Ce categorie de constănțeni scapă de impozitul pe venit

536
Ce categorie de constănțeni scapă de impozitul pe venit - cecategorie-1422639409.jpg

Articole de la același autor

Dările către stat ne împovărează pe mulți dintre noi. Iar cei care au probleme de sănătate resimt acest lucru cu atât mai greu. Pentru a le întinde o mână de ajutor, statul a hotărât să scutească persoanele cu handicap grav sau accentuat de impozitul pe venit.

Începând de anul acesta, toți constănțenii care au certificat de handicap grav sau accentuat nu vor mai plăti impozitul pentru orice categorie de venituri realizate.

Măsura este prevăzută în Ordonanța Guvernului nr. 4/2015 pentru modificarea și completarea Legii nr. 571/2003 privind Codul fiscal, publicată în cursul zilei de joi, 29 ianuarie, în Monitorul Oficial al României.

Scutiri importante

"Pe lângă scutirea de la plata impozitului pe salarii, persoanele cu handicap grav sau accentuat nu vor plăti impozit nici pentru veniturile provenite din pensii, din activități independente ori agricole, din silvicultură și piscicultură, altele decât cele impozitate prin tranșe de venit", explică Rovana Plumb, ministrul Muncii, Familiei, Protecției Sociale și Persoanelor Vârstnice. Cu acest prilej, legiuitorul stabilește și corectarea normelor de venit pentru perioada 1 ianuarie 2015 - 1 februarie 2015 pentru aceste persoane.

Peste 20.000 de beneficiari

Potrivit datelor Ministerului Muncii, de această reglementare vor beneficia peste 680.000 de persoane din toată țara. Numărul total de adulți cu handicap grav și accentuat era, la 31 de-cembrie 2014, de 683.738. În județul Constanța sunt înregistrate aproximativ 20.000 de persoane cu diferite handi-capuri grave sau accentuate.

"Măsura este binevenită pentru această categorie de persoane. Suntem, din păcate, de multe ori discriminați și oricum de-abia ne ducem traiul dintr-o indemnizație de mizerie. Orice activitate suplimentară ne era impozitată ca pentru toată lumea, însă noi nu beneficiem de multe lucruri, ca toată lumea. Suntem nevoiți să mai facem câte ceva ca să nu murim de foame. Eu confecționez mărțișoare și muncesc un an întreg ca să le fac. Le vând în câteva zile, după care dau 3.000 - 4.000 de lei impozit la stat. Cu banii respectivi mi-aș asigura traiul pentru aproape jumătate de an", ne-a declarat Mihaela Barbu, din Constanța, imobilizată într-un scaun cu rotile, în urma unui accident rutier.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Sâmbătă, 31 Ianuarie 2015
Stire din Social : Cum va fi vremea  în week-end, la Constanța
Sâmbătă, 31 Ianuarie 2015
Stire din Social : Târgul sporturilor de interior la Auchan
Pagina a fost generata in 1.4859 secunde