Cod portocaliu de viscol, la Constanța. Mobilizare generală în rândul autorităților

1781
1

Articole de la același autor

Vremea se strică din nou pe litoral. Administrația Națională de Meteorologie a emis mai multe avertizări, iar azi-dimineață, la ora 2, a intrat în vigoare un cod portocaliu de viscol puternic. 


Astfel, pe tot parcursul zilei de astăzi, în municipiul București și în județele Ilfov, Teleoman, Giurgiu, Călărași, Ialomița, Buzău, Brăila, Constanța, Tulcea, Galați și Vrancea, temporar, viscolul va fi puternic, rafalele vântului vor atinge 70 - 85 de km pe oră, reducând vizibilitatea sub 50 de metri și local troienind zăpada. 


Autoritățile locale și județene s-au mobilizat încă de ieri și au activat comandamentele pentru situații de urgență. În județ, Regia Autonomă Județeană de Drumuri și Poduri a mobilizat peste 190 de persoane și 103 utilaje, asigurând permanența în această perioadă. Cele două freze de mare putere sunt relocate și vor interveni în caz de nevoie, una în sudul județului - zona Negru Vodă și localitățile adiacente, iar cea de-a doua în zona Deleni. Autoșenilatele vor acționa, de asemenea, în caz de urgențe, din secțiile To-praisar și Băneasa, fiind însoțite de către doi paramedici detașați de ISU Dobrogea. De asemenea, toate ambulanțele care intervin la solicitări, în județ, sunt escortate de utilaje de deszăpezire. 


Anunțați dacă aveți deplasări în județ! 


În județ, funcționează cinci dispecerate, unde puteți sesiza eventualele probleme provocate de fenomenele meteo extreme. Dacă aveți de făcut drumuri urgente în județ, puteți suna la Dispece-ratul RAJDP Constanța, la numerele de telefon 0241/693.527 și 0735/008.802, la Secția Sud - Topraisar - 0241/785.060 și 0732/510.348, la Secția Băneasa - 0241/850.344, la Secția Nord (Hârșova, Tariverde) - 0241/870.207 (Hârșova), 0736/505.984 (Hârșova), 0241/769.003 (Tariverde) și la Secția Cuza Vodă - 0735/008.801. 


La Constanța, utilajele au fost scoase în intersecții 


La Constanța, opt sărărițe acționează pe arterele principale, în intersecții și pe poduri. Există un stoc de 6.500 de tone de material antiderapant. În funcție de evoluția meteo, dacă stratul de zăpadă va depăși 5 cm, se va acționa și cu 22 de utilaje cu lamă, pentru degajarea carosabilului. 


Utilajele vor fi poziționate în mai multe intersecții din oraș. La intersecția bulevardului Ferdinand cu bulevardul Tomis, vor fi două lame și o sărăriță, în zona Pescărie, pe bulevardul Mamaia, vor fi tot două lame și o sărăriță, pe bulevardul I.C. Brătianu vor fi aduse trei lame și o sărăriță, la fel ca și pe Șoseaua Mangaliei, la intersecție cu bulevardul 1 Mai, pe bulevardul Alexandru Lăpușneanu, la intersecție cu bulevardul Aurel Vlaicu, pe strada Crișului și în zona Podului IPMC. De asemenea, în zona Cora Brătianu, vor fi poziționate două lame și o sărăriță, iar în zona Poarta 1 va fi adusă o lamă și o sărăriță. 


Dispeceratele Constanța lucrează permanent 


De asemenea, Primăria Constanța a mobilizat patru echipe ale Serviciului de Spații Verzi, incluzând și alpiniști utilitari, care vor fi pregătiți să intervină dacă va fi cazul, pentru toaletarea copacilor ori pentru ridicarea celor căzuți. În plus, cinci echipaje ale Poliției Locale și alte două ale Serviciului de Igienă Publică vor patrula pe străzile din oraș, în colaborare cu Poliția Rutieră. 


Orice problemă poate fi semnalată de cetățeni permanent, la Dispeceratul Primăriei municipiului Constanța, la numărul de telefon 0241/55.00.55, la Dispeceratul Serviciului Administrare Spații Verzi - 0241/48.81.71, 0722/54.53.66 și la Dispeceratul Ser-viciului Inspectorat Protecție Civilă - 0241/48.81.66 și 0241/48.81.08. 


Vom resimți temperaturi de -30 de grade Celsius 


Reprezentanții Primăriei Constanța recomandă persoanelor cu probleme de sănătate, precum și copiilor să evite deplasările în ger. 
"Întrucât indicele de răcire, adică temperatura resimțită de organismul uman în condiții de ger și vânt puternic, face ca o temperatură de -15 grade Celsius să fie resimțită ca una de -30 de grade, recomandăm tuturor constănțenilor să evite ieșirea din casă. În cazul în care deplasarea este imperios necesară, se recomandă purtarea de haine groase, ghete cu talpă antiderapantă și acoperirea capului. Rugăm cetățenii să nu efectueze deplasări în afara localității, pe perioada instituirii codului galben și portocaliu", recomandă reprezentanții Primăriei Constanța. 


De asemenea, aceștia reamintesc instituțiilor publice, persoanelor fizice și juridice că au obligația, conform HCL nr. 184/2013, să asigure îndepărtarea țurțurilor, a zăpezii și a gheții din zona imobilelor și depozitarea acestora în-afara părții carosabile și în alte locuri în care circulația pietonală să nu fie afectată. 


Comentează știrea

Constanta
6 ianuarie 2017
Bolnavi

Care mobilizare? Sunt zone intregi fara curent. Iar i a prins pe picior gresit? Vai de noi...

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.8851 secunde