Cât de egale sunt femeile românce cu bărbații români

137
Cât de egale sunt femeile românce cu bărbații români - femeiegalebarbati-1464619991.jpg
Decalajele între bărbați și femei vor dispărea definitiv abia după 118 ani, iar România ocupă locul 77 din 145 de țări, într-un top al inegalității între sexe. Asta reiese din cel mai nou studiu internațional, care a luat în calcul participarea economică și oportunitatea, realizările educaționale, speranța de viață și puterea politică.

În acest sens, conferința "Noi am reușit, un an de antreprenoriat autentic românesc" și-a propus să promoveze leadership-ul feminin și egalitatea de șanse, să ofere acces femeilor la mediul de business și să prezinte modele de succes.

Specialiștii de la ELITE Business Women afirmă că reprezentantele sexului frumos din România au făcut pași foarte importanți, în ultimul deceniu, pentru a stinge acest decalaj între sexe, iar româncele au nevoie de mai multă încredere în puterile proprii pentru a închide prăpastia socială mult mai devreme decât preconizează studiul internațional. "La ora actuală, femeile din România au reușit să egaleze sau chiar să îi depășească pe bărbați la capitole importante, precum realizările educaționale sau chiar performanțele manageriale în mediul de afaceri, însă singurele capitole în care acestea pornesc cu un oarecare handicap sunt strâns legate de reprezentarea politică - în Legislativ, în Guvern sau chiar la nivel de Președinție", explică Bianca Tudor, președintele ELITE Business Women. 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 1.075 secunde