Ce subvenții oferă statul patronilor care angajează ucenici și stagiari

202

Articole de la același autor

Este o certitudine că angajatorii care decid să angajeze ucenici la locul de muncă, dar și stagiari, primesc de la stat subvenții consistente. Astfel, Agenția Județeană pentru Ocuparea Forței de Muncă a anunțat că firmele care încheie un contract de stagiu cu absolvenții de învățământ superior primesc lunar, la cerere, din bugetul asigurărilor pentru șomaj, pe perioada derularii contractului de stagiu, câte 1.350 lei lunar.

Pentru agenții economici care angajează ucenici, subvenția este de 1.125 lei/lună. Banii se acordă, însă, în raport cu timpul efectiv lucrat de către salariat.

Mai mult decât atât, potrivit prevederilor legale, în funcție de nivelul de calificare pentru care se face perioada de ucenicie, contractele nu vor putea dura mai puțin de un an, în cazul în care ucenicia la locul de muncă se organizează pentru dobândirea competențelor corespunzătoare unei calificări de nivel 2, respectiv 24 de luni, în cazul în care ucenicia la locul de muncă se organizează pentru dobândirea competențelor corespunzătoare unei calificări de nivel 3.

În cazul în care ucenicia la locul de muncă se organizează pentru dobândirea competențelor corespunzătoare unei calificări de nivel 4, contractele vor dura cel puțin 36 de luni.

De precizat că toate aceste contracte de ucenicie vor intra în vigoare în termen de 30 de zile de la data publicării actului, respectiv 10 august.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.8112 secunde