Colaborare româno-bulgară în domeniul agriculturii

216
Colaborare româno-bulgară în domeniul agriculturii - agricultura2-1476114888.jpg

Articole de la același autor

Camera de Comerț, Industrie, Navigație și Agricultură (CCINA) Constanța a găzduit, ieri, conferința de presă a proiectului "PAC pentru creștere durabilă: Misiune posibilă". Campania este implementată de Asociația Școala Dobrogeană de Agricultură și Afaceri și a început în luna iulie, în Bulgaria. Perioada de implementare este de 12 luni și are ca scop optimizarea dezvoltării durabile a mediului și viabilității economice a agriculturii prin aplicarea PAC în regiunea transfrontalieră Bulgaria-România.

Coordonatorul proiectului, Todor Radev, a declarat că în această zonă există o diversitate biologică excepțională, avem o mulțime de zone naturale valoroase, iar structura economică este dominată de agricultură. "Obiectivul principal este să informăm publicul larg și în principal pe cei care își desfășoară activitatea în agricultură, pentru că, împreună cu partea română vrem să luăm cele mai bune măsuri pentru o mai bună dezvoltare a agriculturii pe viitor. Noi credem în politica agricolă a României și a Bulgariei și trebuie să conștientizăm mai bine care este locul agriculturii noastre, pentru că vorbim aici și despre dezvoltarea durabilă a agriculturii. Trebuie să reușim, mai ales că suntem aproape de Dunăre, de Marea Neagră și, în plus, avem oameni calificați" a subliniat Radev.

Problemele comune, a precizat el, ar fi activitățile agricole necompetitive gestionate în mod tradițional (fermele mici., caracterizate prin productivitate scăzută a muncii, ceea ce determină și competitivitatea scăzută a produselor de bază pe piețele de produse alimentare). Totodată, trebuie să avem în vedere nivelul scăzut de dezvoltare tehnică, precum lipsa de investiții în echipamente și utilaje moderne, dar și gradul crescut de migrație a forței de muncă. Cu toate acestea, există un potențial bun pentru creșterea animalelor în zonă datorită solului fertil, dar și a pieței în creștere pentru produsele alimentare organice, care oferă noi oportunități de dezvoltare pentru sectorul agricol. Un alt obiectiv este acela de promovare și creștere a gradului de conștientizare a tuturor părților interesate din Bulgaria și România cu privire la reforma politicii agricole comune a Uniunii Europene, în special promovarea noilor sale obiective pe termen lung, concentrat asupra sustenabilității și funcțiilor sociale ale agriculturii. Grupurile țintă: fermierii și antreprenorii agricoli, factorii de decizie politică la nivel local și regional. De asemenea, se urmărește facilitarea tranziției rapide și durabile către o politică sectorială care duce agricultura spre dezvoltarea durabilă, dar și promovarea bunăstării comune, cum ar fi conservarea mediului și siguranța alimentară.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Vineri, 07 Octombrie 2016
Stire din Economie : Economia, pe scurt
Luni, 03 Octombrie 2016
Stire din Economie : Economia, pe scurt
Vineri, 23 Septembrie 2016
Stire din Economie : De ce s-au dus fermierii români în Iran
Pagina a fost generata in 0.5919 secunde