Ce îi cere organizația Vier Pfoten primarului Constanței

135
2
Ce îi cere organizația Vier Pfoten primarului Constanței - ceiicer-1409065969.jpg

Articole de la același autor

Reprezentanții organizației Vier Photen consideră că defilarea animalelor sălbatice de circ pe stradă, la evenimentul pe care îl pregătește Primăria Constanța, reprezintă un abuz asupra respectivelor vietăți. Tocmai de aceea cer renunțarea la folosirea acestora în timpul carnavalului de sâmbătă.

Fundația Vier Photen a trimis deja o scrisoare Primăriei Constanța prin care solicită eliminarea din programul carnavalului a defilării cu animale sălbatice deținute de Circul Americano Vargas. Organizația atenționează că astfel de manifestări sunt inadecvate din punct de vedere etic și supun animalele sălbatice unui stres inutil.

"Considerăm drept abuz folosirea animalelor sălbatice în reprezentațiile de circ, cu-atât mai mult folosirea lor într-un eveniment organizat de administrația publică și finanțat din bani publici.

Vă solicităm pe această cale să reconsiderați evenimentul pe care îl pregătiți pentru 30 august și să eliminați din program defilarea cu animale sălbatice", se arată în scrisoarea trimisă de Vier Photen către Primăria municipiului Constanța.

Potrivit acestora, mobilitatea forțată, prezența umană, zgomotele și mișcările cuștii constituie surse mai de stres pentru animalele sălbatice. De asemenea, organizația atrage atenția că, în România, modul în care sunt folosite animalele sălbatice în spectacole publice rămâne nereglementat. "Astfel de evenimente nu au niciun potențial educativ și nici distractiv atâta vreme cât implică suferința animalelor. Spectacolul în sine reprezintă un factor de risc, atât pentru oameni, cât și pentru animale. Îi solicităm primarului Radu Mazăre să-și reconsidere evenimentul și să redirecționeze resursele primăriei în acțiuni care nu afectează animalele", subliniază Veronica Tulpan, director de programe naționale Vier Photen.

În replică, primarul Radu Mazăre a declarat, ieri, că nu va schimba programul carnavalului și că animalele care vor defila sunt foarte îngrijite și nu vor suferi. 

Comentează știrea

ANIMAL DE COMPANIE
27 august 2014
BUNUL SIMT NU SE CUMPARA LA PIATA

CHIAR AVETI SENZATIA CA ACEST PERSONAJ CARE NU ARE CEL MAI MIC RESPECT FATA DE CETATENII ORASULUI O SA SE SINCHISEASCA DE SOARTA ANIMALELOR? LA CE VA ASTEPTATI DE LA UN TIP CARE NU ARE PRACTIC NICI O VALOARE MORALA? TOTUSI CIRCARUL NOSTRU DE DOI LEI AR TREBUI INFORMAT CA IN TARILE EUROPENE DIN VEST CIRCARII RENUNTA LA FOLOSIREA ANIMALELOR IN ARENA. SPER CA ACEST TRAGIC EXEMPLAR LEGUMICOL SA FIE IN VIITORUL APROPRIAT INTR-O CUSCA CU GRATII, POATE I SE VOR TREZI ANUMITE SIMTURI ADORMITE....

kiki
27 august 2014
circ mediatic pe fata

Primarul este bara-bara cu Vier phooten si lasa maidanezii in pace pe strazzi, iar acum ii ajuta sa raspindeasca puii de caini prin tot orasul, ilegal, dar apar contradictii intre ei...?!!! Care vor fi rezolvate la modul amiabil, normal. De altfel, la grandomania lui, ce inseamna cateva animale, acolo, stresate...

Articole din aceeași secțiune

Miercuri, 27 August 2014
Stire din Social : Cum va fi vremea mâine, la Constanța
Pagina a fost generata in 1.1704 secunde