Constanța se sufocă sub betoane. Tomis 3, un imens șantier

3249
12

Articole de la același autor

Zona parcului Tăbăcărie, odinioară una dintre cele mai verzi ale orașului Constanța, a devenit un imens șantier. Se construiește în vechiul parc, la City Mall, se construiește vizavi, pe spațiile verzi din fața blocurilor cu patru etaje, se ridică betoane pe fiecare bucățică de teren liber.

Un renumit profesor constănțean ne-a trimis pe adresa redacției mai multe fotografii despre ce a devenit zona Tăbăcărie de când investitorii au ales să "valorifice" perimetrul. În planul îndepărtat se poate observa șantierul unde se ridică o nouă aripă a mall-ului City Park, iar în planul apropiat, se vede fundația și primul nivel al blocului care "crește" în grădina blocului turn de pe vremea lui Ceaușescu.

S.C. MCF Construct Instal S.R.L construiește un imobil cu subsol, parter și trei etaje, beneficiarul investiției fiind S.C. Comfort Construct S.R.L. La subsol vor fi garaje, la parter spații pentru birouri și servicii, iar la etajele superioare apartamente.

"Acum am auzit că va fi mult mai înalt decât se spune pe panou. Și toate celelalte blocuri noi cu care se va alinia sunt și ele turn. Deci, avem toate șansele să ne acopere ferestrele. Deja vecinii noștri de la parter, unu, doi și trei sunt disperați. Dincolo de zgomotul șantierului, pe care sunt nevoiți să îl îndure acum, apoi nu vor mai avea deloc soare, vor fi nas în nas cu vecinii din blocul nou. Este inuman ce se întâmplă", ne-a povestit un locatar din blocul ceaușist.

Se extinde City Park Mall

Vizavi, se lucrează de zor și la noua aripă a City Park Mall. Fondul sud-african de investiții NEPI (New Europe Property Investments) a demarat lucrările la extensia ce ar putea să fie gata până la finele anului. Constructorii susțin că folosesc cele mai eficiente tehnici de construcție, astfel încât proiectul va fi dezvoltat fără a depăși limita actuală a proprietății.

Noua aripă va cuprinde un cinematograf cu 10 săli, echipat cu tehnologia 4Dx, o sală de sport, restaurante a la carte și de tip fast-food, dar și branduri celebre de fashion. Noul cinema va dispune de zece săli digitale performante, dintre care o sală echipată cu tehnologia 4Dx. Această tehnologie permite activarea tuturor celor cinci simțuri cu ajutorul scaunelor hi-tech mobile și a efectelor special sincronizate cu acțiunea de pe ecran. În timpul vizionării unui film 2D sau 3D, spectatorii vor simți din plin vântul, ceața, fulgerele, baloanele de săpun, ploaia și mirosurile.

Din decembrie, cu ocazia finalizării celei de-a doua etape de dezvoltare, vor fi deschise noi magazine de branduri internaționale de fashion, majoritatea parteneri NEPI prezenți și în celelalte mall-uri din țară. De asemenea, vizitatorii se vor putea antrena într-o nouă sală de fitness World Class.

Comentează știrea

12 comentarii. Pagina 1 din 2. Click pe pagina dorită : 1 2 
Debus
30 iunie 2015
Da da

De ce ne miram? Pe Strada Dispensarului in Tomis Nord au ''sacrificat'' iar un imens spatiu verde pentru o constructie de beton ... Intrebarea e ... cati primari trebuie sa faca puscarie sa nu ni se mai distruga spatiul verde?

Bila
30 iunie 2015
Dezastru

A distrus orasu Penalu. Nu se mai poate face nimic acum. Poate sa vina cel mai tare primar, degeaba orașul e deja distrus

militaru gheorghe
30 iunie 2015
part time

Oferta anului, acum pentru toti! De ce veti gasi din ce in ce mai des aceasta oferta de lucru? Pentru ca noi suntem cei mai seriosi! NU este necesara niciun fel de experienta! Oferim curs gratuit si complet de instruire de la zero! Selectam urgent dezvoltatori de proiect pentru piata nationala si mondiala. Plata castigurilor realizate este garantata prin contract legal. Se lucreaza part-time (in timpul liber) sau full-time, la alegere. Cerem seriozitate maxima si dorinta de a invata ceva absolut nou si de viitor. Va oferim alte detalii dupa ce trimiteti textul "Info" la adresa de email: [email protected]

Sindbad
30 iunie 2015
Nimic nu e gratis...

Toate aceste constructii nu ar fi fost posibile fara votul inconstient al pensionarilor, asistatilor social si tiganilor. Al celor fara discernamant. Cu largul concurs al celor platiti sa aplice legea in ultimii 10 ani la Cta, al consilierilor manjiti cu locuri de casa, spatii comerciale si rubedenii insurubate pe functii caldute prin regii, consilii, Directii si Autoritati de Stat. Cu acele pakete si abonamente, inclusiv falimentarea RATC-ului, s-a creat masa de manevra care a ingropat definitiv C-ta. Toti care i-a dus mintea au plecat spre alte zari, aici ramanand cei fara posibilitati intelectuale deosebite si financiare. Amintiti-va cum dateau cocalarii din coada, cand se dateau mici si bere, mocca, care alegorice, cozile rusinii, crezand ca s-au scos? In viata totul se plateste, iar constantenii, abia au inceput sa achite nota de plata, al inconstientei si hotiei altora...

andreo
30 iunie 2015
Cum treci de Fetesti intri in anii 80.

....Pana si Tg. Jiu e mai frumos si mai curat..asa ca...

CRISTI
30 iunie 2015
NU PASA NIMANUI

b-dul LAPUSNEANU (VEZI LAPUSNEANU 179 SI CE SE CONSTRUIESTE IN FATA BL S5 2 BLOCURI CU 9 ETAJE) SE SUFOCA SUB BETOANE SI CEI CE CONSTRUIESC NU AU MILA DE PRAFUL; DE GALAGIA PRODUS, ARHITECTURA B-DULUI I-AU FATA AERUL SOARELE BL VECHI SPATIU MIC CE MAI RAMANE INTRE BLOCURILE VECHI SI CELE NOI CE APAR E F MIC SI IN CAZUL UNUI CUTREMUR VOR MURI MULTI OAMENI.CUI PASA?.NIMANUI.PRIMARIA DA AVIZE SI PATROMNILOR CE CONSTRUIESC NU LE PASA DE NOI OAMENII INTERESUL LOR PRIMEAZA.

Pentru Fagadau
30 iunie 2015
Fagadaule..

Pentru dezastrul urban din Constanta, inceput de clanul Mazare si continuat de tine,veti da socoteala la anul.Sa nu-ti faci griji.Grabiti-va cu autorizatiile.......Asta este ultimul an pesedist in Constanta.

Constantean
30 iunie 2015
Mostenirea mazare

Acestea sunt rezultatele celor 15 ani de domnie in care Mazare a luat decizii dupa interesul lui si al partenerilor lui de afaceri. Sunt sigur ca toate terenurile retrocedate in zonele bune, bulevarde, faleza, Mamaia, au trecut prin firme pe care le controleaza cu interpusi. Apoi au vandut terenurile celor care vor sa construiasca pa pachet cu autorizatiile respective. Asa a aparut mall-ul in parc si blocuri pe spatiile verzi. Raul a fost facut demult, abia acum ii simtim consecintele.

Mario
30 iunie 2015
Vezi Mamaia

Vezi situatia din Mamaia. Este similara cu cea din Constanta. Mai precis: Acum 1 an, admiram frumosul bloc de locuinte ridicat de firma Solid House pe malul lacului, undeva vizavi de Restaurant Vatra (adica la vreo 150 de metri mai departe de sensul giratoriu de la Cazino). Era si este un bloc facut cu bun gust, in forma de "U". De cateva luni insa, la 5 metri de el, s-a ridicat o alta structura, la fel de inalta. Am crezut ca este o constructie a altui investitor. Chiar il compatimeam pe turcul de la Solid House: uite ca faci ceva frumos si vine un tampit, cu pile, care iti ia tot aerul si lumina. Vai, vai, cum o sa mai vanda apartamentele turcul?... Am fost socat sa vad un banner imens pe noua structura si sa constat ca este ridicata de acelasi turc. Repet: la 5 metri de blocul frumos. Treceti pe acolo si va veti minuna. Cine dracu' i-a dat autorizatie de constructie pentru a doua structura? Sau vrea sa se saboteze de unul singur? Cine o sa-i cumpere apartamente, in conditiile in care deschizi fereastra si il scuipi pe vecin intre ochi? Este incredibil ceea ce se intampla, in materie de constructii inghesuite, in Constanta si Mamaia. A, inca ceva: ati vazut porcaria aceea de beton care se ridica la 1 metru de pasarela metalica din zona Cazino? La ce s-a gandit constructorul / proprietarul? Ca va avea succes sa vanda apartamente sau sa inchirieze camere in conditiile in care coboara si urca non stop oamenii pe pasarela, la 1 metru de ferestre? Mi-e sila efectiv! L-am votat pe Mazare in 2000, cand era independent. In acel prim mandat, a facut lucruri bune. Apoi, parca s-a tampit...

g
30 iunie 2015
g

Orasul este complet pierdut.Scapa cine poate.Nici DNA-ul nu mai salveaza acest oras.A ajuns cel mai urat,cel mai plin de tigani si cel mai jegos municipiu din tara.

12 comentarii. Pagina 1 din 2. Click pe pagina dorită : 1 2 

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.6003 secunde