Ce scumpiri vor lovi buzunarele românilor în 2014

1143
9
Ce scumpiri vor lovi buzunarele românilor în 2014 - cescumpiri-1388326972.jpg

Articole de la același autor

Aproape că a devenit o tradiție ca, la început de an, să avem parte de scumpiri. Și de data aceasta, prima zi a lui 2014 aduce pentru români prețuri mai mari, la utilități, la carburanți, dar și la țigări și băuturi alcoolice. Cu toții ne punem speranțe că următorul an va fi mai bun, însă veștile sunt proaste. Începutul lui 2014 va lovi dur în buzunarele noastre. Se anunță majorări de prețuri care vor atrage alte și alte scumpiri. Primele pe lista creșterilor sunt benzina și motorina. Urmează gazele, energia electrică, berea și țigările. Acciza pentru carburanți va fi majorată de la 1 ianuarie 2014, astfel încât un litru de benzină sau motorină va fi mai scump cu aproximativ 20 - 30 de bani. Banii rezultați din creșterea accizei ar trebui să intre într-un fond special pentru investiții în infrastructura rutieră. Însă creșterea prețului combustibilului pentru autovehicule va atrage, după sine, măriri de prețuri și la produse și servicii. Se estimează că și alimentele se vor mai scumpi cu 2 - 3 procente. Și tot din ianuarie, facturile românilor la curent sau telefon ar putea crește o dată cu introducerea "taxei de stâlp", de 1,5 la sută. Guvernul a decis intro-ducerea impozitului pe proprietate pentru construcțiile speciale, exceptate de la plată în prezent. Acest lucru înseamnă că vor fi taxate rețelele electrice, eoliene și hidrologice, depozitele sau magaziile. Cu siguranță, acest impozit suplimentar se va regăsi în facturile pe care le vom avea de achitat la energia electrică. Autoritatea de Reglementare în Energie a anunțat, la rândul său, că va scumpi gazele naturale cu 1 la sută. Nu este majorare foarte mare, dar sigur nu va fi și singura din 2014. Țigările și cafeaua se vor scumpi și ele, asta după ce taxa de tutun se majorează cu 67 la sută. Un pachet de țigări va costa cu 50 de bani mai mult, iar berea ar putea să se scumpească, în funcție de inflație, și cu 10 bani pe litru.  
Vești bune: cresc salariul minim și pensiile
Sunt încă și câteva vești bune anunțate pentru 2014. Este vorba despre reducerea cotei de contribuție de asigurări sociale cu cinci la sută, din al doilea trimestru, însă numai dacă vor fi identificate resurse care să permită compensarea integrală. De asemenea, în 2014, salariul minim pe economie va crește în două etape. În ianuarie 2014 se va mări de la 800 de lei la 850 de lei, iar din iulie 2014 va ajunge 900 de lei. Și pensiile vor fi indexate cu 4,76 la sută.


Comentează știrea

ath
30 decembrie 2013
Scumpiri bune

Scumpirile sunt de doua feluri,scumpiri basiste si scumpiri bune.Cand guvernul Boc a umblat la portofelul romanilor,toata lumea a strigat "iesi afara ..BEEP..ordinara !". Decenta ma obliga sa nu folosesc un limbaj vulgar. Valul de scumpiri anuntat de la 1 ianuarie 2014 este un semn ca economia se revergoreaza. Cand guvernul.."BEEP !"..strange surubul mai tare,Victor Ponta creste in sondaje. Mai multe scumpiri,mai multe sondaje! Asta inseamna ca guvernul.."BEEP !"..a claxonat economia cu niste masuri fericite. Primarii au fost asezati pe grade de importanta de jos in sus: primar basist,primar aspirant, primar caporal si primar sfant. Primarul Mazare a trecut in randul sfintilor. Cred ca Piata Ovidiu se va numi Piata San Mazare(San Mazare's Square).Sa lamurim ce inseamna de jos in sus.Jos inseamna ca te uiti cu dispret la Boc si "in sus" cand te uiti cu uimire la inflatie. Cetatenii romani sunt de mai multe categorii: 1-Prea Pretiosi (Victor Ponta,etc.),2-Pretiosi(peste 600 de parlamentari,Mazare,etc),3-Semipretiosi(vezi deputatul Coman de Buzau) si 4-cetateanul licentios (vezi subsemnatul).Pana si birurile sunt asezate pe caprarii: taxa,impozitul, contributia si spaga. Taxele si impozitele nu se maresc,se majoreaza doar spaga, contributia la bacsis,beutura si tigarile.Uite Revolutia Bunului Simt !(RBS-ul) .In Constanta nu s-au majorat taxele.S-a majorat doar contributia pe "BEEP-ul !" de caine. Aia nu e taxa.O lege basista ramane o lege basista si nu se respecta. Sa fie clar. Cand legea este data de guvernul.."BEEP !",primarul majoreaza impozitul,declara ca i se rupe "BEEP !"(sufletul) si ca asa il "obliga legea". Pana si legile sunt de mai multe feluri:legi basiste,legi bune si legi pentru derogarea de la lege.Cainii au fost categorisiti in felul urmator: cainele cu stapan,cainele de rasa si cainele bugetat.Merinosul de Palas nu primeste subventie de la stat,in schimb Merinosul de Cartier este bugetat pentru ca are bugerul mai mare.Sa nu confundam ugerul de merinos cu bugerul de caine.Uite asa a aparut o meserie noua,ciobanul de cartier sau pastorul de merinosi cu ugere bugetate.In locul Merinosului de Palas ne mandrim cu Milosu' de Cartier. De la 1 ianuarie 2014,Consiliul Local Constanta a hotarat sa "bugeteze" toti cainii maidanezi.Pana si sarbatorile nu mai sunt ca altadata.Romanul petrece la Craciunul Cainilor(vezi Traistariu),la Revelionul Pisicilor (vezi vecina mea) si la Pastele Cailor(vezi subsemnatul). Acum la sfarsit de an,si cu ocazia sarbatorilor de iarna eu va doresc "Un an nou,bine bugetat si un feseneu fericit !, La anu si la mai multi fesenei ! "

noni
30 decembrie 2013
La multi ani si tie !

Ath tocmai a facut pipi in freza unora, ma bucur ca a facut-o si ii urez Sarbatori fericite ! Din pacate are dreptate si nu inteleg cum slugoii strigau tare ca le ia Boc pielea si acum tac cand Ponta ne jupoaie de-a dreptul. Cum pot sa fie unii atat de cretini ?? Aia cu pastorul de cartier e maxima. La multi ani si tie Olguta, o sa ai de munca in 2014 si poti cere si bani pt pupat in dos merinosul de cartier. Si ca sa lamurim pe final de an disputa noastra, tin sa precizez ca nu am nimic personal cu tine, asa esti tu, ma deranjeaza ca exista unii mai nenorociti care iti cunosc slabiciunile si le exploateaza, te aduc in stadiul in care ajungi sa te bucuri pt nimicurile date moka de Suleyman Sulamica si te lasa cu impresia ca aceea este bunastarea. Bunastarea, Olguta, este atunci cand prin munca ta obtii ce vrei tu, fara sa te supui cu umilinta unor mafioti. Aceea este bunastarea si asta iti doresc pt 2014, sa ti se ridice capul din pamant si sa fii mai demna. Valabil si pentru restul nevertebratilor USL-isti. Se spune ca :"Vrabia malai viseaza si nebunul balamuc!", ori USL-istii se regasesc in ambele tabere, milogii sunt vrabia si mafiotii nebunii care doresc balamuc si haos ca sa le mearga combinatiile. La multi ani, celor cu minte si cretinozaurilor, cat despre Ath, ne " auzim " la anul la fel de critici cu ei. Sarbatori fericite !

ct
30 decembrie 2013
articol de 2 bani

acciza la carburant s-a amanat pana la 1 apr 2014, de ce mai speriati romanii cu 1 ianuarie? nu puteti scoate un zoar fara stiri de can can ?

athos
30 decembrie 2013
CT

Bai,CT,scoate-ti capul din punga de 1leu in care te-a bagat San Mazare si A3!LA MULTI NEURONI NEFERICITI!

Un cititor
31 decembrie 2013
Comentariu de doi bani!

Poate vrei sa afli ca incepand cu 1 Ianuarie 2014 cresterea accizei la benzina va fi 19,6% iar la motorina de 20,9%, conform modalitatii de calcul al produselor accizabile din OUG 102/2013. Povestea celor 7 Eurocenti deocamdata nu intra in discutie! Si apropo tu mai citesti si altceva decat cancanuri?

Răspuns la: articol de 2 bani
Adăugat de : ct, 30 decembrie 2013
acciza la carburant s-a amanat pana la 1 apr 2014, de ce mai speriati romanii cu 1 ianuarie? nu puteti scoate un zoar fara stiri de can can ?
Anca
31 decembrie 2013
Cocalar CT-58-ART

Cei care-l cunosc pe cocalarul cu mertan jep (un jeg) sa-i anunte parintii ca or sa-l adune de pe marginea santului in curand. Speram sa nu omoare nevinovati, ca e in stare sa fuga de la locul accidentului.

Nea Mitica
31 decembrie 2013
Cocalarii ptinte noi!

Ancuta, hotaraste-te, ori e mertan (Mercedes), ori Jeep, ca sa inteleaga tot rumanu cum vine treaba cu masanili astea cocosate, conduse de cocalari veritabili!

Răspuns la: Cocalar CT-58-ART
Adăugat de : Anca, 31 decembrie 2013
Cei care-l cunosc pe cocalarul cu mertan jep (un jeg) sa-i anunte parintii ca or sa-l adune de pe marginea santului in curand. Speram sa nu omoare...
Michael Kors UK
29 septembrie 2014
Michael Kors UK

[url=http://www.fitflopsonlinesale.com/]Fitflop sale[/url] [url=http://www.cheaprunshoes.org.uk/]http://www.cheaprunshoes.org.uk/[/url] [url=http://www.fitflopsonlinesale.com/]Fitflop shoes[/url] [url=http://www.runshoessale.org.uk/]Nike Air Max[/url] [url=http://www.michaelkorshandbagsoutlet2014.co.uk/producttags.html]http://www.michaelkorshandbagsoutlet2014.co.uk/producttags.html[/url] [url=http://www.airmax90sale-uk.co.uk/]http://www.airmax90sale-uk.co.uk/[/url] [url=http://www.salomonukonline.co.uk/]Salomon running shoes[/url] [url=http://www.kobe-lebronshoes.com/]http://www.kobe-lebronshoes.com/[/url] [url=http://www.michaelkorsbagsukonline.co.uk/]Michael Kors UK[/url] [url=http://www.beatsbydreonlineuk.org.uk/]Beats By Dre solo hd[/url] [url=http://www.mulberryoutletyork2014.co.uk/]Mulberry outlet UK[/url] [url=http://www.lebron-jamesshoes.us/]Lebrons shoes[/url] [url=http://www.cheapnikeairmax2014.us/]http://www.cheapnikeairmax2014.us/[/url] [url=http://www.lebron-jamesshoes.us/]Lebron shoes[/url] [url=http://www.rboutletsale-us.com/]Ray Ban[/url] [url=http://www.lebron-jamesshoes.us/producttags.html]http://www.lebron-jamesshoes.us/producttags.html[/url] [url=http://www.cheaprunshoes.org.uk/]cheap Nike Blazers[/url] [url=http://www.kobe-lebronshoes.com/]Lebron James shoes[/url] [url=http://www.airmax90sale-uk.co.uk/]Nike Air Max 90 sale[/url] [url=http://www.michaelkorshandbagsoutlet2014.co.uk/]Michael Kors purses[/url] [url=http://www.runshoessale.org.uk/]Nike Air Max sale[/url] [url=http://www.beatsbydreonlineuk.org.uk/]http://www.beatsbydreonlineuk.org.uk/[/url] [url=http://www.fitflopsonlinesale.com/]Fitflop[/url] [url=http://www.kobe-lebronshoes.com/]Air Jordan shoes[/url] [url=http://www.cheapnikeairmax2014.us/producttags.html]http://www.cheapnikeairmax2014.us/producttags.html[/url] [url=http://www.karenmillensoutletuk.co.uk/]Karen Millen outlet UK[/url] [url=http://www.cheaprunshoes.org.uk/]cheap Nike Free Run[/url] [url=http://www.salomonukonline.co.uk/]Salomon[/url] [url=http://www.rboutletsale-us.com/]http://www.rboutletsale-us.com/[/url] [url=http://www.runshoessale.org.uk/]Nike Roshe Run[/url] [url=http://www.rboutletsale-us.com/]cheap Ray Ban sunglasses[/url] [url=http://www.mulberryoutletyork2014.co.uk/producttags.html]http://www.mulberryoutletyork2014.co.uk/producttags.html[/url] [url=http://www.cheapnikeairmax2014.us/]Nike Air Max 2014[/url] [url=http://www.michaelkorshandbagsoutlet2014.co.uk/]Michael Kors handbags[/url] [url=http://www.lebron-jamesshoes.us/]Lebron James shoes[/url] [url=http://www.airmax90sale-uk.co.uk/]Nike Air Max 90 UK[/url] [url=http://www.tomsshoes-outletonline.com/]Toms shoes outlet[/url] [url=http://www.kobe-lebronshoes.com/]Kevin Durant shoes[/url] [url=http://www.cheapnikeairmax2014.us/]Nike Air Max 90,Nike Air Max 1[/url] [url=http://www.salomonukonline.co.uk/]Salomon UK[/url] [url=http://www.tomsshoes-outletonline.com/]Toms shoes[/url] [url=http://www.salomonukonline.co.uk/]http://www.salomonukonline.co.uk/[/url] [url=http://www.rboutletsale-us.com/]Ray Ban sunglasses[/url] [url=http://www.airmax90sale-uk.co.uk/]cheap Nike Air Max 90[/url] [url=http://www.michaelkorshandbagsoutlet2014.co.uk/]Michael Kors outlet[/url] [url=http://www.cheaprunshoes.org.uk/]Nike Air Jordan[/url] [url=http://www.beatsbydreonlineuk.org.uk/]Beats By Dre UK[/url] [url=http://www.runshoessale.org.uk/]http://www.runshoessale.org.uk/[/url] [url=http://www.beatsbydreonlineuk.org.uk/]Beats By Dre[/url] [url=http://www.michaelkorshandbagsoutlet2014.co.uk/]Michael Kors[/url] [url=http://www.mulberryoutletyork2014.co.uk/]Mulberry outlet online[/url] [url=http://www.michaelkorsbagsukonline.co.uk/]http://www.michaelkorsbagsukonline.co.uk/[/url] [url=http://www.karenmillensoutletuk.co.uk/]http://www.karenmillensoutletuk.co.uk/[/url] [url=http://www.kobe-lebronshoes.com/]Kobe Bryant shoes[/url] [url=http://www.lebron-jamesshoes.us/]http://www.lebron-jamesshoes.us/[/url] [url=http://www.fitflopsonlinesale.com/]Fitflop Sandals[/url] [url=http://www.rboutletsale-us.com/]Ray Ban outlet[/url] [url=http://www.cheaprunshoes.org.uk/]cheap Nike Air Max[/url] [url=http://www.mulberryoutletyork2014.co.uk/]Mulberry outlet[/url] [url=http://www.tomsshoes-outletonline.com/]http://www.tomsshoes-outletonline.com/[/url] [url=http://www.airmax90sale-uk.co.uk/producttags.html]http://www.airmax90sale-uk.co.uk/producttags.html[/url] [url=http://www.mulberryoutletyork2014.co.uk/]Mulberry outlet york[/url] [url=http://www.michaelkorsbagsukonline.co.uk/]Michael Kors bags UK[/url] [url=http://www.mulberryoutletyork2014.co.uk/]http://www.mulberryoutletyork2014.co.uk/[/url] [url=http://www.lebron-jamesshoes.us/]cheap Lebron shoes[/url] [url=http://www.rboutletsale-us.com/]Ray Ban sunglasses sale[/url] [url=http://www.beatsbydreonlineuk.org.uk/]Beats By Dre studio[/url] [url=http://www.michaelkorsbagsukonline.co.uk/]Michael Kors bags[/url] [url=http://www.cheaprunshoes.org.uk/producttags.html]http://www.cheaprunshoes.org.uk/producttags.html[/url] [url=http://www.runshoessale.org.uk/]Nike Free Run[/url] [url=http://www.michaelkorshandbagsoutlet2014.co.uk/]http://www.michaelkorshandbagsoutlet2014.co.uk/[/url] [url=http://www.karenmillensoutletuk.co.uk/]Karen Millen outlet online[/url] [url=http://www.airmax90sale-uk.co.uk/]Nike Air Max 90[/url] [url=http://www.salomonukonline.co.uk/producttags.html]http://www.salomonukonline.co.uk/producttags.html[/url] [url=http://www.cheapnikeairmax2014.us/]cheap Nike Air Max 2014[/url] [url=http://www.fitflopsonlinesale.com/]http://www.fitflopsonlinesale.com/[/url] [url=http://www.tomsshoes-outletonline.com/]Toms outlet[/url] [url=http://www.karenmillensoutletuk.co.uk/]Karen Millen outlet[/url] Michael Kors UK

louis vuitton outlet
22 octombrie 2014
louis vuitton outlet

Wow! thnx youtube . com songs and similar musician! that is most what i will need! Big many thanks! louis vuitton outlet

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.5513 secunde