Ce trebuie să facă absolvenții pentru a primi șomaj

400
Ce trebuie să facă absolvenții pentru a primi șomaj - cetrebuiesafaca-1466521119.jpg
Până când își găsesc un loc de muncă, absolvenții instituțiilor de învățământ în vârstă de minimum 16 ani pot beneficia de o indemnizație de șomaj pentru o perioadă de șase luni. Aceasta reprezintă 50 la sută din valoarea indicatorului social de referință al asigurărilor pentru șomaj și stimulării ocupării forței de muncă în vigoare, adică jumătate din 500 de lei - 250 de lei. Condiția ca aceștia să primească șomaj este de a se înregistra la Agenția pentru Ocuparea Forței de Muncă, drept persoană în căutarea unui loc de muncă, în maximum 60 de zile calendaristice de la data absolvirii.

"Indemnizația de șomaj se acordă după 60 de zile calendaristice de la data absolvirii, perioadă în care absolventul beneficiază de servicii gratuite în vederea angajării, adică informare și consiliere profesională, medierea muncii și formare profesională", explică directorul executiv al AJOFM Constanța, Gheorghe Bușu.

Absolvenții trebuie să prezinte un dosar, care să conțină actul de identitate, în original și copie, actele de studii și de calificare sau adeverința din care să rezulte data absolvirii, în original și copie, precum și o adeverință medicală din care să rezulte că persoana este clinic sănătoasă sau aptă de muncă ori că are eventuale restricții medicale. 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.1265 secunde