Cifră-record de persoane cu handicap! Tot mai mulți constănțeni se angajează ca asistenți personali

369
Cifră-record de persoane cu handicap! Tot mai mulți constănțeni se angajează ca asistenți personali - handicapati-1476625826.jpg

Articole de la același autor

La ora actuală, numărul persoanelor cu handicap de gradul I a atins o cifră-record în județul Constanța. 


"Cel mai mare număr de persoane încadrate în grad de handicap s-a înregistrat în ultimele luni, când, în evidența Direcției Generale pentru Asistență Socială și Pro-tecția Copilului, au intrat numeroase per-soane care au rămas cu hemiplagie sau hemipareză în urma unui accident cerebral vascular și care vor beneficia acum de indemnizație de handicap și de însoțitor", ne-a declarat șeful Serviciului de Asistență și Protecție Socială, Aurelia Leu. 


Aceasta a precizat că ordinul care prevede încadrarea într-un grad de handicap a persoanelor diagnosticate cu hemiplegie/hemipareză și care necesită sprijin parțial sau permanent din partea altei persoane pentru desfășurarea activităților zilnice i-a determinat pe tot mai mulți constănțeni să se angajeze ca asistenți personali.


Ca urmare, 1.170 constănțeni au optat pentru funcția de însoțitor, în timp ce alte 783 persoane au preferat să fie îngrijite în familie și să primească numai indeminizația de 1.006 lei de la stat. 


Cei care doresc să devină asistenți trebuie să nu aibă cazier, să aibă o stare de sănătate bună și să fi absolvit cel puțin cursurile învă-țământului general obligatoriu. Nu pot deține calitatea de asistent personal persoanele care beneficiază de concediu pentru creș-terea copilului în vârstă de până la doi ani sau, în cazul celui cu handicap, de până la șapte ani. 


Angajarea asistentului personal se face în maximum 30 de zile de la depunerea dosarului, iar în tot acest timp, primăria face demersurile necesare în vederea efectuării anchetei sociale la domiciliul sau reședința persoanei care dorește să se angajeze ca asistent personal. 


Începând cu anul acesta, cuantumul indemnizației pentru însoțitor, în cazul pensionarilor de invaliditate încadrați în gradul I de invaliditate, este de 698 lei. 


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 1.0876 secunde