Constănțeni în pericol! Amenințați de colții maidanezilor

1857
12

Articole de la același autor

O simplă plimbare în aer liber se poate transforma oricând într-o tragedie, în Constanța. Haite întregi de câini fără stăpân au pus stăpânire pe spațiile verzi, maidanele și zonele pustii și fac legea acolo. Nu lasă pe nimeni să se apropie și oricine ajunge în zonă riscă să fie sfârtecat de viu de animalele agresive. 


Pe valea portului, chiar în spatele Spitalului Militar, vreo zece dulăi și-au făcut culcuș și atacă pe oricine trece pe acolo. Chiar pe lângă teritoriul pe care îl pretind al lor, se află aleile de promenadă de pe malul mării, de altfel singurele accesibile în prezent, din cauza lucrărilor la digurile marine. Constănțenii care stau în zonă le-au învățat de frică, dar cei care nu-i știu și se aventurează pe acolo sunt victime sigure. Recent, o persoană chiar a fost atacată de câinii agresivi și de-abia a reușit să scape de colții acestora.
"Aproape că nu trece zi să nu atace pe cineva. Sunt foarte imprevizibili. Uneori dorm pașnici și nu bagă de seamă că sunt oameni pe alee, alteori îi fugăresc de nu mai știu oamenii unde să se mai ducă. Zilele trecute, au fost pe aici și niște copii, noroc că i-au observat din timp și i-au ocolit", ne-a povestit Ion Popa, localnic în zonă. 


Unii îi hulesc, alții îi hrănesc 
Se pare că "preferații" maidanezilor sunt cei care ies să facă jogging. "Probabil că mișcarea îi enervează, nu știu ce li se pare, că imediat cum văd pe cineva că aleargă se iau după el. Culmea este că sunt oameni care vin și îi hrănesc. Le aruncă mâncare de sus, de la marginea falezei. Unii se duc mai aproape, pe cărare. Ar trebui să fie împrejmuită cumva zona, să fie interzis să le arunci alimente. Pentru că oricum ei sunt sălbăticiți și sunt periculoși. Nu știi cum reacțio-nează", s-a plâns și Vlad Sava, care locuiește în unul din blocurile de lângă spital. Bărbatul a fost fugărit de mai multe ori de haită și, în cele din urmă, a renunțat să mai facă jogging pe faleză. "Prefer să alerg pe trotuar, sunt mai în siguranță, deși nimic nu se compară cu aerul curat de pe malul mării", a mai adăugat constănțeanul. 


Chiar în apropierea cuibului celor zece maidanezi, pe plajă, locuiește un bătrân, care și-a improvizat un bordei din vechituri și stă toată ziua și citește pe malul apei. Omul spune că mai aude câinii când latră, dar nu au coborât niciodată așa de jos, pe plajă. "Nu îmi e frică de ei. Ei stau acolo cuminți, eu stau aici cuminte!", ne-a spus bărbatul. 


Primăria spune că nu a auzit de haite 
Reprezentanții Primăriei Constanța ori se fac că nu văd ori pur și simplu nu au ajuns la urechile lor astfel de situații periculoase. "Nu avem reclamații despre această haită din spatele Spitalului Militar. Vom trimite o echipă acolo, să vedem despre ce este vorba și să-i luăm", ne-a promis Cristina Itoafă, șeful Serviciului de Ecarisaj din cadrul Primăriei Constanța. Potrivit acesteia, în Constanța, sunt active, în prezent, numai două echipe de hingheri, care se ocupă mai ales de reclamațiile făcute de cetățeni. "Noi avem un grafic, dar, deocamdată, abia putem acoperi reclamațiile și sesizările venite din tot orașul. Toți câinii fără stăpân adunați de pe străzi sunt, inițial, propuși pentru adoptare și abia apoi, în funcție de decizia me-dicului veterinar, sunt eutanasiați. Baza noastră este supraaglomerată. Așteptăm adoptatori serioși, care să nu-i abandoneze apoi pe domeniul public", a mai declarat reprezentantul Primăriei Constanța. 


Comentează știrea

12 comentarii. Pagina 1 din 2. Click pe pagina dorită : 1 2 
satul de incompetenti
21 aprilie 2015
lege...

ce draq face primaria ? daca exista lege, la un telefon al unui constantean sunt OBLIGATI sa trimita hingherii, eventual impreuna cu un politist sa ii amendeze drastic pe cei care se opun/ hranesc maidanezii ... tinuti 14 zile ( muult prea mult) si eutanasiati.... Cta e oras turistic , sau azil de pensionari, tigani, maidanezi ???

maria
21 aprilie 2015
CE ARTICOL DE kkt

NU PREA MAI EXISTA CAINI BAI ZIARISTILOR, va place sa dezinformati lumea, o mare parte din ei au fost omorati , sper ca sunteti multumiti

eu
21 aprilie 2015
TOMIS III SI FZ-uri de pe str PESCARILOR

In TOMIS III si la FZ-uri sunt haite de caini.

Niklaus
21 aprilie 2015
caini

In Tomis Nord langa Penny Market pe Hortensiei, la blocul G1 ca sa fiu exact, sunt cativa caini foarte periculosi care se dau la oameni, sunt hraniti de o duduie care n-are ce face, ca sa nu mai zic ca pe Aurel Vlaicu vis-a-vis de Penny alta haita la un hotel in constructie, vine vara si acolo e jale pt ca multi merg pe acolo cand se duc la plaja, sper sa se faca ceva, ca e intrarea in Cta si ne facem de ras.

naekst
21 aprilie 2015
cainii fara stapin

In zona mentionata sint nu vreo zece ci vreo 30 de caini salbaticiti si numarul lor creste permanent. Pe linga stadionul Farul, unde era inainte poligonul auto pentru scoala de soferi amatori, este un incubator de reproductie stradala canina.

Observatie
21 aprilie 2015
O afacere pe cinste

Industrie de medicamente,de vaccinuri,magazine cu hrana pentru animale,SRL-uri import hrana,import medicamente,transport hrana,zeci de cabinete particulare,doctori veterinari,bani pentru adaposturi,hrana in adaposturi,mita la primari,mita la angajatii din primarie,mita in parlament pentru legi favorabile inmultirii cainilor fara stapan si multe alte invarteli profitabile se fac pe spatele bietelor animale.Urmariti cu atentie toate discutiile oficiale si neoficiale,postarile in ziare,protestele in strada,legile,modificarile aduse legilor toate duc intr-un singur punct: inmultirea cainilor fara stapan.Urmariti in cartierul vostru,in fata blocului pe aiurea,daca aveti timp si veti constata ca exista o retea secreta care se ocupa cu inmultirea si raspandirea cainilor fara stapan.Mutarea cainilor fara stapan,abandonarea lor se face de obicei noaptea.S-a intamplat sa-i vad cu ochii mei.In afara de "miloasele" nevinovate din blocul vostru,iarta-le Doamne ca nu stiu ce fac,exista oameni care se ocupa cu inmultirea cainilor/pisicilor fara stapan.Probabil ca sunt indrumati si rasplatiti de un "responsabil" suprem.Cunosc un spatiu verde care nu a fost niciodata populat de caini fara stapan,cel putin in ultimii 30 ani.Zilele trecute l-am vazut ocupat de un animal tanar(3-4 luni).Asta a foat a treia incercare de populare,de data asta reusita.La prima incercare cainele a foat alungat si la a doua incercare(dupa 2 ani) cainele a fost calcat de o masina.Cel putin in cartierul meu stiu cine este,"angajatul /raspandacul" de animale fara stapan.Cand serviciile si procuratura vor intra si in afacerile cu caini/pisici,atunci veti afla mai multe.

Hai Olguta!
21 aprilie 2015
...

Olguta unde esti? Oameni rai si fara suflet vorbesc despre catelusii tai adorabili! Te rog sa intervii neintarziat!

razvan
22 aprilie 2015
Noutate absolută pentru toți românii!

Toate marile personalități ale lumii și-au dezvoltat obiceiul de a se confrunta cu frica de eșec și de a acționa în ciuda propriei frici – până când obiceiul de a deveni curajoși a devenit o parte integrantă a caracterului lor. Asta scrie celebrul Brian Tracy în cartea "Succesul în viață". Căutăm urgent colaboratori part-time care vor să câștige bani în timpul liber, într-un proiect unic la nivel mondial. Oferim contract de comision. Pentru mai multe detalii, trimiteți mesajul PROIECT la adresa de email: [email protected]

adrian
28 aprilie 2015
esti sub observatie medicala

esti sub tratament? ai sanse sau bola psihica e agravata?

Răspuns la: O afacere pe cinste
Adăugat de : Observatie, 21 aprilie 2015
Industrie de medicamente,de vaccinuri,magazine cu hrana pentru animale,SRL-uri import hrana,import medicamente,transport hrana,zeci de cabinete...
adrian
28 aprilie 2015
mafia puppy vet

autoritatile sa cerceteze cine administreaza prin interpusi firma de ecarisaj puppy vet. vor descoperi ca se afla cezara popescu, cea de la crese. milioane lei chiar si euro din bani publici s-au scurs in conturile acestei individe

12 comentarii. Pagina 1 din 2. Click pe pagina dorită : 1 2 

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.4513 secunde