Concedieri masive. Peste 331 de constănțeni își pierd, luna aceasta, locurile de muncă

799
Concedieri masive. Peste 331 de constănțeni își pierd, luna aceasta, locurile de muncă - concediericolective-1486907371.jpg

Articole de la același autor

Trei mari angajatori din județul Constanța fac, luna aceasta și în decursul lunii martie, concedieri masive de personal. Per total, un număr de 331 de constănțeni vor rămâne în scurt timp fără locuri de muncă, a declarat, pentru "Cuget Liber", directorul Agenției Județene pentru ocuparea Forței de Muncă (AJOFM), Gheorghe Bușu. 


Prima societate, care are ca obiect de activitate confecționarea de echipamente de protecție, își trimite, practic, toți oamenii acasă (128 persoane), iar celelalte două pun pe liber 30 de persoane, respectiv alte 173 de persoane, acestea fiind încadrate la un mall din Constanța. 


Concedierile colective reprezintă o disponibilizare masivă de personal, iar aceasta nu poate fi realizată decât dacă implică desfacerea contractului de muncă a minim zece persoane. La stabilirea numărului de angajați concediați colectiv se iau în calcul și acele persoane cărora le-au încetat contractele individuale de muncă din inițiativa angajatorului, din unul sau mai multe motive, fără legătură cu persoana salariatului. 


De asemenea, nu vor fi luați în calcul salariații cărora le expiră contractul încheiat pe perioadă determinată, cu excepția cazurilor în care intervine concedierea lor înainte de data expirării acestor contracte.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Joi, 09 Februarie 2017
Stire din Social : Cum devii rapid coafeză sau pizzar
Luni, 06 Februarie 2017
Stire din Social : Cursuri de formare pentru șomeri
Miercuri, 01 Februarie 2017
Stire din Social : Cine poate beneficia  de "Prima chirie"
Pagina a fost generata in 0.6207 secunde