Cine îi mai bagă în sperieți pe operatorii economici de pe litoral

2747
3

Articole de la același autor

Disperați să facă profit cu orice preț de pe urma turiștilor veniți în vacanță la mare, mulți operatori economici au uitat și de lege, și de bun simț. Le dau oamenilor să mănânce toate mizeriile, "proaspăt preparate" și frumos împopoțonate cu trei frunze de verdeață și două felii de morcov. Astfel de practici sunt bine cunoscute la terase mici sau fast-food-uri la rulotă, dar se pare că nici marile restaurante nu se dau la o parte de la asemenea "trucuri" de păcălit clienții. 


Comisarii Protecției Consumatorilor au continuat, în cursul zilei de ieri, controalele la unitățile de alimentație publică și cazare din stațiunea Mamaia. De data aceasta, au fost vizate Hotelul Victoria și restaurantul care îl deservește și restaurantul hotelului Național. Așa s-a aflat că turiștii erau serviți cu carne stricată, mezeluri expirate, chifteluțe congelate și pește despre care nu se știe când a fost adus.  Sesizați de turiști despre o situație neplăcută privind întârzieri la cazări, oamenii fiind obligați să stea ore în șir în recepția hotelului, comisarii Comandamentului Li-toral al Protecției Consumatorilor au descins la Hotel Victoria încă de marți după-amiază. Atunci s-au constatat numeroase nereguli în ce privește serviciile de cazare. Conducerea unității a fost amendată cu 5.000 de lei pentru nerespectarea procedurilor. În cursul zilei de ieri, aceștia au revenit la fața locului, însoțiți de președintele Autorității Naționale pentru Protecția Consumatorilor, Alexandru Marius Dunca, și au extins controlul și în bucătăria restaurantului. Cu acest prilej, au găsit numeroase produse ali-mentare și preparate neetiche-tate, neputându-se astfel preciza termenul de valabilitate, carne tocată veche, amestecată cu carne proaspătă, pește care mirosea urât și chiftele recongelate. "Aceste produse erau puse pentru a fi servite clienților și pot pune în pericol sănătatea și chiar viața consumatorilor. De aceea, am propus amendarea unității cu suma de 10.000 de lei și sus-pendarea activității până la remedierea deficiențelor, adică etichetarea produselor și dis-trugerea preparatelor necon-forme", a declarat președintele ANPC, Alexandru Marius Dunca. 


"Este o bătaie de joc la adresa turiștilor!" 
De la Hotelul Victoria, echipa de comisari a plecat la Hotelul Național, unde a descins direct în bucătăria restaurantului. În tot acest timp, restaurantul era plin de turiști care serveau prânzul. Zeci de clienți stăteau la coadă la "împinge tava", nebănuind ce-și puneau în farfurie. În gunoiul unității, Alexandru Dunca a găsit zeci de kilograme de carne și mezeluri expirate. Se pare că, la văzul reprezentanților OPC, angajații restaurantului apucaseră să le arunce.  "Le-au pus la gunoi atunci când am venit noi. Sunt produse expirate despre care spun că nu erau servite turiștilor, dar cine poate să știe acest lucru. Este o bătaie de joc din partea operatorilor economici, din partea bucătarilor, angajaților. O bătaie de joc la adresa turiștilor, dar și pentru munca autorităților locale. Se pune în pericol sănătatea consumatorilor. Nu se poate așa ceva. Am dispus închiderea restaurantului până la remedierea deficiențelor", a mai adăugat Alexandru Dunca. Acesta a ținut să spună că verificările vor fi intensificate în perioada următoare, până când agenții economici vor înțelege că trebuie să respecte legea. "Nu e în regulă ce se întâmplă. Le transmitem agenților economici că venim din bucătărie în bucătărie până se pun în regulă și respectă legislația. Niciodată nu sunt ei de vină, dau vina pe alții, pe bucătari, pe angajați. Toți colegii mei vor merge în fiecare bucătărie!", a exclamat președintele ANPC. 


Comentează știrea

nae
7 august 2014
cine invirte comertul ?

Patronii nu erau machidoni ? dati-le numele ne dam seama imediat au ceva oieresc in continut .La toamna mai ies cu ceva din furt in interval la Mazare si mai trintesc niste gropi ptr blocuri prin spatiul verde din fata locuintelor sa le ia oamenilor soarele.Daca astia inghit dar pina cind ?

Vivienne Westwood Earrings
3 noiembrie 2014
Vivienne Westwood Earrings

Vivienne Westwood Melissa Shoes Vivienne Westwood Earrings http://www.mmkcollege.org/Images/vwcheapbags.html

vivienne westwood wedding dress
3 noiembrie 2014
vivienne westwood wedding dress

Singer Kanye West sat in the front row, drawing more attention from photographers than any of the models or fashion figures."I loved it," he said afterward. "Particularly the boots. I like the military-style boots." Westwood received a standing ovation and seemed to bask in the attention like a queen acknowledging her adoring subjects.But before the show, she spoke to several reporters in stark terms about the environmental disaster facing the planet if climate change is not controlled. She predicted widespread hardships throughout much of Africa and Asia and other parts of the world. vivienne westwood wedding dress http://www.cellact.co.uk/uk/vwdress.html

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.7087 secunde