Centru pentru consilierea și protecția femeilor abuzate, la Constanța

572
Centru pentru consilierea și protecția femeilor abuzate, la Constanța - centrupentru-1475412313.jpg

Articole de la același autor

Constanța ar putea avea, în curând, un centru de consiliere și protecție a victimelor violenței domestice. Guvernul intenționează să înființeze astfel de centre în toate județele țării, cu scopul de a reduce cu cel puțin 10 la sută numărul femeilor care mor din această cauză. 


Proiectul a fost elaborat de Ministrul Muncii, Familiei, Protecției Sociale și Persoanelor Vârstnice și precizează faptul că finanțarea este asigurată din fondurile destinate Programelor de Interes Național. 


"Având în vedere faptul că există un deficit al serviciilor față de nevoile reale ale victimelor violenței în familie, este nevoie de intervenție directă, prin proiectele dezvoltate în cadrul Programelor de Interes Național în domeniul egalității de șanse. Concret, finanțarea va acoperi înființarea și/sau consolidarea, la nivelul fiecărui județ, a unor centre de primire în regim de urgență și a centrelor pentru prevenirea și comba-terea violenței în familie", se arată în nota de fundamentare a actului normativ. 


Autoritățile locale vor trebui să identifice un astfel de centru sau o clădire ce îi va fi destinată și să se ocupe de reamenajarea ei. 


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.4193 secunde