Se întorc stihiile

Cod portocaliu de viscol, la Constanța, timp de 28 de ore

1150
Cod portocaliu de viscol,  la Constanța, timp de 28 de ore - dinnoucodporto13909286961-1390984534.jpg

Articole de la același autor

Când credeam că am scăpat, se întorc stihiile. Meteorologii au emis o nouă avertizare cod portocaliu pentru județul Constanța și tot sudul-estul țării și cod galben pentru centrul și nord-estul României. 


Începând de astăzi de dimineață și până seara, la ora 23,00, viscolul va fi puternic în cea mai mare parte a Munteniei, sudul Moldovei și în Dobrogea, unde ninsorile vor fi abundente și viteza vântului la rafală va depăși temporar 60 - 70 de km pe oră, iar în județele Buzău, Brăila, Ialomița Călărași, Vrancea, Galați, Constanța și Tulcea vor fi rafale de peste 70 - 80 km pe oră. Prin urmare, zăpada va fi troienită, iar vizibilitatea se va reduce sub 50 de metri. 


În sud-estul Dobrogei, la începutul intervalului, vor fi ploi și lapoviță și se va depune polei. Codul galben este valabil în același interval, în Oltenia, nord-vestul Munteniei, sud-estul Transilvaniei și centrul Moldovei, unde va ninge și se va depune strat nou de zăpadă, local consistent. Vântul va avea intensificări, cu viteze ce vor depăși la rafală 50 - 55 de km pe oră, temporar viscolind și troienind zăpada. 


De joi vine gerul 


Ulterior, de la ora 23,00 și până mâine dimineață, la ora 10,00, codul portocaliu se restrânge numai pentru opt județe din sud-est, printre care și județul Constanța. Potrivit avertizării Administrației Naționale de Meteorologie, viscolul puternic va continua în estul Munteniei, sudul Moldovei și în Dobrogea, unde viteza vântului la rafală va depăși temporar 60 - 70 de km pe oră, zăpada va fi troienită, iar vizibilitatea va fi redusă. 


În cursul zilei de joi, 30 ianuarie, vor mai fi unele intensificări ale vântului în sud-estul țării, dar la cote mai reduse (temporar rafale de până la 40 - 50 km pe oră), viscolind și spulberând zăpada deja depusă.


Joi și vineri, vremea va deveni geroasă pe arii extinse în regiunile estice, sudice și centrale, cu precădere dimineața și noaptea.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Miercuri, 29 Ianuarie 2014
Stire din Social : Nouă drumuri județene  sunt închise
Miercuri, 29 Ianuarie 2014
Stire din Social : Cum va fi vremea astăzi, la Constanța
Marţi, 28 Ianuarie 2014
Stire din Social : CONSTANȚA, sub COD ROȘU DE VISCOL?
Pagina a fost generata in 0.4168 secunde