ales haine și articole sportive. De asemenea, cifrele Biroului European de Statistică arată că, în România, comerțul electronic este încă departe de potențial, atât din perspectiva cumpărătorilor, cât și a retailerilor", explică Raluca Ghilea, director executiv Perpetum.


Dintre cei care au făcut cumpărături online, doar 3 la sută au reclamat probleme legate de fraudă, aceasta fiind cea mai puțin reclamată problemă. 68 la sută din cumpărători au declarat că nu au întâmpinat nicio problemă, în timp de 17 la sută s-au plâns de viteza mai redusă a livrării față de timpii indicați de comericant. 


De asemenea, 13 la sută s-au plâns de blocaje tehnice ale site-urilor în timpul comenzii sau al plății.


Două treimi dintre utilizatorii de internet din UE au făcut cumpărături online în 2016, înregistrându-se un avans de peste 15 la sute față de 2007. 


Ponderea cumpărătorilor online în rândul utilizatorilor de internet este în creștere, cu cele mai mari volume înregistrându-se în rândul grupelor de vârsta 16 - 24 de ani și 25 - 54 de ani (68 la sută, respectiv 69 la sută).


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Luni, 20 Martie 2017
Stire din Economie : Pulsul economiei
Marţi, 14 Februarie 2017
Stire din Economie : Pulsul economiei
Sâmbătă, 04 Februarie 2017
Stire din Economie : Caleidoscop economic
Pagina a fost generata in 1.397 secunde