Colaborare între Ministerul Educației Naționale și Organizația "Salvați Copiii"

110

Articole de la același autor

Ministrul Educației Naționale, Liviu Marian Pop, și Președintele Executiv al Organizației "Salvați Copiii", Gabriela Alexandrescu, au semnat joi, 3 august, un protocol de colaborare al cărui scop îl reprezintă implementarea, în parteneriat, a 10 proiecte educaționale destinate copiilor. Proiectele au în vedere interesul superior al copiilor și vizează îmbunătățirea situației școlare și sociale a acestora.


Cu acest prilej, ministrul Liviu Marian Pop a subliniat importanța activităților derulate de "Salvați Copiii" în mediul școlar din România. "Din partea noastră există toată deschiderea pentru o colaborare cât mai strânsă și eficientă. Expertiza organizației «Salvați Copiii» în domeniul educației este esențială pentru minister și ne bucurăm că putem reprezenta împreună interesele elevilor prin intermediul unor proiecte care au un impact deosebit și aduc valoare adăugată în sistemul de învățământ preuniversitar", a declarat ministrul Educației, Liviu Marian Pop.


Cele 10 proiecte care fac obiectul colaborării între cele două părți sunt următoarele: Sprijin pentru elevii din programul "A doua șansă", Prevenirea abandonului școlar prin programe de tip "Școală după școală", Educație și protecție pentru copiii cu părinți plecați la muncă în străinătate, Programul educațional Ora de net de promovare a siguranței copiilor pe internet, Campania globală pentru educație, Promovarea drepturilor copilului, Promovarea educației pentru sănătate, Acces la educație timpurie de calitate pentru toți copiii, cu precădere din categorii defavorizate, Pregătirea părinților și profesorilor în beneficiul copiilor, respectiv Prevenirea comportamentelor de bullying în mediul școlar.


În vederea atingerii obiectivelor propuse, "Salvați Copiii" va realiza și distribui materiale informative și materiale educaționale și va susține logistica necesară desfășurării activităților programate. De asemenea, "Salvați Copiii" va asigura vizibilitatea proiectelor în derulare și a celor pe care urmează să le deruleze.


Ministerul Educației Naționale va aviza materialele elaborate de "Salvați Copiii" și va facilita transmiterea în teritoriu, prin intermediul inspectoratelor școlare județene/Inspectoratul Școlar al Municipiului București, a acestor materiale. În același timp, MEN va facilita accesul reprezentanților Organizației "Salvați Copiii" în unitățile școlare implicate în proiecte, în vederea desfășurării tuturor activităților necesare bunului mers al proiectelor.


Protocolul de colaborare încheiat astăzi este valabil pe o perioadă de 4 (patru) ani, cu posibilitatea prelungirii, prin acordul părților. 


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!
Pagina a fost generata in 1.667 secunde