Cât plătesc constănțenii apa și canalizarea. RAJA cere reducerea TVA la apa potabilă

2507
9
Cât plătesc constănțenii apa și canalizarea. RAJA cere reducerea TVA la apa potabilă - directorulraja-1406134513.jpg

Articole de la același autor

Cu investiții de milioane de euro, zeci de kilometri de rețea nouă de apă și canalizare și toată apa extrasă din subteran, prețul la apă în județul Constanța, furnizată de RAJA, se menține pe locul al 21-lea în topul companiilor furnizoare din țara noastră.

Constănțenii plătesc, în prezent, 4,67 de lei, cu tot cu TVA, pe metrul cub de apă. Nu este nici cel mai ieftin preț din România, dar nici cel mai scump. Pe locul întâi se află compania Apa Nova din Capitală, care le vinde bucureștenilor apa cu 6,20 de lei metrul cub. Iar pe locul 49, cu un preț de doar 3,27 de lei metru cub este S.C. Aparegio Gorj S.A. din Târgu Jiu. "S.C. RAJA S.A. este singura companie de apă din România care nu încasează apa meteorică nici de la populație, nici de la agenții economici. Toate celelalte companii încasează această prestație, care crește valoarea facturilor de apă cu un procent mediu de 9,2 la sută. Asta înseamnă un preț real practicat de acestea mai mare cu 9,2 la sută. De asemenea, RAJA Constanța extrage apa furnizată din subteran, prin sute de foraje de mare adâncime, ceea ce atrage mari cheltuieli cu energia electrică aferentă pompării din subteran, noi neavând posibilitatea folosirii unor resurse de suprafață, cum au toate celelalte companii din țară, apa din subteran fiind mult mai scumpă decât apa de suprafață. Numai anul trecut, RAJA a plătit companiei Apele Române suma de 51,5 milioane de lei pentru apa cumpărată. Prețul cu care Apele Române vinde apa din subteran este de zeci de ori mai mare decât prețul pentru apa de suprafață", a explicat Felix Stroe, directorul general al RAJA Constanța.

Fără TVA pentru cinci metri de apă pe cap de consumator

Potrivit acestuia, prețul la Constanța este ținut sub control, chiar și cu eforturile cofinanțării proiectelor europene, în valoare de peste 80 de milioane de euro. "Noi menținem un tarif unitar pentru toți consumatorii noștri. Însă, în spatele acestui preț de 4,67 de lei, este un șmecher, care se numește statul român și care ia 24 la sută. Am făcut tot felul de demersuri scrise, am fost în audiențe, la miniștri, pentru a solicita reducerea TVA-ului. Trebuie să facem front comun și să scoatem TVA-ul la apă. Nu este normal ca acesta să fie de 24 la sută, la fel ca la parfum, arme de vânătoare sau alte produse de lux. Conform statisticilor, un cetățean consumă 4 metri cubi de apă pe lună. Eu propun ca, pentru 5 metri cubi de apă pe cap de cetățean, apa să fie scutită de TVA. M-am zbătut și pentru agenții economici, pentru că este vorba despre apă și este nevoie, astfel încât TVA-ul să se reducă la 9 la sută și astfel îi ajuți și pe ei cu 15 procente", a mai spus Felix Stroe.

Comentează știrea

Pintea
24 iulie 2014
Apa uzata la pret de apa potabila

Daca faceti referire la Bucuresti dati datele exacte apă potabilă: 4,59 lei/ mc (fără TVA); 5,69 lei/ mc (TVA inclus) canalizare: 1,02 lei/ mc (fără TVA); 1,26 lei/ mc (TVA inclus) Sa ne spuneti de ce la Constanta un mc de apa uzata este cat un mc de apa potabila . Oare Constantenii platesc investitiile RAJA din alte judete asa cum platesc spectacolele lui Mazare din Mamaia ?

Crisan
24 iulie 2014
...raja constanta, sau cimitirul elefantilor!

Nici nu trebuie sa mai scrieti despre aceasta structura de cel mai mafiot tip din economia noastra. (Edident, sunt unele mult mai dezvoltate!) Un SRL care vinde apa din pamant. Asa se defineste in linii mari societatea. Nu face mare lucru pentru imbunatatirea calitatii acesteia. Sunt localitati in judet unde se distribuie apa improprie pentru consum uman. Buletinele de analize,-daca se mai fac, nu au nici o relevanta! Nici nu se mai chinuie laboratoarele sa-si faca treaba. Se trece din condei cea mai optima concentratie, si gata! Beti oameni buni! Pe buzunarul vostru! Pe sanatatea voastra! Se fac investitii? Din bani europeni? Asa este. Se fac lucrari de calitate indoielnica, cu firme apropiate. Nu se urmareste eficienta, calitatea, binele oamenilor. Nici de cum! Sa iasa banul la buzunar. Asta este. Sa-i intrebati pe cei de la raja de salariul lor. Va ia ameteala! O sa constatam ca din pretul platit pe mp cea mai mare parte se duce in salariul angajatilor. Ca sa nu mai vorbim de sefi! Zeci de mii de lei pe luna! Din apa data de Dumnezeu oamenilor! ...si unii din sefi au lucrat in structurile de securitate ale Romaniei. Exact asta trebuie la raja. Sa stea unul cu urechea la teava! Sa auda cine, ce face in propria casa. Ia sa scrieti despre aceste lucruri daca aveti curaj. Poate doar asa sa scada pretul la apa....altfel, nu avem nici o sansa. Din acest punsct de vedere, mi se pare ca acest sereleu este mai degraba un fel de cimitir al elefantilor unde se retrag ,,barosanii,, si asteapta sa ajunga in Campiile Elizee

un pensionar
24 iulie 2014
diferenta in plus la apa consumata

de ce luna de luna,suntem taxati in plus cu aproximativ 3-4 m cubi,fata de cea consumata conform apometrelor de apartament.In nici o luna nu suntem taxati in minus fata de cifrele comunicate la asociatie.De ce oare?

tomass
24 iulie 2014
diferenta

Taxarea se face pentru ca iubitul primar sa se maimutareasca pe carul alegoric din Mamaia.Circul trebuie sponsorizat si Stroie o nulitate propulsata din armata, executa.Apropo asta cum cumula pensia cu salariu atunci cind legea era in vigoare.

Răspuns la: diferenta in plus la apa consumata
Adăugat de : un pensionar, 24 iulie 2014
de ce luna de luna,suntem taxati in plus cu aproximativ 3-4 m cubi,fata de cea consumata conform apometrelor de apartament.In nici o luna nu suntem...
eu,cainele maidanez constantean
24 iulie 2014
(vorbesc in numele celor 20 000 caini maidanezi din CTA)

DECLAR MANDRU CA SUNTEM NR 1 PE TZARA LA MAIDANEZI PE CAP DE LOCUITOR CONSTANTEAN alooo,ecarisajul,alo primaria ,cand aveti de gand sa luati cainii ,mai ales cei agresivi? Eu, ca un caine maidanez ce ma aflu pe strazi, declar urmatoarele: 1. sunt un caine al nimanui, deci nimeni nu este responsabil de comportamentul meu pe strazi 2. mi-e foame intotdeauna! caut oriunde si ma bat cu ceilalti caini pentru mancare, iar daca nu gasim, atunci atacam oamenii in speranta ca vom gasi ceva prin plasele lor. Daca nu, atunci macar sa ii capsam bine sa ne tina minte! 3. noi, cainii, avem simtul teritoriului foarte dezvoltat. Orice intrus nu este binevenit si trebuie muscat. Exceptie fac (nu e sigur niciodata insa) babele fara ocupatie care ne mai dau de mancare dimineata. 4. avem o mare ura pe biciclisti si motociclisti: trebuie dati jos de pe ciudateniile astea cu doua roti! 5. nu suportam oamenii care poarta gluga sau care vin cu plase mari de la piata: trebuie capsati urgent! 6. noaptea ne vine cheful cel mai mare sa urlam la luna, sa ne batem intre noi sau cu alte haite din vecinatate (sa moara de oftica aia de se duc a doua zi la scarbiciu) 7. ne place foarte mult sa atacam din spate, iar daca si reusim sa muscam, crestem pe scara ierarhica din haita 8. ii uram foarte tare pe cei da la ONG-uri care pretind ca ne iubesc, dar ne lasa pe strazi singuri, fara hrana! Iarna inghetam de frig, iar vara ne sufocam de caldura, iar ei se scalda in banii alocati pentru ingrijirea noastra! 9. nu ne intereseaza ca ne rahatim pe orice trotuar si strada, important e sa fie cat mai mult si sa ramana acolo, ca sa se stieeee...ca suntem prezenti! 10. suntem stapanii strazilor si deci toata lumea trebuie sa se dea la o parte din fata noastra! De exemplu: ne place unora dintre noi sa alergam dupa masini ca sa muscam din cauciucuri, iar daca se nimereste vreun nefericit in goana noastra dupa masina, ne multumim atunci cu el! Avand in vedere ca m-am saturat pe strazi, va rog faceti ceva: ori ma duceti intr-un adapost si ma ingrijiti, ori ma eutanasiati! Daca nu sunteti in stare sa ma ingrijiti cum trebuie sau sa ma dati in adoptie unor stapani responsabili si sanatosi la cap (care nu imi vor da drumul inapoi pe strazi), va rog din toata inima sa ma eutanasiati! Va multumesc!

Karadeniz
24 iulie 2014
Dezinformare

Doar o parte din apa potabila este din surse subterane, cea mai mare parte esta apa din Dunare. Domnul Stroe omite sa spuna si cat este pretul la apa menajera. Daca adunam cele doua preturi ( pentru ca se factureaza autmat aceeasi cantitate de apa potabila si ca apa menajera ) pretul este printre cele mai mari din tara. Problema apei pluviale nu este chiar un cadou ci s-a procedat astfel pentru ca anterior se facturau cantitati uriase de apa pluviala si fara a se face reducerile de rigoare a acestei cantitati conform coieficientilor de reducere din normativele ANRCSE. Incoltiti de procese au ales aceasta solutie.

CONSTANTEAN
24 iulie 2014
PENTRU PINTEA

DA AVETI DREPTATE, NOI CONSTANTENII PLATIM TOATE CAPRICIILE LUI FELIX, CA DE EXEMPLU: SEDII DE LUX PENTRU RAJA, AUTOTURISME DE LUX PENTRU RAJA, SALARII NESIMTITE PENTRU RAJA, MULTI DIRECTORI PENTRU STROE, INVESTITII IN ALTE JUDETE SI IN ALTE TARI PENTRU CA FIRMELE LUI STROE SA AIBA DE LUCRU.

Răspuns la: Apa uzata la pret de apa potabila
Adăugat de : Pintea, 24 iulie 2014
Daca faceti referire la Bucuresti dati datele exacte apă potabilă: 4,59 lei/ mc (fără TVA); 5,69 lei/ mc (TVA inclus) canalizare: 1,02 lei/ mc...
dobrogeanul
11 decembrie 2014
pretul apei la sc raja sa

pretul apei cumulat cu cel de canal este pe primul loc nu in romania ci in europa, comparativ cu salariile, dar ce sa facem daca avem hoteluri apartinand acestor domni din conducere la care pe timp de vara putem caza toata conducerea anrsc-ului care aproba pretul la apa si pretul la canal, la acea nota de fundamentare transmisa de catre raja catre acestia si pe care nici unul dintre acestia nu are curajul sa o corecteze, pentru ca prin aceasta aqsigura vacanta pe litoralul romanesc lui si familiei lui platita de raja. Ps. sa vedem daca este cineva din conducerea raja care poate sa ma contrazica. conducerea raja am spus.

EscorteDinRomania.ro
5 aprilie 2015
EscorteDinRomania.ro - Escorte Constanta, Escorte Cluj, Escorte Bucuresti, Escorte Iasi...

EscorteDinRomania.ro - Escorte Constanta, Escorte Cluj, Escorte Bucuresti, Escorte Iasi... www.EscorteDinRomania.ro -Escorte Constanta, Escorte Bucuresti, Escorte Brasov, Escorte Cluj, Escorte Iasi, Escorte Timisoara, Escorte Arad, Escorte Craiova, Escorte Targu Mures, Escorte Mures, Escorte Oradea, Escorte Satu Mare, Escorte Tulcea, Escorte Buzau, Escorte Pitesti... Lista detaliata pe judete pentru servicile de escorte din Romania si saloane de masaje erotice din Romania pe: www.EscorteDinRomania.ro escorte unice...

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.3386 secunde