Constanța merită un Spital de Pediatrie. Copiii noștri merită să fie sănătoși, chiar dacă nu votează

5528
3
Constanța merită un Spital de Pediatrie. Copiii noștri merită să fie sănătoși, chiar dacă nu votează - 11-1493800999.jpg
De ce nu are Constanța un spital de pediatrie? De ce nu are Constanța un Spital Județean modernizat și dotat? De ce constănțenii grav bolnavi sunt nevoiți să se trateze în alte orașe din țară sau străinătate? De ce nu există bani pentru sănătatea constănțenilor?


Fiindcă prioritățile administrației locale și județene au fost tot timpul altele. Fiindcă Spitalul Județean a fost vaca de muls a lui Căpățână și a găștii din PSD care conducea la acea vreme consiliul județean. Medici competenți și profesioniști erau umiliți de politicieni în pixul cărora stăteau locurile lor de muncă. 


În campania electorală toți politicienii au promis construirea unui spital de pediatrie la Constanța. Dar ați mai auzit ceva de atunci despre asta? Primarul Făgădău se laudă pentru 2017 cu cel mai mare buget din istoria Constanței, dar câți bani alocă pentru sănătate? În timp ce pe pomeni, subvenții și măsuri de protecție socială se duc aproape 100 milioane lei, nu se găsesc nici 10 bani pentru a demara măcar construirea unui spital de pediatrie. Dar ce ne trebuie nouă pediatrie când sunt atâtea spitale și policlinici private, dar mai ales când copiii nu votează…


De ce nu își rupe CJC de la gură câteva milioane de euro anual ca să modernizeze în întregime Spitalul Județean? De 10 ani o lăngăne cu câte un salon sau o secție renovată, după care iar se opresc lucrările cu anii. Se lucrează atât de încet încât, în curând, inclusiv sectoarele modernizate vor avea nevoie de lucrări de reparații. Medicii și cadrele sanitare încearcă să își facă datoria cum pot, dar de multe ori lipsurile și suprasolicitarea își pun amprenta și pe activitatea lor. Este scandalos că în anul 2017, la Constanța să nu se poate trata pacienți cu infarcturi sau alte boli cardiace grave, aceștia fiind trimiți de urgență la București sau în alte orașe. Este scandalos ca în anul 2017 Constanța să nu își poată tratata bolnavii de cancer, pe care îi transportă în alte centre medicale din țară unde există servicii de radioterapie. 


Este rușinos că ne tratăm și ne chinuim copiii bolnavi câte doi în pat într-o banală secție de pediatrie, în timp ce Clujul, Sibiul, Ploieștiul, Piteștiul, Bacăul, Brașovul, Timișoara, Iașiul, Bucureștiul etc. au spitale pentru copii, cu specialități și dotări optime. În aceste condiții, tot respectul pentru medicii de la Constanța care reușesc să își facă treaba cu profesionalism, dar lucrurile nu ar trebui să continue așa la nesfârșit.


Așa cum primarilor și șefilor CJC le place să se laude că avem unul dintre cele mai mari și vizitate orașe din țară, că suntem oraș universitar, că suntem un oraș puternic dezvoltat economic, tot așa ar trebui să le și pese de soarta tuturor constănțenilor, nu doar de a celora care călătoresc gratuit cu autobuzul, care primesc case moca în Henri Coandă și subvenții la încălzirea RADET. 



Comentează știrea

unul
4 mai 2017
intrebare

De ce nu are Constanta nici maternitate si clinica OG separat de judetean? Asa cum au alte orase mai civilizate din tara noastra. Nu private, ca private sunt, dar preturile acolo sunt prohibitive. Nu mi se pare corect ca in acelasi spital sa internezi o gravida sa nasca, care daca vine ca urgenta sa se intersecteze cu cazuri de boli acute ce necesita de asemenea urgenta (de ex. gripa, dizenterie, enteroviroze). Iar femeile voteaza. Copii nu voteaza, dar voteaza parintii lor. In ceea ce priveste clinicile private - imi pare rau sa spun, dar daca ai o problema serioasa cu copilul, tot la judetean trebuie sa mergi. Pentru ca la privat fie trebuie sa te imbolnavesti cu programare, fie nu ai destui bani, iar daca ai bani exista riscul ca personalul sa nu fie destul de competent.

nicu
9 mai 2017
cum de ce ?

La o betie, primarul Neagoe a dat banii care erau destinati construirii unui spital pediatric pentru infiintarea mirobolantei universitati Ovidius . De aia nu avem spital ! Dar ce conteaza ? Mai marii urbei isi duc copii la clinici din strainatate .

costica
13 mai 2017
Lucrezi în timpul liber!

Castigi bani cu un subiect unic de film! Un film senzational si bani multi pentru tine! Povestea senzationala pentru Hollywood! Cel mai bun program de castigat bani! Suntem o echipa gata sa te ajute! Castigi bani cu cel mai bun subiect de film! Solicita acum detalii la adresa de email pacurarucostica1963@gmail com http://bit.ly/29ypMJN

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.3835 secunde