Cât timp pot primi șomaj absolvenții

238
1

Articole de la același autor

Atât absolvenții de liceu, cât și ceilalți tineri care și-au finalizat studiile la școlile profesionale și au minimum 16 ani pot beneficia de o indemnizație de șomaj pentru o perioadă de șase luni.

Potrivit reprezentanților Agenției Județene pentru Ocuparea Forței de Muncă (AJOFM), aceasta reprezintă 50% din valoarea indicatorului social de referință al asigurărilor pentru șomaj și stimulării ocupării forței de muncă în vigoare. Acest lucru se întâmplă, însă, dacă tinerii se înregistrează la AJOFM în maximum 60 de zile calendaristice de la data absolvirii, ca persoană în căutarea unui loc de muncă.

Indemnizația de șomaj se acordă după 60 de zile calendaristice de la data absolvirii, perioadă în care absolventul beneficiază de servicii gratuite în vederea angajării (informare și consiliere profesională, medierea muncii, formare profesională).

Comentează știrea

%$
14 iulie 2017
Tare de tot

Asistat cum termini scoala. In loc sa foloseasca banii aia pentru masuri de incadrare, ii cheltuie aiurea pe absolventi. Dupa cele 6 luni ce se va intampla? Absolventii vor fi la acelasi nivel intelectual / profesional, numai ca vor fi castigat 6 luni de concediu platit.

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 2.4329 secunde