Cine poate beneficia de "Prima chirie"

392
Cine poate beneficia  de

Articole de la același autor

Șomerii care se încadrează în muncă într-o localitate situată la o distanță mai mare de 50 de kilometri față de localitatea de domiciliu/reședință și își schimbă domiciliul sau își stabilesc reședința în localitatea respectivă sau în localitățile învecinate pot primi cel mult 900 de lei/lună, pe o perioadă de cel mult trei ani. 


Acest sprijin financiar, denumit "Prima de relocare" sau "Prima chirie", este în cuantum de 75% din suma destinată asigurării cheltuielilor de chirie și utilități, în noul domiciliu sau noua reședință, și nu poate depăși 900 de lei/lună. 


Potrivit reprezentanților Agenției Județene pentru Ocuparea Forței de Muncă (AJOFM), pentru a beneficia de "Prima chirie", persoanele interesate trebuie să le adreseze o cerere și să îndeplinească, în mod cumulativ, mai multe condiții. 


În primul rând, solicitanții trebuie să fie înregistrați ca șomeri la AJOFM. Apoi, ei au obligația să se angajeze în baza unui contract, cu normă întreagă, pentru cel puțin 12 luni. Trebuie menționat că localitatea unde va fi prestată munca să fie situată la mai mult de 50 de kilometri față de localitatea de domiciliu sau reședință. 


O altă condiție este ca beneficiarii să aibă venituri nete lunare mai mici de 5.000 lei, realizate, în situația în care este persoană singură sau împreună cu familia și să nu beneficieze de locuință de serviciu (sau suportarea cheltuielilor aferente chiriei) asigurată de angajator sau de către autoritățile publice locale. 


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.7145 secunde