Ce amenzi au dat comisarii Protecției Consumatorilor în Eforie și Costinești

137
Ce amenzi au dat comisarii Protecției Consumatorilor în Eforie și Costinești - ceamenzi-1405615247.jpg

Articole de la același autor

Comisarii din cadrul structurii teritoriale Comandament Litoral 2014 au desfășurat, zilele trecute, mai multe acțiuni de control în stațiunile Costinești și Eforie Nord. Au fost verificați 13 operatori eco-nomici, valoarea totală a amenzilor aplicate acestora ridicându-se la peste 30.000 de lei. De asemenea, s-a dispus oprirea temporară de la comercializare a produselor alimentare și nealimentare neconforme, în valoare totală de 5.200 de lei. În plus, au fost retrase definitiv alimente în valoare de 400 de lei.

Obiectivele acțiunilor de control au vizat respectarea prevederilor legale la prestarea serviciilor în unitățile de alimentație publică, respectarea prevederilor legale la comercializarea jucăriilor și respectarea obligațiilor operatorilor de plajă.

"Au fost constatate numeroase neconformități. De exemplu, la jucării, am găsit la vânzare jucării Yo-Yo care prezentau pericol de strangulare pentru copii, cu atât mai mult cu cât nu existau nici informații referitoare la grupa de vârstă recomandată și nici avertismente. Cele mai grave probleme au fost întâlnite, însă, în unitățile de alimentație publică, unde s-au găsit loturi de materii prime cu data durabilității minimale depășite de peste trei luni, preparate culinare la care nu se respectau temperaturile de depozitare și cu modificări organoleptice, sandvișuri la care nu era afișat gramajul și pește proaspăt ținut la temperatura ambientală și nu refrigerat", a explicat preșe-dintele ANPC, Alexandru Marius Dunca.

Acesta i-a avertizat pe operatorii de plaje să respecte procentul de 30 la sută din suprafață pentru turiștii care nu vor să stea pe șezlong, ci pe propriile prosoape. 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.4434 secunde