City-break la Paris sau Roma, în loc de flori și ciocolată, noile trenduri de Valentine’s Day

208
City-break la Paris sau Roma, în loc de flori și ciocolată, noile trenduri de Valentine’s Day - valentinesday1-1487003982.jpg

Articole de la același autor

De câțiva ani încoace, românii au adoptat sărbătoarea americană Valentine’s Day, cunoscută și drept Ziua îndrăgostiților. Un prilej numai bun pentru cuplurile mai noi sau mai vechi de a-și declara iubire eternă și de a-și face cadouri și surprize unul altuia. Așa se face că de la tradiționalele felicitări cu mesaje pline de dragoste, românii au ajuns rapid la cadouri mult mai consistente, de sute, chiar mii de lei.

Noul trend printre constănțeni în materie de surprize de Valentine’s Day este city break-ul într-o oraș european. Nu trebuie neapărat să fie o destinație romantică, precum Veneția sau Paris, și nu trebuie neapărat să fie chiar pe 14 februarie, ci și în week-endurile următoare. Conform vola.ro, aproape jumătate din pachetele de city break și biletele de avion vândute în luna ianuarie și începutul lunii februarie, au perioada de călătorie în "luna iubirii", mare parte dintre acestea fiind pachete - cadou pentru Ziua Îndrăgostiților sau Dragobete.

Din ce în ce mai multe vacanțe scurte

Raportat la anul 2016, numărul biletelor de avion și al city break-urilor rezervate pentru "luna iubirii" a înregistrat o creștere de 20 la sută.

"Sejururile sau biletele de avion oferite drept cadou de Valentine’s Day sunt în plină ascensiune. Observăm creșteri de două cifre de la an la an mai ales că există și reduceri chiar și de 30 euro la fiecare city break achiziționat. Trendul vacanțelor - cadou în această perioadă este încurajat și de reducerile early booking, introduse de agențiile de turism și companiile aeriene", explică Daniel Truică, reprezentantul vola.ro.

Cele mai căutate destinații de city break rămân și în această perioadă Londra, Roma, Milano, Barcelona și Paris, dar se înregistrează creșteri și pentru destinații precum Catania - Sicilia, Lisabona și Copenhaga. La aceste vacanțe - cadou, turiștii optează în general pentru city break-uri de două persoane, cu durata de trei - patru nopți. Prețurile încep de la 109 euro în cazul Romei, 119 euro la Milano, respectiv 149 euro la Londra.

Vezi Londra cu 33 de euro sau Paris cu 41 de euro

Trendurile sunt similare și pentru biletele de avion, capitalele europene fiind cele mai căutate destinații pentru cadoul de Ziua Îndrăgostiților. Spre exemplu, un bilet de avion București - Londra pleacă de la 33 euro, pentru Paris de la 41 euro și pentru Barcelona de la 52 euro de persoană, zbor dus - întors.

Oferte speciale și în țară

Dacă totuși optați pentru un city-break în țară, există oferte pentru toate buzunarele. Pentru ca sejurul de Ziua Îndrăgostiților să fie cât mai deosebit, hotelierii au pregătit pachete spa & wellness, dar și servicii suplimentare (șampanie în cameră, cine speciale, plimbări cu trăsura sau sania trasă de cai). Cele mai multe cupluri plănuiesc un sejur de două nopți, iar bugetul alocat pentru cazarea în România se încadrează între 400 și 600 de lei.

Printre cele mai romantice destinații interne alese de români, se număra: Sibiu, Sighișoara, Alba Iulia, Ținutul Conacelor - Covasna și Valea Prahovei.

Weekend la SPA pe Valea Prahovei

În cadrul pensiunilor și hotelurilor de pe Valea Prahovei, cuplurile pot avea parte de o atmosferă intimă și pot beneficia de facilitățile SPA la standarde ridicate. Pentru un week-end romantic în stațiunile de pe Valea Prahovei, turiștii plătesc între 150 lei și 350 lei pe noapte, pentru două persoane.

Ținutul Conacelor din Covasna

Pentru turiștii în căutarea unei case de oaspeți primitoare și care vor să aibă o experiență autentică, două nopți la un conac sau un castel din Covasna vor fi suficiente pentru a înțelege povestea zonei. Pentru o noapte de cazare la un castel de patru stele din județul Covasna turiștii plătesc aproximativ 300 lei pe noapte, pentru două persoane.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.4853 secunde