Coadă pentru un loc de muncă, la Constanța

949
2

Peste 1.000 persoane s-au înghesuit vineri, la Constanța, la Bursa generală a locurilor de muncă. Studenți, dar și oameni trecuți de a doua tinerețe s-au așezat la coadă la intrarea în holul principal al Universității "Ovidius", cu speranța că vor pleca de acolo cu un loc de muncă. Posturile oferite de angajatori au fost însă, pentru mulți, sub așteptări. Mai mult de jumătate erau numai pentru perioada sezonului estival și destinate mai ales persoanelor cu studii medii.

871 locuri de muncă au fost "scoase la bătaie" de angajatorii constănțeni pentru Bursa de vineri. 42 de agenți econo-mici au venit pentru a-și completa personalul, iar mai bine de 1.000 de persoane au venit hotărâți să-și găsească de muncă. Unii au fost descurajați încă de la ușă, atunci când au văzut afișate posturile vacante. Alții s-au bucurat atunci când au găsit job-uri pentru calificările pe care le au. Cele mai multe posturi au fost disponibile în domeniul hotelier și al facilităților de cazare. Peste 70 de job-uri au fost propuse în construcția de nave și bărci, iar peste 60 în construcțiile de clădiri. Din păcate, pentru persoanele cu studii superioare oferta a inclus numai 36 de posturi, de inginer marketing, jurist, inginer constructor, inginer sisteme de securitate, inginer panificație, ofițer crewing, contabil, economist, asistent vânzări, consultant manager, inginer IT, șef departament mărfuri, șef raion, proiectant mobilă, director vânzări și recepționer.
"Am venit să mă interesez pentru soția mea. Caută un post de cameristă, dar ar vrea permanent, nu doar pe perioada sezonului. Au spus că în funcție de experiență pot să o oprească și în extrasezon. Ar fi bine, căci numai cu salariul meu nu ne descurcăm", ne-a declarat George M. din Constanța.
La Bursă a participat și un reprezentant al Inspectoratului Teritorial de Muncă Constanța. "Noi oferim consultanță și informații oamenilor în privința contractelor de muncă, situațiilor în care li se încalcă drepturile sau privind protecția muncii", a declarat, pentru "Cuget Liber", purtătorul de cuvânt al ITM Constanța, Florina Vișan.

176 de persoane angajate pe loc
Nu știm dacă, în urma bursei de vineri, va reuși vreun constănțean șomer să-și găsească job-ul mult visat. Cert este că mulți dintre ei și-au găsit un loc de muncă, fie el și pe perioadă determinată, cum sunt cele din turism. Conform reprezentanților Agenției Județene pentru Ocuparea Forței de Muncă din Constanța, la finalul Bursei, mai mult de jumătate din participanți
și-au găsit un loc de muncă. "176 de persoane au fost angajate pe loc și alte 570 au fost selectate în vederea angajării, în urma depunerii CV-urilor", a precizat directorul executiv AJOFM Constanța, Emilia Murineanu.
În prezent, în județul Constanța, rata șomajului este de 4,48%.



Comentează știrea

hmm
28 aprilie 2012
1000

Nu stiu de ce exagerati voi cu cifrele astea. Au fost maxim 300 si ceva de oameni.

masina cu soldati
30 aprilie 2012
moartea rosie smurd

Eu sunt MOARTEA ROSIE SMURD si eu fac ce vreau in tara asta ! Eu sunt MOARTEA ROSIE SMURD si mi-am propus sa ucid acest popor ! Deja v-am demonstrat ca eu MOARTEA ROSIE SMURD sunt mai tare ca presedintele si guvernul acestei tari ! Eu MOARTEA ROSIE SMURD am cumparat tractoare SMURD , motorete SMURD , barci SMURD si urmeaza sa cumpar submarine SMURD ! Eu MOARTEA ROSIE SMURD am facut presiuni enorme la colegiul medicilor pt a obtine asigurari malpraxis pt soldatii care lucreaza pe masinile EPA SMURD dar fara nici un rezultat !Pt mine MOARTEA ROSIE SMURD nu exista reguli si legi in tara asta ! Eu MOARTEA ROSIE SMURD am deturnat banii si masinile care trebuiau sa ajunga la ambulanta ! Eu MOARTEA ROSIE SMURD am sabotat ambulanta privand-o de masini si aparatura medicala ! Va spun si mai repet pt mine MOARTEA ROSIE SMURD nu exista reguli si legi in tara asta ! Eu MOARTEA ROSIE SMURD va pot spune ca am facut dispecerate in toata tara doar ca sa imi justific activitatea ! Eu MOARTEA ROSIE SMURD cand merg la un caz merg insotit doar de mass media altfel nu mai merg ! Eu MOARTEA ROSIE SMURD am cheltuit cei doi la suta doar dupa bunul meu plac si nu ma poate verifica nimeni pt ca eu sunt MOARTEA ROSIE SMURD ! Eu MOARTEA ROSIE SMURD oblig cadrele medicale din spitale sa faca voluntariat pe masina SMURD iar cine refuza I se deface contractual colectiv de munca ! Eu MOARTEA ROSIE SMURD am facut doar afaceri paguboase pt statul roman ! Eu MOARTEA ROSIE SMURD coordonez majoritatea dispeceratelor din tara si trimit la locul solicitarii doar masina EPA cu soldati chiar daca exista masina cu medic si asistent la ambulanta ! Doar pt mine MOARTEA ROSIE SMURD nu exista reguli si legi in tara asta ! Eu MOARTE ROSIE SMURD m-am pus singur imparat pe ISU ! Eu sunt MOARTEA ROSIE SMURD!!!

Articole din aceeași secțiune

Sâmbătă, 28 Aprilie 2012
Stire din Social : Cum e vremea de 1 Mai, la Constanța
Pagina a fost generata in 2.6046 secunde