CINE ESTE OMUL-MINUNE. Este bugetar și are 14 job-uri

1667
2
CINE ESTE OMUL-MINUNE. Este bugetar și are 14 job-uri - stanescubogdan1-1490682048.jpg

Articole recomandate

Nicolae Bogdan Codruț Stănescu, despre care Jurnalul Național dezvăluia anul trecut că încasa 12 lefuri de la stat, a dat un pas înapoi doar pentru a face, de fapt, câțiva în față. Așa a ajuns funcționarul-minune să poată fi contorizat acum cu 14 funcții publice, devenind, fără dubii, cel mai feroce bugetar din România. Personalitatea enciclopedică a lui Stănescu a fost una cât se poate de precoce, din moment ce, la 23 de ani, pe când era încă student la Petrol și Gaze, se angajase deja ca jurist la Vama Galați.


În august 2016, la câteva zile după ce devenea de notorietate faptul că era plătit în 12 funcții la stat, Bogdan Stănescu își înceta mandatul de director general al Direcției Generale Privatizare și Administrare a Participațiilor Statului în Energie (DGPAPSE), unde a fost detașat din partea Băncii Naționale a României (BNR). În paralel, Corpul de Control al Ministerului Energiei sesiza Agenția Națională de Integritate (ANI) cu privire la incompatibilitatea în care se afla Stănescu: șef la DGPAPSE, administrator special la Oltchim (societatea de stat în insolvență), dar și administrator la Oil Terminal (creditoare a Oltchim). Un prim semn de normalitate la acea dată avea însă să se transforme într-o monstruozitate fără precedent.


Funcționarul exploatat cu sălbăticie să muncească zile sau săptămâni pe zi – cât i-ar trebui unui om normal pentru a face față atâtor funcții – se dovedește un supraom. Așa se face că, pe lângă joburile la stat, Bogdan Stănescu mai este membru fondator al Asociației Institutul Internațional de Mediere, al Asociației Institutul Internațional de Mediere INM, dar și al Asociației Bucharest Business and Invest Forum, precum și membru în Asociația FINBAN București, Asociația Română a Consilierilor Juridici din Sistemul Financiar Bancar București, Asociația Europeană de Drept Financiar Bancar și Asociația EMNI Viena. 


Același Bogdan Stănescu face parte din Consiliul de Mediere România și a înființat Societatea Civilă Profesională de Mediatori "Botez, Stănescu, Hugel", deține un birou individual de mediator în Galați și a fost membru al Uniunii Naționale a Practicienilor în Insolvență din România.


Bogdan Stănescu promitea încă din fragedă pruncie că va fi om mare. În 1997, pe când avea 23 de ani și era încă student la Facultatea de Tehnică de Procesare a Petrolului și Petrochimie, din cadrul Universității "Petrol și Gaze", a fost angajat pe postul de consilier juridic la Direcția Regională a Vămilor Galați. Între ’93 și ’97 a terminat Dreptul la Universitatea Hyperion. În 2001, vameșul-petrolist Stănescu devine doctor în drept la Universitatea "Alexandru Ioan Cuza", după ce, cu un an mai devreme, lua masterul în aceeași specialitate, la aceeași universitate. În perioada 2006-2008, vameșul doctor în drept petrolist mai adună trei mastere (Medierea conflictelor în drept – la "Titu Maiorescu", Spațiul Public European – la SNSPA și Securitate și Apărare Națională – la Universitatea Națională de Apărare "Carol I"). 


Potrivit lui Răzvan Orășanu, fostul șef al cancelariei premierului și fost președinte al AVAS, Stănescu este susținut de servicii, motiv pentru care a și fost plasat în structurile de conducere ale celor mai importante companii din România, aducându-i-se la cunoștință fostului șef AVAS "să-l lase în pace". 


Stănescu și Orășanu sunt și acum colegi de partid, funcționarul-minune fiind membru în Biroul Politic Teritorial al PNL Sectorul 5.


De altfel, relația cu PNL este mai veche, Bogdan Stănescu fiind coleg cu Alina Gorghiu, fosta președintă a liberalilor, în societatea acesteia de avocatură. Nu doar Bogdan Stănescu se bucură de funcții-cheie. 


Soția lui, Cătălina Stănescu, activează în conducerea Ministerului Justiției încă din 2008, unde este în prezent șefa Serviciului Comunicare, serviciul care a intermediat comunicarea catastrofală ce a stat la baza uriașului scandal cu OUG 13, soldată cu demisia ministrului Florin Iordache.


O analiză comparativă a declarațiilor sale de avere, cu cele ale soției, Cătălina Stănescu, de asemenea bugetară, dar și cu alte surse oficiale de informare, duce la concluzia că funcționarul bate toate recordurile cu putință.


519.774 lei este venitul net anual al lui Bogdan Stănescu și al soției sale. Aici nu intră salariul de la BNR, dat la secret.




sursa: bucurestiul.ro


Comentează știrea

De 27 ani tara se prabuseste datorita lor !?!?!
28 martie 2017
Serviciile trebuiesc desfiintate

Ce mai putem comenta? Se pare ca inca tara e condusa de securisti si de oamenii din servicii ?!? Ponta era anchetat de DNA ca se pontase cu 25 ore de munca pe zi la firma de avocatura. Asta respecta Codul Muncii? DNA, pe astfel de indivizi nu te bagi? Dragi ziaristi, trebuia sa ne prezentati cu amanunte istoria familiei lui: numele parintilor, gradul pe care l-au avut, numarul stelelor, rudele pe care le are, etc. Asa se putea observa cum poate evolua in timp un copil student la gaze si cum evolueaza alti copii olimpici internationali, care nu ajung nici la Vama, nici la BNR, nici la Oltchim, nici la Oil terminal. Probabil ca acum acesti indivizi isi spun massoni, caci nu ajungea el pe la fratele sef masson de la BNr dk nu erau frati ai Marelui Arhitect. Astia au facut praf tara, au distrus tot ce se putea. Dar noi inca asteptam judecata acestora. De ce pt Ceasca s-a putut aplica o asemenea judecata si un asemenea verdict si pt astia nu ?????

europeanu
28 martie 2017
Hotii la parnaie !

Oare cine sunt parintii acestei lipitori analfabete ? Sunt convins ca cel putin unul e securist. Se vede pe fata lui de oligofren.

Articole pe aceeași temă

Miercuri, 08 Martie 2017
Stire din Social : Cauți job? Iată ce poți găsi
Pagina a fost generata in 0.6386 secunde