Ce trebuie să faci pe timp de furtună. Recomandări de la ISU

172

Articole de la același autor

Pregătiți să întâmpine vijeliile prognozate de meteorologi, reprezentanții Inspectoratului pentru Situații de Urgență "Dobrogea" al județului Constanța recomandă persoanelor aflate pe stradă să evite adăpostirea sau trecerea prin apropierea copacilor, stâlpilor, panourilor publicitare, precum și a imobilelor aflate în construcție. Aceste puncte vulnerabile trebuie avute în vedere și în cazul parcării autovehiculelor. 


De asemenea, este bine să se sisteze activitățile desfășurate în teren deschis sau la înălțime, să fie închise toate ferestrele locuințelor, să fie evitați stâlpii sau firele căzute la pământ, să fie ocolite acumulările de apă din zonele cu pericol potențial de electrocutare. Cetățenii ar trebui să se adăpostească în sediile diverselor instituții publice sau alte imobile care prezintă siguranță. "Respectați cu strictețe măsurile stabilite de autorități, folosiți telefonul doar pentru urgențe, dacă sunteți sfătuit să vă evacuați, faceți-o prompt, luând cu dumneavoastră lucrurile de primă necesitate, documentele de identitate și obiectele de valoare; evacuați animalele din gospodărie în afara zonei de pericol. Dacă sunteți surprinși de inundație, urcați-vă către părțile superioare ale locuinței sau pe acoperiș", ne învață reprezentanții ISU.


Persoanele care au ales în această perioadă să-și petreacă timpul în aer liber sunt sfătuite să evite camparea pe firul văilor cursurilor de apă, pentru a nu fi afectate de posibile viituri. De asemenea, pentru evitarea situațiilor de urgență generate de inundații, este recomandat ca autoritățile să întrețină corespunzător șanțurile și rigolele de scurgere a apelor pluviale și să îndepărteze materialul lemnos și deșeurile din secțiunile de scurgere a podurilor și podețelor.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.3651 secunde