Constanța, "ciupită" rău de țânțari. Mai multe echipe de dezinsecție vor acționa în oraș și noaptea

1421
3
Constanța,
După ce numeroși constănțeni au sărit în capul autorităților locale că nu au stropit spațiile verzi din oraș și sute de copii au fost înțepați de insecte, dezvoltând alergii grave, Primăria Constanța declară război țânțarilor. După ce Serviciul de Dotări Urbane, Eca-risaj, Dezinsecție și Deratizare a declarat resemnat că se acționează, dar degeaba, primarul Decebal Făgădău a hotărât intensificarea dezinsecției și modificarea programului de stropire.


Primăria Constanța va continua acțiunile de dezinsecție, însă acestea se vor desfășura, zilnic, după 19. 


"Substanțele folosite sunt biodegradabile și se numesc Deadyna și K’othrine Profi EC250. Sunt avizate de Inspectoratul de Sănătate Publică București, având o sferă largă de acțiune destinată combaterii insectelor care produc disconfort, țânțari, muște, căpușe, gândaci, furnici etc.", precizează purtătorul de cuvânt al Primăriei Constanța, Liviu Tramudana.


Se stropește în cartiere și în cimitire


Potrivit acestuia, astăzi, echipele vor acționa în zona Casa de Cultură, în zona Trocadero - Dacia, în zona Tomis I, II, III, precum și în zona ICIL. Mâine se va interveni în zona Inel, în zona I.C. Brătianu, în centrul municipiului și în Peninsulă, precum și în cartierul Tomis Nord. Joi, pe 30 iunie, echipele vor stropi spațiile verzi din cartierul Tomis Nord, iar pe 1 iulie, cele din Mamaia. Sâmbătă, pe 2 iulie, se va acționa în cimitirele din municipiu.


"Am primit nenumărate sesizări de la constănțeni vizavi de dezinsecție. Pe site-ul Primăriei va apărea planul de acțiune. Avem un program profilactic întocmit cu Direcția de Sănătate Publică. Săptămâna aceasta, numărul de echipe va fi suplimentat, iar pro-gramul va fi schimbat. Se va acționa între orele 19 și 3 dimineața", a declarat primarul Decebal Făgădău. Acesta a făcut un apel către primăriile din Ovidiu, Lumina, Corbu și Năvodari să intervină și ele în zonele de competență administrativ-teritorială, astfel încât insectele să fie distruse peste tot.


Constănțenii, atenționați să își facă curat în gospodării


De asemenea, apicultorii și sericicultorii de pe raza municipiului Constanța, precum și din circumscripțiile sanitar-veterinare sunt rugați să ia toate măsurile de protecție necesare, pentru familiile de albine și viermii de mătase, pentru evitarea contactului cu substanțele insecticide distribuite în toate zonele verzi ale domeniului public.


"Atenționăm persoanele juridice și fizice că au obligația, concomitent cu acțiunile primăriei, să efectueze activitățile de dezinsecție și deratizare a imobilelor, incintelor și gospodăriilor pe care le dețin, folosind numai substanțele aprobate de Ministerul Sănătății și prestatori autorizați", a mai spus edilul constănțean.


Comentează știrea

m
28 iunie 2016
mm

Cine fabrica produsele?Hexipharm?La cata apa au in ele,la cata apa mai pun si muncitorii mai bine asteptam ploaia.

DODO
28 iunie 2016
tot aia ?

tot firmele vechi ? trebuie sa verifice cineva cu ce stropesc.

George
28 iunie 2016
Țintari

Am stat pana la ora 21.00 în parc la gara și nici urma de vreo echipa sa stropească cu solutie , cred ca au last pe alte zile stropitul ca doar timp este suficient .

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.4749 secunde