Constănțenii își reclamă patronii la ITM. Amenzi, avertismente și dosare penale

428
Constănțenii își reclamă patronii la ITM. Amenzi, avertismente și dosare penale - amenzi-1497022036.jpg

Articole de la același autor

Inspectorii de muncă au amendat, luna trecută, nu mai puțin de 85 de patroni, iar în cazul a trei dintre aceștia, au fost înaintate către Parchetul de pe lângă Judecătoria Constanța propuneri de cercetare penală, pentru cele 32 de persoane angajate la negru. Angajatorii pentru care a fost sesizat Parchetul își desfășoară activitatea în domeniul construcțiilor și administrație publică. 


Reprezentanții Inspectoratului Teritorial de Muncă (ITM) au continuat activitățile de control și verificare a societăților comerciale care își desfășoară activitatea pe raza județului Constanța. Controalele au avut ca obiectiv verificarea respectării prevederilor din legislația muncii, securitatea și sănătatea în muncă a salariaților, precum și verificarea măsurilor dispuse cu ocazia controalelor anterioare. 


La sfârșitul lunii mai, Serviciul Control Relații de Muncă și-a făcut bilanțul: inspectorii au verificat 324 de agenți economici, au aplicat 70 de amenzi, în valoare de 919.500 lei și zece avertismente. În același timp, s-au dispus 513 măsuri cu termen de remediere a neconformităților și au fost depistați 48 de angajatori, cu 142 de persoane care nu aveau încheiat contract individual de muncă sau pentru care contractul individual de muncă nu era transmis în baza de date Revisal. 


De asemenea, mulți angajatori au fost acuzați de încălcarea prevederilor legale privind munca suplimentară și munca de noapte. 
La rândul lor, inspectorii din cadrul Serviciului Control Securitate și Sănătate în Muncă au verificat alți 201 angajatori, în cazul cărora au fost dispuse 472 măsuri de remediere a neconformităților constatate și s-au aplicat 33 de amenzi contravenționale, în valoare de 127.000 lei. 


În plus, foarte mulți constănțeni și-au reclamat patronii la Inspectoratul Teritorial de Muncă. Reclamațiile înregistrate, a precizat purtătorul de cuvânt al ITM, Florina Vișan, au vizat în mod special nerespectarea drepturilor salariale sau a altor prevederi din contractul de muncă, dar și neacordarea concediilor de odihnă sau medicale. 


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.4209 secunde